Günde 1 fincan turşu suyu ile, bağışıklık sisteminizi güçlendirirken midenizin sindirim faaliyetini de düzene almış olacaksınız. İçeriğindeki sirke ve limondan ötürü, kabızlık sorunlarına en doğal ilaçtır. Sindirim sistemi sorunlarınızı turşu suyu ile yok edebilirsiniz. Üstelik Alzheimer önleyici özelliğe sahiptir.
Turşu suyu güçlü bir probiyotik ve antioksidan kaynağıdır. Bu yüzden bağışıklık sistemini düzenler. Özellikle kış aylarında tüketildiğinde hastalıklara karşı koruma sağlar. Metabolizmanın daha düzenli ve hızlı çalışmasını sağladığı için kilo vermek isteyen kişiler tarafından tüketilebilir.
Turşu ve suyu, demir, magnezyum, kalsiyum, potasyum ve çinko gibi vücut için çok önemli olan mineralleri barındırıyor. Düzenli olarak sebze ve meyve tüketemiyorsanız bu ihtiyacınızın bir kısmını turşu suyu içerek de karşılayabilirsiniz.
Türlü kurmayın, turşularınızı tek tek kurun. Çünkü sebzelerin değişik bekleme süreci olduğu için birisi oluyor, diğeri olmuyor. Fazla karıştırmaya gerek yok. Limon, sirke, dere otu koymak fermantasyonu hızlandırıyor ve turşu eriyor.
İçerisindeki sirke kaynaklı asetik asidin vücutta yağ depolamasını önlediği bazı hayvan çalışmalarında kanıtlanmış. Hem metabolizmayı hızlandırıcı etkisi hem kabızlığa karşı etkili olması hem de düşük kalorili olmasından dolayı diyet yapanların zayıflamasına yardımcı olur.
İlgili 26 soru bulundu
Özellikle kış aylarında tükettiğimiz turşunun suyu da besin değeri açısından zengin olduğu için, kişinin sağlık durumuna yönelik doğru miktarlarda tüketildiği takdirde hastalıklara karşı vücut direncinin artmasınadestek sağlamaktadır. Sodyum, potasyum, a vitamini ve c vitamininden zengindir.
Daha rahat uyumak için yatmadan 1 fincan turşu suyu tüketmelisiniz. İçeriği sayesinde kan şekerinizi düzenler. Yemeklerden sonra da bir fincan turşu suyu tüketmek sindirim sisteminiz için oldukça etkili olacaktır.
Turşu suyu sporculara giren krampları önlemek değil onların krampları rahatlat için kullanılıyor. Sezon öncesi, sezon başında ve oyuncular sakatlıktan döndüğünde kullanıldığı da bildirildi. Kramp anında kaybedilen tuz oranını turşu suyu ile tamamlanıyor ve vücutta rahatlama meydana geliyor.
Sirke ya da tuzu fazla koyduğunuzda turşunuz daha çabuk olmaz. 1,5 litre suya 2,5 yemek kaşığı kaya ya da deniz tuzu ve sirke ekleyerek turşu suyunuzu hazırlayabilirsiniz. Üzüm sirkesi yerine elma sirkesi gibi daha düşük asitli bir malzeme tercih ederseniz, 1 litre suya 1,5 çay bardağı sirke kullanabilirsiniz.
Uzun süredir tartışılan bu sorunun cevabını ise 72 yıldır turşuculuk yapan Demir ailesinden Egemen Demir verdi. Turşunun hem limon hem de sirkeyle yapılabileceğini belirten Demir, "Ama özellikle kelek, patlıcan ve pancar çeşitlerinin sirkeyle yapılması gerekiyor. Çünkü sirkeyle yapıldığında daha lezzeli oluyor" dedi.
Sirke ve limonu önermiyorum. Çünkü o zaman probiyotik bir ürün olmuyor. Fermantasyonu sağlayan ana maddemiz tuzdur. Probiyotik olmasını istiyorsanız da peynir altı suyu kullanabilirsiniz.
Kulağa çılgınca gelebilir çünkü turşu suyu asidik sirkeyle dolu. Ama aslında sirke midenizdeki pH'ı dengelemeye yardımcı olur ve mide gurultularını yatıştırır. Tuzlu su ayrıca kustuktan sonraki su kaybından sonra vücudun kendisini toparlamasına yardımcı olur.
Turşu suyunda bulunan asitler, metabolizmanın hızlanmasını sağlıyor. Turşu sirke ve limonla hazırlandığı için bu maddeler yağ yakımını desteklemektedir. Sağlıklı beslenme ve ölçülü porsiyonlar ile tüketilen turşu, bağırsaklarınızı rahatlatan bir besin olarak masanızda yer alabilir.
turşu suyu zayıflatır mı
Doğal prebiyotik kaynağı olan turşular kadar suyu da kıymetli. Ödem attırıcı bir özelliğe sahip olan turşu suyu düzenli ve ölçülü kullanımıyla yağ yakımını kolaylaştırmaktadır.
Turşu suyu böbrek üstü bezlerini çalıştırarak vücuttaki sıvı oranını dengeler. - Güçlü bir antioksidan olduğundan bağışıklık sistemini hastalıklara karşı güçlendirir. - Metabolizmayı çalıştırarak kilo vermek isteyenlere yardımcı olur. Vücutta yağ birikimine izin vermez.
Çok fazla tüketilen turşu mide içindeki asidin dengesizleşmesine yol açar. Asit artıkça ülser ve reflü gibi hastalıkların yaşanmasına neden olabilir. Hatta ciddi boyutları ise mide kanserine bile zemin hazırlayabilir. Turşu vücuttaki suyun hızlı emilimini sağlar.
Karışık Turşu Suyu (5 Litreye) Ve Hava Almaması İçin Çözümler Tarifi İçin Malzemeler. Suyu için; 12 bardak hazır su veye kaynatılmış ılık su. 1 buçuk su bardağı sirke.
Turşuya asıl lezzetini veren üzüm sirkesidir. 5) Tercihe göre turşuya 1 litre için 2-3 adet küp şeker de atabilirsiniz. Bu mayalanmayı hızlandıracaktır.
Turşu suyunu önce kaynatıp sonrasında ılımasını beklemek, turşularınızın daha sert olmasını sağlayabilir. Turşusunu yapacağınız sebzelerin taze ve diri olmasına özen gösterin. Turşu kurarken sofra tuzu değil kaya tuzu tercih edin.
İlk maddede belirttiğimiz gibi turşunun içindeki kalsiyum klorür ve sirke, sodyum ve potasyumun vücut içinde daha kolay bir şekilde absorbe edilmesine yardımcı olur. Profesyonel atletler antrenman öncesi ve sonrasında krampları önlemek amacıyla turşu suyu içerler. Bu durumla ilgili tıbbi kanıtlar da bulunmakta.
Sindirim sistemini düzenlemeye yardımcı olur. Kabızlık giderici özelliği vardır. Oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. Balgam söktürücü özelliği vardır.
Turşu ve konserveler, içeriklerindeki yüksek tuz nedeniyle vücutta su tutulmasına neden olurlar.
Acı biber turşusu pek çok tedavide işe yarayan bir içeriğe sahiptir. Erken bunamayı engeller ve mide ülserine iyi gelir. Bağışıklık sisteminin güçlenmesine de büyük katkı sunan acı biber turşusu özellikle soğuk kış aylarında meydana gelen grip ve soğuk algınlığı hastalıklarında koruyucu görev üstlenir.
Boğaz enfeksiyonlarına karşı turşu ve kefir gibi önemli prebiyotik kaynaklarını da günlük beslenme planına mutlaka dahil edin.
Enerji verir ve dinçleştirir. Boğaz ağrılarına karşı bir çorba kaşığı turşu suyu içilmesi tavsiye edilir. Birçok ilaçtan daha etkili sonuç vermektedir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri