Saç derisinin temizlenmesini sağlıyor, bu da saç köklerinin hava almasına yardımcı oluyor. Hava alan saç kökleri sayesinde saç çok daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzuyor. Sirkeli su, saç uzatma etkisinin yanında düzenli kullanıldığında saçların gürleşmesine de destek oluyor.
Sprey şişeyi güzelce çalkalayın. Durulanan saçlarınızın tamamına bu sirkeli karışımı sıkın ve 10 dakika kadar bekleyin. Sirkenin sahip olduğu mineral ve vitaminler, saçlarınıza nüfuz edene kadar dinlendirin. Sirkeli su saçlarınıza değdiği anda, saçlar tarafından emilecek ve saç köklerini uyaracaktır.
Sirkeli su, saç derisinin arınmasına ve gözeneklerin temizlenmesine yardımcı olur. Spreyli şişeye sirkeli su ekleyerek saçlarına sirkeli su bakımı yapabilirsin. Banyo öncesi sirkeli suyu saç diplerine uygula. 20 dakika sonra banyo yaparak sirkeli suyu durula.
Elma sirkesini saçınıza uygulamadan önce mutlaka suyla seyreltmeniz gerekiyor. Sirkeyi tek başına saçınıza uygulamanız durumunda sorunuzdaki gibi bir dökülme problemiyle karşılaşabilirsiniz. Kullanmadan önce suyla seyreltmeniz ve haftada 1 ya da 2 kez uygulamanız durumunda saçlarınıza hiçbir zararı olmayacaktır.
Saç derisini derinlemesine arındırdığı için saçların çoğalmasını sağlar. Saçlara doğal bir parlaklık vererek saçların daha canlı görünmesini sağlar. Saç derisinin nefes almasını sağlayarak saçların eskiye göre daha çabuk uzamasına yardımcı olur. Saçları yumuşatır.
İlgili 18 soru bulundu
Elma sirkesinin pH değeri ise 3.3 civarındadır. Saç derisinin pH değerini bozmayacak şekilde elma sirkesini sulandırarak saça uygulamak, saç derisine zarar vermeyecektir.
Duştan önce suya bir miktar sirke ekleyin. Saçınızı şampuanladıktan sonra masaj yaparak saçınızı durulayabilirsiniz. Duştan önce, suyla karıştırdığınız beyaz sirkeyi saç diplerine uygulayın. Bir süre saçınızda tuttuktan sonra yıkayın.
Pul pul olan saç kökleri ve kuruyan saçların tedavisini orijinal elma sirkesi ile yapabilirsiniz. Kepek gibi istenmeyen oluşumların önlenmesini sağlar.
Sirke, saçları besleyip saç rengini açma özelliğine sahiptir. Duştayken saçlarınızı son aşamada sirkeli su ile yıkayın. Bu uygulamayı düzenli olarak yaptığınızda saç renginizin açılmaya başladığını fark edeceksiniz. Sirkenin ağır kokusunu yumuşatmak için suya birkaç damla lavanta yağı katabilirsiniz.
Elma sirkesini saçınıza direkt uygulamamalı, hazırlarken suyla olan ölçüsüne dikkat etmelisiniz. 1/1 ölçü kullanabilirsiniz; yani ne kadar su kullanıyorsanız o kadar elma sirkesi ekleyin. Ancak cildiniz hassassa bu oranı 3 su 2 elma sirkesi şeklinde dengeleyin.
Hava alan saç kökleri sayesinde saç çok daha sağlıklı ve hızlı bir şekilde uzuyor. Sirkeli su, saç uzatma etkisinin yanında düzenli kullanıldığında saçların gürleşmesine de destek oluyor. Saç derisinin temizlenmesini sağladığından, kepeklenme sorununa da kısa sürede çözüm oluyor.
Saç bakımında sirke kullanımı, kafa derisinin pH seviyesini koruyarak saç diplerinin sağlıklı kalmasını sağlıyor aynı zamanda saç tellerini güçlendirerek dökülmeyi, uçlarda kırılmayı engelliyor. Bu şekilde hem mevcut hem de yeni çıkan saç tellerinin daha hızlı uzamasına yardımcı oluyor.
Saç derisini temizler ve arındırır. Saçları yumuşatır ve parlatır. Saçların daha hızlı uzamasına yardımcı olur.
Elma sirkesi saçlarınızı canlı gösterir. Saçların hızlı ve güçlü uzamasına destek olur. Saç dibindeki yağ, kir gibi artıkları arındırır. Ayrıca saç derisindeki kaşıntıyı hafifletebilir.
Saçta sirke olan yere bol miktarda vazelin sürülmelidir. Bu şekilde yaklaşık olarak 1 saat beklendikten sonra saçlar bit tarağı ile taranmalıdır. Bu sayede saça yapışan sirkeler temizlenmektedir. Sonrasında ise saçlar bir şampuan ile yıkanmalıdır.
Asidik olduğu için (daha düşük pH'a sahip) sirke saç ve kafa derisi pH seviyelerini dengelemeye yardımcı olur. Borg, “ACV saç kütikülünü düzleştirir ve kapatır, saçı daha pürüzsüz ve daha kolay çözülmesini sağlamak için nemlendirir, daha parlak, daha az kıvırcık ve kırılmaya daha az eğilimli” diye açıklıyor Borg.
Yumurtalarına sirke adı verilir. Sirkeler; gri, sarımsı veya bej renkli ve bir kum tanesi büyüklüğündeki olurlar. Saçın köküne yakın bir yerde saça yapışık halde dururlar. Saç derisinden çok az miktarda sık sık kan emerek beslenir.
Hem sofraları şenlendiren hem de temizlikte kullanılan sirke; saç rengini açarken de mucizeler yaratıyor! Kopkoyu saçlarınızı sarı yapmasa da rengini 1-2 ton açıyor ve daha parlak saçlara sahip olmanızı sağlıyor.
Saçlarınızın hızlı bir şekilde uzamasını istiyorsanız beslenme rutininizde protein ile C ve E vitaminlerine daha fazla yer vermelisiniz. Zengin protein içeriğiyle dikkat çeken yumurta, ayrıca saç dökülmelerine karşı etkili olan biotin maddesini ihtiva eder. Biotin saçların hızlı uzamasına da yardımcı olabilir.
Akne gibi bakteri üremesi ile artan cilt sorunlarının tedavisinde destek olarak kullanılabilir. Cilt lekeleri için elma sirkesi kullanılabilir. Yüzdeki lekelerin açılmasına yardımcı olan sirke, düzenli kullanımda yaşlılık lekelerinin de açılmasına yardım eder.
ŞAMPUANA SİRKE KATMANIN FAYDALARI
Saçtaki kepeklenmeyi ortadan kaldırır. Saçtaki mat görünümü önler. Saça sağlıklı parlaklık kazandırır. Saç dökülmesini azaltır.
Optimum şartlarda (30°C ve %70 nemde) yaklaşık 8-9 günde yumurtaların- dan çıkan sirkeler görünür hal alırlar. Sonraki 9-12 gün- de olgunlaşırlar. Sirkeler insan vücudu dışında kumaş ve battaniye üzerinde 10 gün kadar canlı kalabilirken saç biti yalnızca 1-2 gün yaşayabilir ve evcil hayvanlar üze- rinde yaşayamaz.
Duş sırasında, şampuanlanmış ve durulanmış saçlarınıza son durulama suyundan önce saç diplerinden uçlarına doğru masaj yoluyla uygulayınız. Birkaç dakika sonra bol su ile durulayınız. Alkolsüz içeriğiyle günlük kullanıma uygundur.
Sirke saçınızda kalsın. kullanıldığında saçlar daha hızlı uzar. Daha dolgun, daha parlak ve daha sağlıklı bir görünüm oluşur.
Şampuanı su ile akıttıktan hemen sonra sirkeli su kullanmalısınız. Bunun dışında saçınızı boyadıktan sonra boyayı sirkeli su ile akıtmalı ve saçınızı bu su ile durulamalısınız. Konu hazır sirkeden açılmışken sirkenin saça faydalarından da kısaca bahsedelim: Sirke saç derisinin doğan ph seviyesine ulaşmasını sağlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri