Sindirim sisteminin daha iyi çalışmasına, vücudun toksinlerden arınmasına ve kanser hücrelerinin en doğal şekilde atılmasına yardımcı olan üzüm çekirdeği tozu, sabahları aç karnına 2-3 çorba kaşığı yoğurda 1 tatlı kaşığı eklenerek tüketilebilir.
Üzüm çekirdeğinin günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi önerilir. Beyaz üzüm ve kara üzüm çekirdeği tüketilebilir. İki üzüm çeşidinin de çekirdekleri oldukça faydalıdır ve gençlik iksiri olarak da bilinir.
Siyah üzüm Çekirdeği Tozu Nasıl Tüketilmelidir? Siyah üzüm çekirdeği bir blender yardımıyla öğütüldükten sonra yoğurt ya da bal ile karıştırılarak tüketilebilir. Siyah üzüm çekirdeğini tüketmek için en ideal ölçüyse yarım çay bardağı yoğurda bir çay kaşığı kadar üzüm çekirdeği şeklindedir.
Kullanım Şekli: Günde 3-4 tatlı kaşığı gıda takviyesi olarak tüketilmesi önerilir. Pekmez, bal, yoğurt, süt ve sıcak su ile karıştırılarak tüketilebilir. Unlu mamullerde, ekmek, kurabiye, pasta gibi ürünlere katılabilir.
İlgili 20 soru bulundu
Yüksek antioksidan kaynağı olan üzüm çekirdeği tozu, vücudu toksinlerden arındırmak ve bağışıklık sistemini güçlendirmek için özellikle mevsim geçişlerinde bolca tüketilebilir.
Üzüm çekirdeği günde bir tatlı kaşığı kadar tüketilmesi uygundur. Bu miktar aşıldığı zaman yan etkileri olabilir. Bu sebepten dolayı kullanacak kişilerin bu miktara dikkat etmesi tavsiye edilir.
Vücut direncini artırmak için kullanılan bitkilere karşı uyaran Dr. Serhat Koran, "Zencefil, zerdeçal, ıhlamur, kırmızıbiber, üzüm çekirdeği, papatya ve tarçının taze, baharat formları ya da bitki çayı formlarının hepsinde kan sulandırıcı etki vardır.
"Meyveler son derece faydalı yiyeceklerdir. Siyah üzümünde tüketilmesi vücut için oldukça yararlıdır. Üzümün kendisi kadar çekirdeği de insan vücuduna fayda sağlamaktadır. Üzüm çekirdeğinin en önemli özelliği ise antioksidan bir yapıda olmasıdır.
Üzüm çekirdeği yutularak tüketilebilir. Bunun yanı sıra üzüm çekirdeği çiğnenirse de faydasını etkili bir şekilde gösterecektir. Üzüm çekirdeği oldukça güçlü bir antioksidan olarak bilinmektedir. Sağlığa pek çok yararı bulunan bu üzüm çekirdekleri istenildiği takdirde çiğnenerek ve ya yutularak tüketilebilir.
Sakın tükürmeyin kabuğunu, şifadır kendisi. İçerisinde yüksek düzeyde bulundurduğu resveratrol antioksidan, antimutajenik, antikanserojenik etki göstermesinin yanında kalp-damar ve şeker hastalarına ilaçtır.
Tatlı ihtiyacını gidermek için küçük bir kase yoğurda veya 2 tatlı kaşığı kuru üzüm ve 3 tam ceviz eklenebilir. Böyle bir ara öğün hem mutluluk hormonlarımızı harekete geçirir hem de iş ortamının stresini daha az hissetmemize yardımcı olur.
Üzüm çekirdeği direk olarak üzümü yerken tüketilebilmektedir. Farklı olarak üzüm çekirdeği toz haline getirilerek yoğurt ya da bal gibi ürünlerin içerisinde de tüketilebilir. Üzüm çekirdeğinin çiğnenerek de tüketimi sağlanabilir.
Gençlik besini olarak kabul edilen üzüm çekirdeği günde iki tane düzenli yuttuğunuzda hücrelerin yenilenmesinde yardımcı olur. Mide asidini dengeler. Ağrı ve kramp riskini azaltır. Yapılan araştırmalarda göz nezlesi, alerjiye bağlı oluşan durumların etkilerini ortadan kaldırır.
Yapılan çalışmalarda üzümün çekirdeği, kabuğu ve sapında östrojenin özelliklerini gösteren fitoöstrojenlerin bulunduğu ve bunların kolesterolun birikimini önlediği bulundu. Üzümün kadınlarda aterosklerozdan koruyucu rolünün de bununla ilgili olduğu düşünülüyor.
SİYAH ÜZÜM HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR? * Sedef ve egzama gibi cilt yaralarını tedavi eder. * Alerji gibi sorunlarda yardımcıdır. * Kanı sulandırarak kalp krizi riskini azaltır.
Kara Kuru Üzümün Faydaları içinde ilk göze çarpan şüphesiz karaciğer rahatsızlıklarına olan olumlu etkisidir. Kansızlıkla mücadele eden kara kuru üzüm karaciğerin çalışmasını düzenler ve karaciğer hastalıklarının tedavi edilmesine yardımcı olur.
CİLT SAĞLIĞI
Üzüm çekirdeği yemek, çok daha genç ve sağlıklı bir cilde sahip olmaya yardımcı olur. İçeriğindeki kolajen ve resveratrol, yaşlanmaya karşı savaşmada ve mimik çizgilerinin azaltılmasında çok önemli bir role sahiptir.
'YÜKSEK TANSİYONU DÜŞÜRÜR'
Üzüm çekirdeği bağırsak metabolizmasını hızlandırır, vücudu hastalıklara karşı korur, yağların erimesini sağlar. Cildi temizler, cildin taze ve genç kalmasına yardımcı olur. Alerji ve kireçlenmelere karşı faydalıdır. İltihaplanmayı önler, yüksek tansiyonu düşürür.
Üzüm çekirdeği özütü flavonoid denilen vitamin benzeri grupta, oligomerik protoantosiyanidin maddelerini içerir. Siyah Üzüm çekirdeğinin antioksidan özellikleri, antioksidan vitaminler olan C vitamininden 20 kat ve E vitamininden ise 50 kat daha fazladır.
Üzüm çekirdeği, kan dolaşımını hızlandırır. Bu da pıhtılaşmayı önler ve tansiyonu dengeler. Üzüm çekirdeğinin içindeki flavonoidler, kan damarlarının güçlenmesini sağlar.
Siyah kuru üzüm her zaman alınıp tüketilebilir. Kuru üzüm özellikle sabahları aç karınla 10 tane yiyerek, daha sağlıklı bir cilt elde edilebilir. Günde minimum 4-5 tane tüketilmesi önerilir.
İnanılmaz antioksidan etkisiyle cildi yeniler ve yaşlanma sürecini durdurur. Oksidasyonu engellemesiyle hücreleri destekler, kırışıklıkları önler ve giderir. Üzüm çekirdeği yağı göz altı morlukları için idealdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri