Resimli ve pratik yemek tarifleri
Resimli ve pratik yemek tarifleri | Sitemize Hoşgeldiniz

Dezenformasyon yasası çıktı mı?

Ana Sayfa » Sıkça sorulan sorular » Dezenformasyon yasası çıktı mı?

Bunun sesli olarak söylenmesini dinleyin
Duraklat
Kamuoyunda “Sansür Yasası” olarak bilinen 40 maddelik yasa Resmî Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yasada halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası öngörülüyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Dezenformasyon yasası onaylandı mı?

Kamuoyunda “sansür yasası” olarak anılan, basına ve sosyal medyaya yönelik yeni yaptırımlar içeren “Basın Kanunu ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun” AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından onaylandı. Yasa, Resmi Gazete'nin bugünkü (18 Ekim) sayısında yayınlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: medyascope.tv

Dezenformasyon yasası ne oldu?

Kamuoyunda "Dezenformasyon Yasası" olarak bilinen düzenlemeyle, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 217/A maddesine ekleme yapılarak, "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçu ihdas edildi ve bu suçu işleyenlerin 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması öngörüldü.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Yeni dezenformasyon yasası nedir?

MADDE 217/A- (1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dergipark.org.tr

Sansür yasası yürürlükte mi?

Sansür Yasası Yürürlüğe Girdi Mi? Yasa, Resmi Gazete'de 18 Ekim 2022 sayısında yayınlandı. Yasanın, yasaklar ve sınırlamalar getiren maddeleri 18.10.2022 itibariyle yürürlüğe girerken, Basın İlan Kurumu ve ilanlarla ilgili düzenlemeler 1 Nisan 2023'te yürürlüğe girmiştir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: ekinhukuk.com.tr

'Dezenformasyonla mücadele' yasası ne getiriyor? Neden tartışılıyor?

İlgili 41 soru bulundu

Soru cevap kısmı

Yeni çıkan sansür yasası nedir?

İlgili hüküm şu şekildedir: “Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: denktas.av.tr

Sansür yasası resmi gazetede yayınlandı mı?

AKP ve MHP'nin oylarıyla kabul edilen 'sansür yasası' Resmi Gazete'de de yayımlanarak yürürlüğe girdi. AKP-MHP'nin 'dezenformasyonla mücadele' amacıyla hazırladığı kanun teklifi, Meclis'ten geçerek yasalaşmasının ardından Resmi Gazete'de de yayımlandı.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sozcu.com.tr

Dezenformasyon yasası ne getiriyor?

Buna göre, “halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse” 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılabilecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: bbc.com

Dezenformasyon yasası neler içeriyor?

Yalan haber yayma suçu tanımlanıyor

Kişilere 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilebilecek. Yasa ile Türkiye'de haber üreten ve yayın yapan internet medyası, sosyal ağ şirketleri, halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayan kuruluşlar ve kişiler faaliyetlerinden sorumlu tutulacak.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Sosyal medya yasası ne zaman yürürlüğe girecek?

Yasanın hükümlerine göre Sosyal Medya Yasası 2023 yılında yürürlüğe girecek.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: sinaneroglu.av.tr

Dezenformasyon yasasının 29 maddesi nedir?

(1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratma saikiyle ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: indyturk.com

Dezenformasyon suç mu?

Bunun önüne geçebilmek adına TBMM'ye dezenformasyon yasası olarak bilinen bir yasa teklifi sunulmuş ve BASIN KANUNU İLE BAZI KANUNLARDA DEĞİŞİKLİK YAPILMASINA DAİR KANUN 18.10.2022 tarihli Resmi Gazetede yayınlanmıştır. Dezenformasyon yasası, dezenformasyonu yeni bir suç olarak tanımlıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tekcan.av.tr

Dezenformasyon ile mücadele yasası nedir?

Sosyal medyada yalanlarla algı yönetimi yapılmasının önüne geçecek düzenleme Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası verilecek. İnternetten yayın yapan kuruluşlar, basın kanunu kapsamına alınarak yeni haklara kavuştu.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: trthaber.com

Sosyal medya yasası onaylandı mı?

Sosyal medya yasası olarak da bilinen 40 maddelik kanun teklifinin kalan 12 maddesi de dün TBMM Genel Kurulu'nda AKP'li ve MHP'li milletvekillerin oylarıyla kabul edildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: dw.com

Sosyal medya yasası 29 madde nedir?

Dezenformasyon Yasası olarak bilinen yasa teklifindeki 29. maddesine göre; Yalan haber yayma suçuna 1 yıldan 3 yıla kadar hapis cezası getiren maddede, 'halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma' suçu tanımlanıyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: cnnturk.com

Sansür yasası kaç madde?

AKP ve MHP tarafından hazırladığı 40 maddelik "sansür yasası" teklifinin TBMM Genel Kurulu'ndaki görüşmelerinde bugün 14. Madde de kabul edildi. Basın Kartı Komisyonu'nun üye sayısı, AKP-MHP'nin verdiği önergenin kabul edilmesiyle 9'dan 19'a yükseltildi.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: birgun.net

Dezenformasyon Türkçesi ne?

Dezenformasyon, yanlış veya doğruluğu bulunmayan ve kasıtlı olarak yayılan bilgi; bilgi çarpıtma anlamına gelir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Mezenformasyon nedir örnek?

Mezenformasyon, dezenformasyon ve malenformasyon

Malenformasyon, doğru bilginin zarar verme amacıyla paylaşılmasına verilen isimdir. 2016 ABD başkanlık seçimlerinde Hillary Clinton'ın e-posta yazışmalarının sızdırılması ya da intikam pornosu paylaşmak malenformasyon örneği sayılabilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Dezenformasyon ne demek türkçe sözlük?

İngilizce'den Türkçe'ye geçen 'dezenformasyon' kelimesi, yanlış bilgilendirme anlamındaki “disinformation” kelimesinden geliyor. Sosyal medya ya da basın yayın organları aracılığıyla halkı yanlış yönlendirmek amacıyla kirli bilgilerin kasıtlı olarak yayılmasına 'dezenformasyon' deniyor.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: aa.com.tr

Deformasyon yasası ne demek?

MADDE 217/A- (1) Sırf halk arasında endişe, korku veya panik yaratmak saikiyle, ülkenin iç ve dış güvenliği, kamu düzeni ve genel sağlığı ile ilgili gerçeğe aykırı bir bilgiyi, kamu barışını bozmaya elverişli şekilde alenen yayan kimse, bir yıldan üç yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: resmigazete.gov.tr

7418 sayılı Kanun nedir?

Bu Kanunun amacı, basın özgürlüğü ve bu özgürlüğün kullanımı ile basın kartına ilişkin usul ve esasları belirlemektir. (Ek fıkra:13/10/2022-7418/1 md.) Basın kartı düzenlenmesi bakımından basın kartı talep eden medya mensupları ve enformasyon görevlileri bu Kanun kapsamına dâhildir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

Mesleki dezenformasyon ne demek?

Dezenformasyon, sahte belge, fotomontaj, montaj yöntemleri ile yanlış bilgilerin yayılmasına verilen isimdir. Dezenformasyonda bilginin yanlış olduğu bilinmektedir. Ancak buna rağmen yanlış bilgi kasıtlı bir şekilde yayılmaktadır. Burada amaç kişi ve kurumların küçük düşürülmesi ya da halkın kaosa sürüklenmesidir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: milliyet.com.tr

Meclisten geçen yasa Resmi Gazetede ne zaman yayınlanır?

TBMM tarafından kabul edilen kanunlar imzalanmak üzere Cumhurbaşkanına gönderilir. Cumhurbaşkanı 15 gün içinde kanunu imzalayıp yayınlanmak üzere Resmi Gazeteye gönderebilir veya aynı süre içinde tekrar görüşülmek üzere TBMM'ye geri gönderebilir.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: acikders.ankara.edu.tr

Resmi Gazetede ne yayınlanacak?

Resmî Gazete, Türkiye'nin 7 Ekim 1920 günü kurulan ve 7 Şubat 1921 tarihinden itibaren çıkmaya başlayan resmî gazetesidir. Amacı, TBMM, cumhurbaşkanı, bakanlıklar ve kamu tüzel kişileri tarafından çıkarılan kanun, kararname, yönetmelik, genelge ve sair mevzuatı yayımlamaktır.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: tr.wikipedia.org

Kabul edilen kanun ne zaman yürürlüğe girer?

MADDE 7 - (1) Kanunlar, Cumhurbaşkanlığı kararnameleri ve yönetmelikler ile diğer düzenlemeler, ayrıca bir yürürlük tarihi belirtilmemiş ise Resmî Gazete'de yayımlandığı gün yürürlüğe girer.

Kaynak kaldırma talebi   |   Cevabın tamamını burada okuyun: mevzuat.gov.tr

DuyuruReklam alanı

© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri

MENÜYÜ KAPAT
MENÜYÜ KAPAT