Sirkeyi içme suyuna koyabilirsiniz. Ayrıca bir plastik sprey alıp içine %50 su, %50 elma sirkesi koyup tüylerinin aralarına hergün püskürtün. Ya da bu karışımla bir süngeri ıslatıp köpeğinizi silin. Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir.
Pire Kaçırıcı olarak Elma Sirkesi
Ufak bir istila durumunda, köpeğinizi nazik bir şampuanla yıkayın, iyice durulayın, ardından yarı yarıya ılık suyla seyreltilmiş elma sirkesini üzerine püskürtün. Köpeğinizin sallamasına ve kurumasına izin verin.
Bu köpeğinizin derisinin PH dengesini koruyacak, parazitleri belli bir ölçüde önleyecek, tüylerine parlaklık verecektir. Tüylerde kepeklenmeler, pul pul dökülmeler olduğunda gene aynı şekilde hazırlanan elma sirkesi köpeğinizin sorunlarını çözecektir.
Köpekte ki pireleri temizlemenin en hızlı ve en kesin çözümü pire karşıtı ürünlerdir, ense arkası damlaları, anti - pire sabunlar, şampuanlar ve haplardır. Bit ve pirenin yüzde doksanından fazla oranını yok eden bu ilaçlar ve ürünler 30 dakika gibi kısa sürede etkisini gösterir.
Çok keskin bir kokuya sahip olan sirke köpeklerin nefret ettiği bir koku olduğundan kendisini evde rahatsız hissedecektir. AMONYAK: Yüksek oranda bir kokuya sahip olan amonyak köpeklerin kaçındığı kokulardan biridir.
İlgili 27 soru bulundu
Köpeğinizin kaşıntılı derisine yardımcı olmak için çeşitli doğal ürünler kullanabilirsiniz. Bunlara dengeli bir diyet, papatya ve yeşil çay da dahildir. Aloe vera'yı köpeğinizin cildine bile uygulayabilirsiniz. Alternatif olarak köpeğinize poşet çay ile banyo yaptırabilirsiniz.
Ancak köpekler tuvalet konusunda çekingen canlılar oldukları için koltuk arkaları ve köşelere ilk olarak bakmanızı öneririz. Köpek hangi kokuya çiş yapmaz? Köpekler, sirke, amonyak, turunçgiller, acı biber ve baharat kokularından nefret ederler.
Sirke, pireleri öldürebilen doğal bir asittir. 1 ölçü sirke ve 1 ölçü su karışımıyla bir sprey şişesi hazırlayarak evinize ve evcil hayvanlarınıza püskürtebilirsiniz. Diğer bir yöntem ise limon kullanmaktır. Limon karışımını evcil hayvanınızı temizlemek için kullanabilirsiniz.
Sirke, yumurtalar üzerinde hiçbir öldürücü etkiye sahip değildir. Yetişkin pireler tadı ve kokusundan nefret eder. Bu nedenle sirke ve su çözeltisi, yetişkin pireler için ev yapımı bir kovucu olarak yardımcı olacaktır. Kısacası, pire yumurtaları inatçı bir problemdir.
1 litre su, 1 bardak beyaz sirke veya elma sirkesi ve 1 bardak köpek şampuanını birleştirin. Köpeğinizi ayda bir veya iki kez yıkamak için bu karışımı kullanın. Sirke, temas halinde pire ve keneleri öldürür ve gelecekteki istilaları önleyebilir.
Köpeklerde Sarcoptes canis uyuzu karın altında, ayakların içyüzü ve baş gibi vücudun az kıllı veya kılsız bölgelerine yerleşir. Deride önce kızarıklık daha sonra kaşıntı başlar, deri üzerinde kepeklenme, kabuklanma, yaygın kıl dökülmesi ve daha sonraları deride kıvrımların oluştuğu gözlenir.
Sirke antiseptik ve antienflamatuar özelliklere sahiptir. Ayrıca asidik bir yapısı vardır. Beyaz sirke cildin ph değerini değiştirir. Bu değişim uyuz parazitlerinin ölmesine neden olur.
Doğal bir koku giderici olan karbonatın köpek idrarının olduğu alana serpilip nemli bezle silinerek kokunun giderilmesinde kullanılabilir. Tüm temizlik tüyoları için en önemli bileşenlerden olan sirke ve su bire bir oranında karıştırılıp zemine sürülür.
Sirkeli su ile yıkanmak için normal banyonuzu yapmanız gerekir. Daha sonra banyodan çıkmadan evvel, durulanma suyunuzun içerisine yaklaşık yarım çay bardağı kadar sirke koymalısınız. Bu uygulama için genelde elma sirkesi tercih edilmektedir. Ancak elma sirkesi yoksa üzüm sirkesi de kullanabilirsiniz.
Köpeğiniz sudan çıktıktan sonra onu temiz suyla iyice durulayıp havluyla kurulayın. Eğer tuzlu su ve kum üzerinde kurursa cildine zarar verebilir, egzama ve deride tahrişe neden olabilir.
Köpekler kesinlikle sabunla yıkanmaz. Sabun onların deri sağlığı için zararlıdır. Üstelik gözlerini de yakar. Köpekler için özel üretilen şampuanlar kullanılmalıdır.
Pire ısırığının iyileşmesinin daha kolay olması için duş alınarak o bölgenin rahatlamasını sağlamak gerekmektedir. Pire ısırığı kendiliğinden geçebilmektedir.
Elma sirkesi, pireleri kedinizin tüylerinden uzaklaştırmaya katkıda bulunabilir. Eşit miktarda elma sirkesi ve suyu bir sprey şişesinde karıştırabilir, elde ettiğiniz bu karışımı kedinizin tüylerine püskürtebilirsiniz.
Pire temizliğinde en doğal ve en etkili metot sirkedir. Kedide bulunan pireleri temizlemek adına ilk önce ”sprey şişesine” sahip olunması gerekir. Sprey şişesine sirke doldurulduktan hemen sonra kedinin bütün vücuduna dikkatli bir şekilde kedi tedirgin olmadan sıkılması gerekir.
Köpeğinize her gün elma sirkesi içirirseniz iştahı artar, mide asitleri dengelenir, hastalıklara karşı direnci artar, zehirlenmelere karşı dirençli olur, mineral ve vitaminlerden zengin olduğu için bunları alması sağlanır. Böbrek yollarında taş oluşmalarını önler, mafsal iltihaplanmalarında yararlıdır.
Sirke, nemlendirici etkisiyle derinin görünümünü güzelleştirip kuruluğu engellemesinin yanı sıra hayvanınızı olası hastalık, tahriş ve iltihaplardan korur. Sirke, hayvanımızın kokusunu da kontrol etmeye yardımcı olur; çünkü köpeklerin keskin kokusunu azaltıp banyodan sonra daha uzun süre temiz kalmasını sağlar.
Suya atladıklarında ise sabun onları öldürür. Elma sirkesi, ev temizliğinde en etkili malzemelerden biridir. Eşit miktarda sirke ve suyu karıştırarak sprey şişesine doldurun. Karışımı, evin her yerinde kullanabilirsiniz.
Bir bardağa yarımşar olacak şekilde sirke ve su koyup karıştırın. Ardından hazırladığınız çözeltiyi köpeğinizin işediği yere döküp bekletin. 5 dakika sonra bölgeyi temiz ve ıslak bir bezle silerek üzerine karbonat döküp bekletin.
Köpeğiniz sürekli evin içinde aynı yere tuvaletini yapıyorsa bu psikolojik bir tepkidir ve onun sizi protesto etme yoludur. Ayrıca kendini güvende hissetmeyen köpekler de bölgelerini işaretlemek için idrar bırakırlar. Yalnız bırakılmak ve korku sonucu köpekler bulundukları yere dışkılayıp çişlerini yaparlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri