Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
Ciltte bulunan leke ile sivilcelerin üzerine elma sirkesi bir pamuk yardımı ile uygulanabilir. Bu da 30 dakika bekletilir. Ayrıca elma sirkesi maskesi soğuk su ile iyice durulanmalıdır. Bu şekilde cildin de daha iyi bir görünüme sahip olması sağlanır.
Cilde spreyli bir şişe içinden püskürtülerek uygulanır. Yüz tamamen ıslandıktan sonra pamukla cilt silinir. Bu esnada nazik olunmalı, cilt yıpratılmamalıdır. Sabah ve gece olmak üzere günde iki kez yapılan uygulama sivilcelerin ortadan kalkmasına yardımcı olur.
Elma sirkesi sitrik, malik ve amino asit içeriği ile gözenekleri sıkılaştırır, cildin pürüzsüz görünmesine yardımcı olur. Geçmişten bu yana popülerliğini yitirmeyen bir besin kaynağı olan elma sirkesi, cildiniz güzelleştirecek bir çok faydayı da beraberinde getiriyor.
Gözenekleri açarak, cildin düzgün nefes almasını sağlayan elma sirkesi ayrıca cilde ferahlık hissi veriyor. Aynı zamanda ciltte akne oluşumunu da engelleyen sirke, içeriğindeki malik asit sayesinde sivilce sonrası ciltte oluşabilecek enfeksiyonları da önlemeye yardımcı oluyor.
İlgili 35 soru bulundu
Ancak elma sirkesinin cilde direkt uygulanması tavsiye edilmiyor. Bunun yerine birkaç yemek kaşığı sirkenin su ile seyreltilerek kullanılması daha ideal oluyor. Sirkenin güçlü asidik yapısı böylece hafifletilerek olası cilt problemlerinin önüne geçebiliyor.
Elma sirkesi cilt bakımında tonik, yüz yıkama suyu olarak ve hatta leke tedavisi için kullanılabilir. Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Elma sirkesi cilt lekelerini açarak cildi beyazlatır.
NASIL UYGULANABİLİR
Akne ve lekeler için ise yarı yarıya sulandırılmış organik elma sirkesi pamuk yardımıyla yüze sürülür. Cildin yağlanmasını azaltır. Bu uygulamaları hassas ciltlere sahip olanlar 2 günde bir yapmalı ve alerjik reaksiyon gelişmesi durumunda hemen sonlandırmalıdırlar.
Düzenli bir şekilde kullanıldığında ise ciltte bulunan ölü hücrelerden arındırıcı etkisi olduğu bilinmektedir. Kırışıklık izlerini de geçirici bir etkiye sahip olduğu bilinmektedir. Aynı zamanda elma sirkesinin cilt rengini açıcı bir etkiye sahip olduğu da söylenebilir.
Doğal tonik olarak da kullanılır. -Elma sirkesi cildin ph dengesini sağlayarak sebum üretimini normal seviyelere getirerek cildinizin yağlanmasını da kurumasını da engeller.
Yüz temizleyici olarak kullanıldığında cildi ve ciltteki gözenekleri derinlemesine temizlemenin etkili bir yoludur. Yüzü günlük olarak suyla seyreltilmiş elma sirkesiyle yıkamak yağ, kir ve ölü cilt hücrelerine ait kalıntıları giderilmesine yardımcı olur. Elma sirkesi doğal bir cilt toniği olarak da tercih edilebilir.
Cilt lekeleri ve temizliğinde: İçerdiği doğal asit sayesinde soyucu etkisi olan elma sirkesinin peeling özelliği bulunuyor. Cildinizde bulunan lekelerin üzerine sadece elma sirkesi uygulayıp 10 dakika kadar bekleyerek yüzünüzü durulayın, düzenli kullanımda lekenin renginin açıldığını fark edeceksiniz.
Elmanın fermente edilmesiyle oluşan bir ürün olan elma sirkesi, sitrik asit gibi organik asit içermektedir. Sirkede bulunan bu organik asit, sivilce izlerini önleyerek iyi bir cilt görünümüne sahip olmanızı sağlar.
Günde 1 yemek kaşığı elma sirkesi tüketenler ortalama 1 veya 2 kilo kaybedebilir. Cildi sıkılaştırma özelliği olan elma sirkesi düzenli tüketilirse yüzde ki kırışıkların oluşmasını engeller.
Beyaz sirkenin içeriğindeki asetik asit cilt gözeneklerinin sıkılaşmasına destek olur. Bu nedenle beyaz sirke cilt leke çeşitleri üzerinde etkilidir. Bu madde cilt üzerinde oluşan güneş lekelerinin hafifletilmesinde yardımcıdır.
Sirkenin cilt beyazlattığı doğrudur ancak cildi beyazlatan sirke üzüm sirkesi değildir. Cilt beyazlatmak isteyen kişilerin elma sirkesi kullanması gereklidir.
Kan Şekeri Seviyesini Düşürmeye Yardımcı Olabilir
Yapılan başka bir çalışma ise uyumadan önce içilen iki kaşık elma sirkesinin ertesi sabah ölçülen açlık şekerini %4 azalttığını belirtmektedir. Dolayısıyla gece yatarken sirkeli su içmek açlık şekeri seviyesini düşürmeye yardımcı olabilir6.
Cildinizi hemen bol soğuk suyla yıkayın ki hiçbir kalıntı kalmasın. Dayanabilirseniz biraz buz da sürebilirsiniz. Daha sonra yağlı bir krem veya merhem ile cildinizi yatıştırın. Varsa yoğun nemlendirici bir yüz maskesi de yapabilirsiniz.
Sirkeli saç toniklerinin diğer bir özelliği ise saçları yumuşatması, parlatması ve canlı görünmesine katkıda bulunmasıdır. Saç kırıklarının önüne geçen bu ürünler aynı zamanda saçın hızlı uzamasına da yardımcı olur. Formüllerinde bulunan ferahlatıcı etkili içerikler ise saçlı derinin nefes almasını sağlar.
Evi sirkeli su ile silmenin en büyük faydası evdeki kötü enerjiyi uzaklaştırmasıdır. Bunun yanı sıra çıkmayan lekelerde sirkeli su ile rahat bir şekilde çıkarılabilir. Cam ve fayans yüzeylerinin daha temiz görünmesi içinde sirkeli su önerilmektedir.
1 yemek kaşığı doğal elma sirkesini 2 yemek kaşığı su ile karıştırın. Yüz pamuğu yardımıyla temiz cildinize uygulayın. 10 dakika bekledikten sonra ılık su ile durulayın. Bu işlemi iki günde bir tekrar edebilirsiniz.
Pirinç unu ve pirinç suyunun cilt beyazlatma üzerinde etkisi olduğu biliniyor. Pirinç suyunu bir pamuk yardımıyla uygulamak, pirinç ununu süt ile karıştırarak bir pirinç maskesi yapmak cilt lekeleri üzerinde sık sık tercih edilen yöntemlerden biri.
İnatçı lekelerin ne kadar yıkarsanız yıkayın çıkmamasından şikayetçiyseniz bir de beyaz sirkeye şans verin. Bunun için ilk yöntem önce lekeli çamaşırı soğuk suda elde yıkamak, ardından lekenin üzerine beyaz sirke dökmek. Ardından makinede normal şekilde yıkamak.
Üzüm sirkesi antioksidan özelliği sayesinde cilt problemlerini yok edecektir. Cildin temizlenmesini sağlayan üzüm sirkesi ile cilt maskeleri uygulayabilir, kendinize daha iyi bakabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri