Giden Posta Sunucusu Ayarları olarak bilinen SMTP ayarları, oluşturduğunuz e-postaları posta sunucusuna yüklemek için yapmanız gerekenleri bildirir. Aslında SMTP Mail Ayarları ile aynı işlemleri içerir.
SMTP (Simple Mail Transfer Protocol), bir e-posta göndermek için sunucu ile istemci arasındaki iletişim şeklini belirleyen protokoldür. Farklı işletim sistemleri için geliştirilmiş e-posta protokolleri bulunmaktadır.
SMTP Port: 587 olarak kalmalıdır. Eğer farklı bir mail sunucusu kullanıyorsanız o sunucunun yöneticileri tarafından size verilen portu girmelisiniz. Bu bilgiler standart Ideasoft sunucu bilgileridir.
SMTP ayarları, posta hizmeti belgelerinde veya "SMTP + ayarları (ad)" aranarak bulunabilir.
İlgili 21 soru bulundu
Ana ekrandan > Ayarlar > E‑posta > E‑posta Ayarları > "SMTP sunucusu kurulmadı" hatasını devre dışı bırak > Açık öğesine dokunun. Hatanın tekrar oluşmasını önlemek için aşağıdakilerden birini veya birkaçını yapın: Bellenimi güncelleyin.
SMTP, “Basit Posta Aktarım Protokolü” anlamına gelir. E-posta göndermek ve almak için posta sunucuları arasında kullanılan bir iletişim protokolüdür. SMTP, bir göndericiden bir alıcıya e-postaların işlenmesinden ve iletilmesinden sorumludur. Yani ikisi arasında bir aracı görevi görür.
Outlook Web App'te oturum açma. Outlook Web App araç çubuğunda Ayarlar. > Posta > POP ve IMAP'i seçin. POP3, IMAP4 ve SMTP sunucu adı ve girmeniz gerekebilecek diğer ayarlar POP ve IMAP ayarları sayfasında listelenmiştir.
SMTP, Basit Posta Aktarım Protokolü anlamına gelir. İnternet üzerinden e-posta mesajları göndermek ve almak için kullanılan bir iletişim protokolüdür. Posta sunucuları ve diğer mesaj aktarım aracıları (MTA'lar); posta mesajları göndermek, almak ve aktarmak için SMTP'yi kullanır.
Posta kutunuzda bir ileti oluşturduğunuzda bu ileti SMTP olarak bilinen Simple Mail Transfer Protocol yani Basit Posta Aktarım Protokolü ile karşı tarafa teslim edilir. Mail alışverişini yoğun şekilde kullanan kişi ya da kurumlar sistem üzerinde oluşan yükü hafifletmek adına SMTP sunucu kullanmayı tercih eder.
Giden posta sunucuları SMTP denilen bir protokol ile aktarım sağlarlar. Aynı Mail Server size gelen mailleri size aktarmakla da görevlidir ki bu görevi yaparken Gelen Posta Sunucusu adını alır.
SMTP hizmetinin tam etki alan adı smtp.gmail.com'dur. Yapılandırma seçenekleri şunlardır: Bağlantı noktası 25, 465 veya 587.
SMTP, e-posta gönderimiyle ilgili iletişim sürecini oluşturan temel unsur. Simple Mail Transfer Protocol olarak da bilinen ve Türkçeye Basit Posta Aktarım Protokolü olarak çevrilmiştir. Sunucular arasında e-posta gönderip alırken kullanılan bir TCP/IP protokolü şeklinde tanımlanabilir.
Genellikle istemci ve gönderen sunucu arasında SMTP Submission olarak isimlendirilen 587 numaralı port ve TLS güvenlik katmanı en yaygın kullanılanıdır. Mail gönderen ve alan sunucular arasında ise 25 nolu port standart olarak kullanılmaktadır.
Basit Posta Aktarım Protokolü (SMTP) istemcisi kullanarak Microsoft Exchange Online bağlanmaya çalıştığınızda, Exchange Online sunucusunun bilinmediğini, bulunamadığını veya yanlış yapılandırıldığını belirten bir hata iletisi alırsınız.
Türk Telekom, SPAM MAIL gönderimini azaltmak icin bugüne kadar standart olarak kullanılan SMTP 25 portunu 587 olarak değiştirme kararı aldı. Biz de sunucularımızda hem 25 hem de 587 portunu açarak müşterilerimizin mail gönderme problemi yaşamasını önledik.
Not: Bir yetkilendirme kodu oluşturmak için e-posta ana sayfasından Ayarlar > Daha fazla ayar > Kullanıcı tarafı POP/IMAP/SMTP öğesine tıklayın ve ardından Yetkilendirme kodu durumu öğesini etkinleştirin.
SMTP veya IMAP gelen e-postalarınızı bilgisayarınıza ve mobil cihazlarınıza indirmenizi sağlayan iletişim protokolleridir. IMAP ve SMTP kullanımı arasındaki temel fark IMAP ile E-Posta sunucusuna bağlantı kurulduğunda, kutuda birikmiş e-postaların sadece başlık bilgilerini istemciye getirir.
Giden posta sunucusu (SMTP):alanadi.com şeklinde yazılmalıdır. Örneğin alan adınız “ornek.net” ise mail.ornek.net şeklinde yazılmalıdır.
Uygulama Katmanı
Uygulama katmanı ağ servisini kullanacak olan programdır. Bu katman kullanıcıların gereksinimini karşılar. SSH, telnet, FTP, TFTP, SMTP, SNMP, HTTP, DNS protokolleri ve tarayıcılar bu katmanda çalışır. E-posta ve veritabanı gibi uygulamalar bu katman aracılığıyla yapılır.
İnternet Mesajı Erişim Protokolü (IMAP), birden çok cihazda bir sunucuda saklanan e-postalara erişmenizi mümkün kılar. IMAP etkin bir e-postanız varsa, e-postanızı dilediğiniz istemciye ve cihaza kurabilirsiniz. Bunlar, e-posta adresinizi bir masaüstü e-posta istemcisine eklemenize yardımcı olacak genel talimatlardır.
Gelişmiş sekmesine geçiş yapınız. Bağlantı Türü bölümünü TLS olarak seçmeniz durumunda; Gelen Sunucusu (IMAP) Portu: 143, Giden Sunucusu (SMTP) Portu: 587 olarak tanımlanmalıdır.
Bu adrese ait e-posta sunucu ya da sunucuları sizin adresinizi herhangi bir sebepten dolayı kara listeye almış olabilir. Hata mesajı almamanızın sebebi bu yüzdendir. Yani gönderdiğiniz e-posta bahsi geçen sunuculara ulaşıyor ve ardından bu sunucuların filtrelerinden geçemeyerek alıcıya iletilmiyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri