Uzman Üye. Park, fren, sinyal, geri vites, sis lambalarının görünür şekilde yanmasını engellemediği sürece mantıken geçer hocam.
Cam Filmi Olan Araç TÜVTÜRK Muayenesinden Geçer mi? TÜVTÜRK'e bağlı muayene istasyonlarında, camlarında film olan araçlar “hafif kusurlu” olarak işaretlenir. Aracın herhangi bir “ağır kusur” sayılan eksikliği ya da hatası bulunmuyorsa muayene başarı ile tamamlanabilir.
Hafif kusurla geçiyor. O stop kesin geçer merak etmeyin. Benim de kırık idi geçti. frene basınca lambanın rengi kırmızı yerine sarı yanıyorsa muayeneden kalır.
Yok hocam hafif kusurdan geçersin.
1 Ekim 2001'den itibaren otomobillerde üçüncü stop lambası kullanılması zorunlu hale getirilmiştir. Geri yansıtıcı: Araca bağlı olmayan bir ışık kaynağından yayılan ışığı yansıtarak, kaynağın yanında bulunan bir gözlemciye aracın varlığını göstermek için kullanılır.
İlgili 25 soru bulundu
3. stop lambası ağır kusur sayılıyor!
Bakanlık talimatı verdi, 'çakar'lı araçlar artık muayeneden de geçemeyecek... 1 Kasım'dan itibaren ön panjur, far, park lambaları, cam ve diğer aydınlatma sistemlerinin içine takılan 'çakar' aracınızın 'ağır kusurlu' olarak değerlendirilmesine neden olacak.
Ulaştırma Bakanlığı Kara Ulaştırması Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Nesip Kemaloğlu, araç muayenesindeki kusurların derecelendirilmesi ile ilgili tekrar bir çalışma yaptıklarını ve uzun farlardaki kusurların ağır kusur olmaktan çıkartılarak hafif kusur kapsamına alındığını söyledi.
Yani arka silecek çalışmıyor olsa bile muayeneden geçer.
Sadece Tavan, Yada başka bir bölge kaplanırsa sorun çıkmaz arkadaşlar. Renk değişimini bildirmeniz sadece Aracın %30'unda veya daha fazlasında renk değişimi olursa gereklidir. Sadece Tavan, Yada başka bir bölge kaplanırsa sorun çıkmaz arkadaşlar.
Egzoz emisyonu, fren, emniyet kemeri, ön cam çatlağı, silecek suyu pompası, lastikler, lamba, kalorifer sistemi gibi yaklaşık aracın 100 noktasını kontrol ettiklerini anlatan Alan, "Araçlar, genellikle fren kusurları, şase ve kaporta çürükler, elektrik aksamı ve kalorifer sistemi arızaları nedeniyle muayeneden ...
Uzman Üye. Park, fren, sinyal, geri vites, sis lambalarının görünür şekilde yanmasını engellemediği sürece mantıken geçer hocam.
TÜVTÜRK - Aracınızda bulunan cam filmi derecesine bakılmaksızın araç muayenesinde hafif kusur olarak değerlendirilir. Aracınızın muayeneden kusursuz bir şekilde geçmesi için cam filminizi çıkartın. | Facebook.
Bunun yanı sıra aracın herhangi bir camına %70 ışık geçirgenliği oranının altında geçirgenliğe sahip olan bir cam filmi yapıştırılması ayrıca yasaktır. Eğer cam filmi kullanmayı düşünüyorsanız ön cam hariç bütün camlarda en az %70 ışık geçirgenliğine sahip cam filmi kullanabilirsiniz.
Ön cam silecekleri yok veya arızalıysa, Cam yıkama su püskürtme sistemlerinde arıza varsa bu durumlar ağır kusurlar içerisinde yer alır.
Kusurlu frenler, eksik veya çalışmayan emniyet kemerleri, ön cam çatlağı, arızalı silecek suyu pompası, elektrik aksamı ve kalorifer sistemindeki arıza, şase ve kaporta çürükleri gibi nedenlerle araçlar "emniyetsiz" veya "ağır kusurlu" sayıldığından muayeneden geçemiyor.
4Aydınlatma aksamı muayenesi testlerinde Ağır Kusur Olanlar:
Far ışıklarının standart dışı olması, gaz deşarjlı farlarda far yıkama sisteminin olmaması Park lambalarının yanmaması Arka stop farlarının çalışmaması Aydınlatma aksamları arasında kısa devre olması
Yangın Tüpü Ağır Kusur mu 2020
Yazımızın girişinde de belirttiğimiz üzere yangın tüpü bulundurmayan araçlar muayeneden hafif kusurlu olarak geçiş yapabilir. Yangın tüpü her ne kadar zorunlu tutulmasa da kişilerin oldukça önem vermesi gereken konulardan biridir.
Bu sorunun en net cevabı evet olarak ön plana çıkıyor. Dolayısıyla kişiler araçlarını yangın tüpü olmadan da muayeneden geçirebiliyor. Araçlarda yangın tüpünün bulunmaması araçların hafif şekilde kusurlu olarak rapor edilmesini sağlar.
Araç muayenede ilk yardım çantası yoksa bu durum “hafif kusur” olarak kabul edilir. Aynı şekilde yangın tüpü ve reflektörün bulundurulmaması da “hafif kusur”dur. Buna rağmen, araç ilk yardım kiti bulundurmak hayati bir durum olduğu unutulmamalıdır.
Ambulans, itfaiye, polis, jandarma, AFAD, yol yapım araçları gibi kamu araçlarına çakar kullanımı serbest. Bu araçlar ise sadece görev esnasındayken kullanabilir. Mecbur kalınmadıkça çakar kullanılmaması gerekiyor. Devletin üst düzey makam araçlarında çakar kullanımı serbesttir.
elbette yasak. arabanıza dörtlü lambalarınız hariç dikkat çeken yanıp sönen şeyler takamassınız.
Havalı Frenler, Mekanik Freni Sistemi, Kontrol bağlantı Uçları, Frenlerin Serbestliği, Yay Kurmalı El Fren Sistemi, Direksiyon, Görüş alanı, Dikiz Aynası, Camlar, Aydınlatma, Kısa Huzmeli Far, Park Lambası, Geri Vites Lambası, Dörtlü İkaz Sistemi, Elektrik Kabloları: Hafif Kusurlu Sayılır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri