Smart TV'nin Avantajlı Özellikleri Bunlardan ilki ve en önemlisi tabii ki internete bağlanma özelliği.
Bunun için televizyonunuzun “Ayarlar” bölümünü açıyorsunuz. Ayarlar bölümünden “Ağ ve İnternet Ayarları” seçeneğini bulunuyorsunuz. Buraya giriş yaptıktan sonra kendi Wi-Fi adresinizi seçip şifrenizi girerek internete bağlanma işlemini tamamlamış oluyorsunuz.
Çünkü smart tv özellikleri içinde Wi-Fi ayarlarının olması da vardır. Uzaktan kumanda ile HOME yani ana menü tuşuna tıklamalısınız. Daha sonra ayarlar üzerinden kablosuz ağları listele seçeneğini tercih edebilirsiniz.
İnternete bağlanma özelliği olmayan televizyonlar kablosuz bir USB adaptör yardımıyla kablosuz ağa bağlanabilir. HDMI girişinden adaptör çalıştırılabilir. Televizyonu smart Tv'ye dönüştüren cihazlar da kullanılabilir.
Akıllı TV modelleri kablosuz şekilde internete bağlanabilir. Bunun için menü-ayarlar kısmından kablosuz bağlantı ayarlarına gitmeniz ve kablosuz ağları listeleyerek, kullanıcı adı ve şifrenizle giriş yapmanız yeterlidir. İnternet bağlantısı tamamlandıktan sonra akıllı televizyonunuzu dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz.
İlgili 25 soru bulundu
Smart TV özelliğine sahip bir televizyonda internete girebilir, sosyal medya uygulamalarını kullanabilir ya da oyun oynayabilirsiniz. Bu özelliklerin yanı sıra Smart TV'ye cep telefonu, tablet ve bilgisayar üzerinden görüntü aktarmak mümkündür.
Eğer Google Asistan veya Chromecast gibi özelliklerden faydalanmak istiyorsanız veya daha geniş bir uygulama mağazası arıyorsanız, Android TV sizin için daha iyi bir seçenek olabilir. Ancak, sadece internete bağlanabilen ve temel işlevleri yerine getiren bir televizyon istiyorsanız, Smart TV de yeterli olabilir.
İnternet, televizyonun da adeta dünyaya açılmasını sağlamıştır. Günümüzde üretilen pek çok televizyon çeşidi, kablolu ya da kablosuz ağlara bağlanma özelliğine sahiptir. Bu özellik, televizyonların internet üzerinden yapılabilen birçok işlemi yerine getirebilmesine olanak sunar.
Uydu alıcılı Android TV Box kurulumu hiç de zor olmayan bir cihazdır. Öncelikle Android TV Box bir HDMI kablo ile TV'ye bağlanır. Bir ethernet veya Wi-fi bağlantısı ile aynen bir akıllı cep telefonu gibi kutunun internete bağlantı yapması sağlanır.
Android işletim sistemli TV'ler
Android TV'ler teknik olarak bir tür akıllı TV'dir. Bu tanıma mükemmel bir şekilde uyar ve bir akıllı TV'den beklenen tüm ekstra özellikleri kullanıcısına sunar. Tek gerçek fark, Google'a ait olan Android'in kendi işletim sistemine ve dolayısıyla kendi markasına sahip olmasıdır.
Android ve akıllı TV'nizin ya da akış cihazınızın aynı kablosuz ağa bağlı olduğundan emin olun. Akıllı TV'nizde veya akış cihazınızda YouTube uygulamasını açın. Telefonunuz veya tabletinizde YouTube uygulamasını açın. İzlemek istediğiniz videoyu seçip video oynatıcıda Yayınla simgesine dokunun.
Netflix'i; internete bağlanan, Netflix uygulamasını sunan ve desteklenen herhangi bir akıllı TV, telefon, tablet, medya oynatıcı veya oyun konsolunda ya da bir bilgisayar kullanarak netflix.com adresinden izleyebilirsiniz.
Akıllı televizyonların içerisinde varsayılan olarak yer alan Netflix, Youtube ve Amazon gibi uygulamalar sayesinde birbirinden farklı dizi, film, televizyon programı ve belgesel gibi içerikleri yalnızca kumandanı kullanarak açabilirsin.
Tv Box sayesinde televizyonunuzda internetteki sayfaları rahat bir şekilde izleyebilirsiniz. Tv Box ile telefon ekranı televizyon ekranına rahat bir şekilde bağlanabilir ve televizyon medya cihazı olarak kullanılır.
Akıllı tv kutusu sıradan akıllı olamayan televizyonları android işletim sistemi olan akıllı tv ye dönüştüren cihazdır. Akıllı tv kutusu sadece tv değil hdmi girişi olan her türlü monitör ve ekranı da akıllı tv ye dönüştürebilir.
Eski televizyonu akıllı hale getirebilmek için çoğu zaman televizyondaki HDMI girişini kullanmak gerekiyor. Televizyonun HDMI girişine Apple TV, Roku, Chromecast, Amazon Fire Stick veya bilgisayar bağlayarak, cihazda başta film izlemek üzere takılan cihazın yetenekleri çerçevesinde işlemler yapılabiliyor.
Ancak internet bağlantısı olmadığında görüntü kaynağını almak zor olacaktır. Bu aşamada telefonu televizyona bağlayarak izleme yapabilirsiniz. Günümüzde en yaygın kullanılan bağlantı yöntemi HDMI kablo kullanmaktır. HDMİ dönüştürücü sayesinde telefon ve televizyon arasında bağlantı kurulur.
HOME düğmesine basın, ardından [Ayarlar] — [Ağ ve İnternet] — [Wi‑Fi Direct] — [Wi‑Fi Direct ayarları] öğesini seçin. TV ekranında Wi-Fi Direct cihazıyla görüntülenen TV adını seçin. Eğer cihaz Wi-Fi Direct işlevini desteklemiyorsa [Ağı (SSID)/Parolayı Göster] öğesini seçin.
İnternet erişimi: Smart TV, ekstra kablo veya cihaza ihtiyaç duymadan internete bağlanabilme özelliği sunar. Çevrimiçi içerikler: Smart TV, popüler yayın hizmetlerine (Netflix, Amazon Prime, YouTube vb.) erişim sağlayarak kullanıcılara en sevdikleri filmleri ve dizileri rahatça izleme imkanı sağlar.
Android TV, özünde bir Smart TV olduğundan herhangi bir özellik kısıtlamasına tabi değildir. Bunun aksine Android işletim sisteminin nimetlerinden yararlanarak diğerlerine göre kullanıcılara daha kapsamlı içerikler sunar. Örneğin, uygulama mağazası daha geniştir.
Smart TV modellerinde Android de dahil, Tizen, webOS, Smart Central gibi her tür işletim sistemi kullanılabilir. Android TV ile Smart TV modeli karşılaştırıldığında, akıllı TV'lerde çok daha az uygulama yer alır. Bunun sebebi Android TV'lerin açık kaynak kodlu olmasıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri