Bazı durumlarda gönderilen SMS'in geç gelebildiğini de göz önünde bulundurmakta yarar var. Sosyal medyadaki arkadaşlarınızın sizden şüpheli mesajlar alması. Sosyal medya hesabınızdaki kişilere sizden gelmiş gibi gözüken mesajların gitmesi, cihazda virüs olduğuna kanıt olabilir.
Eğer güvenli mod açıkken telefonunuzda herhangi bir sorun kalmıyorsa muhtemelen cihazınızda virüs var demektir. Yabancı yazılımların tespiti için kullanabileceğiniz bir diğer yöntem ise virüs tarama uygulamaları indirmektir. Android cep telefonu kullanıcıları virüs programlarına Google Play Store üzerinden erişebilir.
Uygulamaların çökmesine ve telefonunuzun aşırı ısınmasına neden olabilir. Daha da tehlikelisi Android virüsleri paranızı ve kişisel verilerinizi bile çalabilir. Kötü amaçlı yazılımlar, otomatik mesajlar gönderip telefonunuzu sahte ücretli servislere abone ederek faturanızın artmasına neden olur.
Cep telefonunuza antivirüs programı yükleyerek, virüsleri tespit edebilir ve temizleyebilirsiniz. İyi bir antivirüs programı, cep telefonunuzu düzenli olarak tarayarak, olası virüsleri önleyebilir. Zararlı Uygulamaları Kaldırın Cep telefonunuzdaki virüsün kaynağı, zararlı bir uygulama olabilir.
Onunla sadece arama yoluyla konuştuysanız, virüs aktarılmaz.
İlgili 15 soru bulundu
Arkadaşlar ben yeni telefon alacağım fakat şu anki telefonumda virüs var. Bu virüs SIM kartıma bulaşmış olabilir mi? Çünkü endişeleniyorum yeni telefonuma bu SIM kartı takarsam bulaşır diye. Hayır.
Evet, düşük bir ihtimal de olsa güncel olmayan Android telefonlara virüs bulaşabiliyor. Web sitelerinde yer alması muhtemel kötü amaçlı JavaScript kodları sayesinde güvenlik güncellemesi almayan cihazda mevcut bir güvenlik açığından yararlanılabilir. Dolayısıyla zararlı yazılımlar da bilgisayarınıza bulaşabilir.
Fabrika ayarlarına sıfırlama yaparak hemen hemen tüm virüslerden ve diğer kötü amaçlı yazılımlardan kurtulabilirsiniz. İşletim sistemini orijinal durumuna döndürerek, fabrika ayarlarına sıfırlama seçeneği, cihazınızdaki virüslü programları veya dosyaları istemeden kaldırır.
Hayır. Bir şey indirmediyse sıkıntı yok.
Cep telefonundaki virüsten kurtulma
Cep telefonunda virüs olduğundan şüphelenildiğinde, bir antivirüs uygulaması kullanılabilir. Örnek olarak ESET NOD32 Mobile Security, Avast, 360 Security ve AVG gibi antivirüs uygulamaları telefondaki virüs aktivitelerinin durdurulması ve silinmesi konusunda yardımcı olacaktır.
Virüsler Internet'ten indirilen -kaynağı şüpheli- dosyalardan, virüslü e-posta eklentilerinden ve dışarıdan bilgisayara takılan disket, flash bellek, CD gibi ortamlarda bulunan virüslü dosyalardan bilgisayara gelirler. Virüslü bir bilgisayar antivirüs programları ile taratılarak tespit edilebilir.
Solucan virüsü, kendisini bir bilgisayardan başka bir bilgisayara kopyalamak için tasarlanmıştır ve bu işlem otomatik olarak gerçekleşir. İlk olarak bilgisayarda dosya veya bilgi ileten özelliklerin denetimini ele geçirir. Solucan sisteminize girdikten sonra kendi başına ilerleyebilir.
AV-TEST tarafından yapılan testler nihayetinde en başarılı antivirüs yazılımları Avast, Avira, Bitdefender, G DATA, Kaspersky ve Trend Micro olarak belirlendi. Dünya genelinde oldukça popüler olan bu yazılımlar; koruma, performans, kullanılabilir testlerinden tam puan almayı başardılar.
Hürriyet'te yer alan habere göre, Trojan (virüs) sesli mesaj, sohbet, ödeme, fotoğraf veya video yoluyla ulaşabiliyor. Bu mesajlar tanımadığınız kişilerin haricinde virüsün bulaşmış olduğu arkadaşlarınızdan da gelebilir. Eğer WhatsApp üzerinden gönderilen .
Telefon üreticileri güvenlik önlemlerini geliştirse de bu konuda Android cephesinden net bir açıklama gelmedi. Telefonunuzu virüsten temizlemek veya depolama alanını temizlemek için fabrika ayarlarına dönme seçeneğini güvenle kullanabilirsiniz.
Önemli: Fabrika ayarlarına sıfırlama işlemi telefonunuzdaki tüm verilerinizi siler. Sıfırlama işlemini bir sorunu çözmek amacıyla yapacaksanız önce diğer çözümleri denemenizi öneririz. Android sorunlarının nasıl giderileceğini öğrenin.
Kısacası “iPhone'lara virüs bulaşır mı?” sorusunun yanıtı “Genellikle bulaşmaz” olsa da özellikle jailbreak uygulanan iPhone'lara virüs bulaştığı biliniyor.
Kaspersky Free Antivirus. Bitdefender Antivirus. Avast Free Antivirus.
Bilgisayarınızın özelliklerine bağlı olarak, hızlı tarama 5 ila 20 dakika sürebilir. Ancak tam tarama işlemi 60 dakika veya daha uzun sürebilir.
'Android'lere kötü amaçlı yazılım yüklenebilir mi?' diye merak ediyorsanız, ne yazık ki cevap evet. Android kötü amaçlı yazılımı, özellikle Android cihazlarını hedefleyen kötü amaçlı yazılımdır. Her tür kötü amaçlı yazılımda olduğu gibi, amaç kullanıcının cihazına zarar vermek ve verilerini çalmaktır.
Şimdi detaylı olarak incelediğimiz zaman virüs olayı kesinlikle bulunmamaktadır. Bu durum genel olarak yanlış algılansa da Google botlarına hiçbir şekilde virüs bulaşmamaktadır.
Telefon virüsleri bir kısmı telefonunuza sızarak arka planda girdiğiniz şifreleri ve bilgileri kopyalar. Bu bilgilerin çoğu e mail şifresi, bankacılık şifresi ve uygulama şifreleri olabilir. Virüsün telefonunuzda bulunma amacı ne olursa olsun virüslerden temizlenmelidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri