Yağ bezlerinin aktivitesini baskılamak ve yeni komedon oluşumunu önlemek içinde ilaçlar geliştirilmiştir. Tedavi edilmeyen akne skar yani iz yaratarak hem kozmetik hem de ruhsal sorunlara yol açabilir. Sivilce izlerinin giderilmesi için kimyasal peeling, mikrodermabrazyon, dermaroller ve lazer peeling kullanılabilir.
Akne uzun süren ve tekrar eden sivilce sorunudur. Aknede tekrar eden sivilceler patladıkça, iltihap etrafa yayılarak yeni sivilcelerin oluşmasına sebep olur. Cildin yüzeyinde olması gerekenden fazla ya da farklı mikroorganizmalar olması sebebiyle de akne olabilir.
Karbonat ve limon suyunu karıştıp sivilceleriniz üzerine uygulayın. Cildiniz üzerinde 10 dakikadan fazla bekletmeyin. Hafifçe masaj yaparak soğuk su ile durulayın. 3 hafta boyunca haftada 1-2 kez uygulayın. Bal ve limon antibakteriyel olarak çalışırken, süt cildi temizlemeye ve cildi rahatlatmaya yardımcı olur.
Ergenlik sivilceleri 4-6 yıl devam eder. Bazen 40'lı yaşlara kadar sürebilir. Tedaviye başlayan kişilerin bunun uzun süreceği konusunda bilgilendirilmeleri gerekir. Hafif aknelerde cildin aşırı yağını temizleyici ve bakteri üremesini engelleyici ürün kullanılması çoğu kez yeterlidir.
İlgili 35 soru bulundu
Gül suyu, limon suyu, Hindistan cevizi yağı, karbonat, elma sirkesi ve yeşil çay tonikleri sivilceye iyi gelen doğal yöntemlerdir.
Bu nedenle bu besinlerden uzak durmalısın. İşte o besinler; sofra şekeri, esmer şeker, beyaz ekmek, beyaz unla yapılmış hamur işleri, makarna, pirinç, patates, şekerli atıştırmalıklar- içecekler ve gazlı içecekler.
Akne tedavi edilmezse iz kalma riski artar. Kişinin evde yüzüyle oynaması, sıkması, kaşıması, iz kalma riskini artırır. Akne bir deri hastalığıdır.Tedavisi dermatoloji uzmanlık alanına girer. İlaç tedavisi kişiye özeldir.
Salisilik Asit: Bu etken madde siyah noktaları ve sivilceleri (akneleri) ortadan kaldırır ve yağ bezi foliküllerini kaplayan hücrelerin dökülmesini yavaşlatır. Salisilik asit aynı zamanda enflamasyon ve şişliğin tedavisinde etkilidir.
Cilt için iyi olmasa da nadiren sivilce (akne) sıkmak normal bir durumdur. Sivilceyi (akneyi) sıkmak iltihabın yayılmasına neden olabilir ve sonuç olarak sivilceyi (akneyi) kötüleştirir. Açıkça söylemek gerekirse, konu cilde geldiğinde dokunmama politikası en iyi seçenektir.
Normalde üretilen sebum kıl köklerinden ve gözeneklerden cilde geçer. Ancak fazla sebum gözenekleri tıkayarak sebum geçişini bloke edebilir. Foliküller tıkandığında, ciltte bulunan bakteriler foliküllerin içinde büyümeye başlar. Bunun sonucunda iltihap ve sivilce büyümesi gelişir.
Stres Sivilceleri Nerde Çıkar? Stres sivilceleri en çok burun ve alın bölgesinde çıkıyor. Bu bölgedeki aşırı sebum artışı cildini yağlandırabilir ve gözeneklerin tıkanmasına yol açabilir. Düzenli cilt bakımı yapmadığında ve cildini arındırmadığında stres sivilcelerinin çıkması için uygun ortamı yaratmış bulunuyorsun.
Akne tedavisinde Retinoid denilen ilaçların krem ve ağızdan formları kullanılabilir. Cildin sebum dengesinin sağlanması için etkili cilt temizliği yapılmalıdır. Antibiyotiklerin de akne tedavisinde yeri vardır. Krem ve veya oral formu tercih edilebilir.
Yeterli Miktarda Su İçmek Sivilce Oluşumunu Azaltabilir.
Akneye eğilim gösteren cildin çoğu hormonal değişimlerden kaynaklanır. Bu değişimler ergenlik döneminde başlasa da kadınların menstürasyon döneminde veya gebelik sırasında da meydana gelebilir. Aynı zamanda stres, yorgunluk, uygun olmayan cilt bakım ürünleri ve bazı medikal bakımlardan da kaynaklanabilir.
Bazı sivilceler herhangi bir cilt bakımı uygulanmadan zamanla kendiliğinden azalıp geçmektedir, ancak bazı sivilceler ise cilt bakım uygulamaları ve uzman müdahalesi gerektirebilecektir.
Akne, tedavi edilmesi gereken bir deri hastalığıdır ve ciddiye alınmazsa iz bırakması kaçınılmaz olur. Akne en çok yüz, sırt ve göğüs bölgesinde sorunlara neden olur. Inflamatuvar akne, yüzde ve vücutta kalıcı izler bırakabilir; bu nedenle zamanında yeterli ve gerekli tedavilerin mutlaka uygulanması gerekir.
Akne, yalnızca bir cilt problemi değil
Aknesi olan hastalarda sadece bir deri kusuru veya leke problemi yoktur bu durum önemli bir ruhsal hastalığı empoze etmektedir ve dikkat edilmelidir. Gerektiğinde uzman yardımına başvurulmalıdır.
Kekik yağı, biberiye yağı, jojoba yağı, kuşburnu yağı, kadife çiçeği yağı… Bu yağların her biri sivilce lekelerinizi en kısa sürede yok edecek özelliğe sahipler. Bu yüzden de cildinizi temizleyin ve bu yağları kullanın. Ardından cildinizi nemlendirin.
Evet, süt ve süt ürünleri sivilce yapabilir. Peki süt ürünleri derken neyi kastediyoruz? Peynir, yoğurt, süt ürünleri içeren çikolata ve paketli gıdalar, süt içeren kekler ve pastahane ürünleri, kefir, ayran, krema, tereyağı ve labne. Kısaca içinde süt olan her şey sivilce yapma eğiliminde.
Geçmeyen sivilce sebeplerinin birbirinden farklı etkenler olduğunu söylemek mümkündür. Genel olarak sivilce sorunu; stres, düzensiz beslenme ve hormonal değişikliklerden ileri gelir. Ancak uzun süre geçmeyen sivilceler söz konusuysa bu durumun ciddi bir sağlık sorununa işaret ediyor olma ihtimali olabilir.
Bir çalışmada, B12 vitamininin, akne ile ilişkili “propionbacterium aknesi” olarak bilinen bir tür cilt bakterisini bozarak sivilce problemini artırabileceğine dair işaretler bulunmuştur. A ve E vitaminler, yağda çözünen antioksidanlar arasındadır. Eksiklikleri, çeşitli hastalıklara neden olur.
Sivilce oluşumunu en fazla artıran gıdalar ve yiyecekler şunlardır; - Yoğun Yağ İçeriğine Sahip Besinler: Özellikle patates kızartması, kızarmış tavuk ve diğer fastfood ürünleri. - Yoğun Yağ Asitleri Barındıran Kuruyemişler: Ceviz, badem, gazlı ve asitli içecekler. - Yoğun Miktarda Şeker Olan Ürünler: Şekerlemeler.
“Yüzün tehlike üçgeni” olarak adlandırılan bu bölgede çıkan sivilceleri (akne) çıkardığınızda beyninizde enfeksiyona yol açabileceğinden bu bölgedeki sivilcelerinizi çıkarmamanız gerekiyor. Yüzünüzün bu bölümünü beyninize doğrudan giden bir hat olarak düşünebilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri