Peki, çamaşır makinesi kokusu nasıl gider? Bunun için öncelikle boş bir çalıştırma programı seçerek sıcak su kullanmanız gerekir. Ardından 1-2 bardak beyaz sirke veya limon suyu ekleyerek çamaşır makinesi içinde biriken kireç, deterjan kalıntılarının ve kötü kokuların giderilmesini sağlayabilirsiniz.
Çamaşır makinesine birkaç damla esansiyel yağ ekleyebilirsiniz. Sirke, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda bakterileri öldürür. Çamaşır makinesine bir çay bardağı sirke ekleyebilirsiniz. Kuru lavanta, kıyafetlere güzel bir koku verir ve aynı zamanda böcekleri uzak tutar.
Genellikle cilt pulları, vücut yağları ve çamaşır deterjanının birleşiminden küflü yağ maddesi oluşur ve çamaşırlarda kötü kokunun oluşmasına sebep olur. Ayrıca sadece sıvı çamaşır deterjanı kullanmak ve düşük sıcaklıkta makineyi çalıştırmak da bu küfün oluşmasına neden olan sebeplerdendir.
Hem sirke hem de sirke ve karbonat karışımı kıyafetler konusunda tam anlamıyla bir yumuşatıcı görevi görecektir. Tereddüt etmeden deneyebilirsiniz. Hiçbir zararı yok! Fakat aradığınız şey sadece yumuşaklık değilse, aynı zamanda çamaşırlarınızın güzel de kokmasını istiyorsanız bunun da çözümü oldukça basit ve doğal.
Çamaşır makineleri önce deterjanı alıp yıkama yapıyor. Deterjanı almak için de makinenin deterjan bölmesine su alıyor. Eğer makineniz deterjanı alırken su basıncı yüksek olduğu için yumuşatıcıyı da alıyorsa, çamaşırlarınız yumuşatıcı kokmayacaktır.
İlgili 23 soru bulundu
Yeni nesil çamaşır makinelerine deterjan ve yumuşatıcı koyarken kafamız karışabilir. Deterjan gözünü açıyoruz. Sol göze deterjanı ilave ediyoruz.mavi göze ise yumuşatıcı döküyoruz.
Makineniz son durulamaya geçtiğinde ürünü manuel olarak ekleyebilirsiniz. Çamaşırlarda herhangi bir leke oluşmaması için, yumuşatıcıyı direkt olarak kumaş üstüne dökmemeye özen göstermeniz gerekir.
1) Elma Sirkesi ve Su
Bu durum da makinenin kazanının ve lastik contasının kirlenmesine neden olur. İşte böyle anlarda elma sirkesi ve su kullanarak makineyi temizleyebilirsiniz.
Beyaz çamaşırların ilk günkü beyazlığında kalmasını sağlıyor
Tek yapmanız gereken onları yıkarken son kurulama devrinden hemen önce 1,5 su bardağı beyaz sirke kullanmak.
Dolaptaki Temiz Çamaşırlar Neden Kokar? Bu Kokuları Nasıl Önleyebilirsiniz? Dolaptaki temiz çamaşırların kötü kokmasının en temel nedeni çamaşırların iyice kurutulmadan katlanıp dolaba yerleştirilmesidir. Çamaşırları iyice kuruduğundan emin olmadan askıdan toplamamalısınız.
Öncelikle sirke ve tuzu güzelce karıştırın, ardından çamaşır makinesinin deterjan bölmesine bu karışımı koyun. (Dilerseniz tuzu deterjan bölümüne koyup sirkeyi doğrudan makinenin içine de dökebilirsiniz.) Ardından makinenizi içi boş bir şekilde, 90 derecede 1,5 saat kadar çalıştırın. İşte bu kadar!
Ön yüzeyinde bulunan deterjan çekmecesini açın. II no'lu deterjan gözüne 1 çay bardağı toz kireç önleyici ya da servisten temin ettiğiniz temizleme deterjanını koyun. Ardından kazan temizleme programını seçin ve programı başlatın. Program bittikten sonra kazan içerisini temiz ve kuru bir bezle silin.
Bir bardak limon tuzunu yarım bardak sodyum bikarbonatla karıştırın ve deterjan gözüne koyun. Daha sonra makineyi çalıştırın. Elma sirkesi doğal bir temizleyicidir ve mantarları ve bakterileri öldürebilir. Çamaşır makinesinin lastik kısmını elma sirkesi ile temizlemek orada biriken bakterileri yok edecektir.
Çamaşırların yumuşatılması için güzel kokulu bir yumuşatıcı hazırlanmak isteniyorsa da bu durumda uçucu bitkisel yağlardan yardım almak gerekir. Özellikle lavanta yağı, portakal yağı ve limon yağı gibi aromatik yağlar doğal çamaşır yumuşatıcısı içinde rahatlıkla kullanılabilir.
Çamaşır parfümleri farklı kokularda doğal olarak üretilen temizlik malzemeleridir. Çeşitli sebeplerden dolayı tercih edilir ve kullanım alanları oldukça geniştir.
Giysileriniz pamukluysa 40, narinse 30 derecede yıkanabilir. Yoğun lekeliyse ve sıcak yıkamaya uygunsa 90 dereceye kadar program kullanabilirsiniz. Beyazlar lekeleri daha çok göstereceğinden, kumaşlar uygunsa 60 derecede yıkama önerilir. İç çamaşırı gibi kıyafetleri yüksek ısıda dezenfekte edebilirsiniz.
İnatçı lekelerin ne kadar yıkarsanız yıkayın çıkmamasından şikayetçiyseniz bir de beyaz sirkeye şans verin. Bunun için ilk yöntem önce lekeli çamaşırı soğuk suda elde yıkamak, ardından lekenin üzerine beyaz sirke dökmek. Ardından makinede normal şekilde yıkamak.
Karbonat, makinenin görünmeyen kısımlarındaki kireç ve tozların temizlenmesini sağlar. Bir büyük bardağın içerisine karbonat dökün. Üzerine bardağı doldurana kadar beyaz sirke ekleyin. Karbonat ve sirkeyi karıştırdıktan sonra, karışımı makinenin iç kısmına veya deterjan bölümüne boşaltın.
Bulaşıklar İçin Sirke Kullanımı
Pırıl pırıl bardaklar ve inatçı lekeler için basit yöntemler mevcuttur. Yanmış yemek kalıntıları ve yağlı bulaşıkları temizlemek için bulaşıklara sirke dökün ve bir süre bekletin. Sonra azıcık bulaşık deterjanı ile yıkayıp durulayın. Lekelerin hemen çıktığını göreceksiniz.
ÇAMAŞIR SUYU + SİRKE = ZEHİRLİ KLOR GAZI
Bu ikili temizlik açısından iyi bir dezenfektan oluşturur, fakat asla yan yana kullanılmamalıdır.
Porçöz Çamaşır Makinesi Temizleyici çamaşır makinenizin içinde zamanla biriken kireç, deterjan artıkları ile deterjan gözü, makine lastiği gibi aksamlarındaki kir, artık ve küfü temizlemek üzere geliştirilmiştir. Özel formülü sayesinde çamaşır makinenizi ve aksamlarını temizler, kötü kokuları giderir ve hijyen sağlar.
Genellikle çamaşır makinesi programları, yıkama işlemi tamamlanıp durulama aşamasına geçildiğinde bir sinyal verir. Bu aşamada, makinenin dolum çekmecesine yumuşatıcı eklemelidir. Yumuşatıcı dolum bölmesi genellikle makine üst kısmında veya çekmecenin en son bölümünde bulunur.
Yumuşatıcılar yıkama esnasında çamaşıra gereğinden fazla proton yükler. Bu sayede çamaşırımız yumuşar fakat üzerimize giydiğimizde muhtaç olduğu elektronları vücudumuzdan aldığı için bizi halsiz, bitkin ve agresif hissettirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri