Şınav çekmenin faydaları, etkilediği kaslar ile yakından ilişkilidir. Vücudun dik durmasında başlıca öneme sahip olan omuz ve bel kaslarını etkin bir şekilde çalıştırmak için şınav çekilebilir. Bu egzersiz, birbirinden farklı kasları aynı anda çalıştırarak kondisyonu artırır.
Göğüs kaslarınız, şınav çekerken belki de en fazla çalışan kas grubudur. Pektoral kaslar, göğsünüzün her iki tarafında bulunur ve her bir şınav tekrarında aktif olarak çalışır. Şınavlar, bu kasları güçlendirir ve tonlu hale getirir.
Şınav Egzersizi Hangi Kasları Çalıştırır? Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
Şınav çekme hareketi birincil olarak göğüs kaslarını çalıştırır. İkincil olarak ise triceps yani arka kol kaslarını ve omuz kaslarını çalıştırır. Ayrıca hareket sırasında bacak kasları, sırt kasları ve karın kasları da çalışır.
C: Şınavı Yumrumla Çekersek Bi Yararı Olurmu Sertleşmesi İçin ? Her hareketin etkilediği kas grupları farklıdır. Yumruk ile yapılan şınavın göğüs,sırt,triceps,omuz dışında ayrıyetten bileklerini güçlendirir.
İlgili 38 soru bulundu
Her gün nizami 100 şınav çekerseniz triceps ve göğüs kaslarınızda yıkım yaşayabilirsiniz. Kasların bir dinlenme süresi vardır. Şınav çektiğiniz gün kaliteli bir protein içeren yemek yemeniz gerekiyor. Yoksa kaslarınız güçlenmez.
Şınav çekmek evde kol kası geliştirme yollarının başında gelir. Yüz üstü uzanın, kollarınızın ve bacaklarınızın düz olmasına özen gösterin. Avuçlarınızı yere koyun, kollarınız omuz genişliğinde açık olsun.
Uzmanlara göre, 40'tan fazla şınav çekebilenlerin 10 yıl içinde kalp-damar hastalığı yaşama riski yüzde 97 daha az.
Kanada Egzersiz Fizyolojisi Derneği tarafından sağlanan normlara göre, zindelikleri açısından ortalama olarak erkekler art arda yaklaşık 15-20 şınav çekebilir. Bu, toplamda 100'e ulaşmak için muhtemelen birkaç set şınav çekmeniz gerekeceği anlamına gelir.
Şınav sayısı belirlenirken, daha önceden spor yapan bireyler ve spora yeni başlayanlar arasındaki fark gözetilmelidir. Daha önce spor yapmış olan kimseler, rahatlıkla günde 20 şınav hareketiyle başlayabilir. Bu sayı, günler ilerledikçe arttırılır. Günde 100 şınav hareketine kadar yükseltilebilir.
Şınav çekmek için günde şu kadar yapmanız gerekir diye bir kural yoktur, şınav çekme sayısı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için günde 2-3 kez on tekrar yeterli olacaktır.
Şınav kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 100 şınavın ortalama 800 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Avustralyalı Lucas Helmke (33), bir saatte 3 bin 206 şınav çekerek rekorun yeni sahibi oldu ve adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı.
Uzmanlar, göbek eritmek için şınav çekmenin daha etkili olduğunu açıkladı.
Şınav Hangi Kasları Çalıştırır? Şınav, istediğiniz her ortamda vücut ağırlığınızı kullanarak yapabileceğiniz bir antrenmandır. Söz konusu hareket, öncelikle göğüs kaslarını çalıştırır. Şınav hareketi ile çalışan ikinci kas grubu tricepstir.
İlk günlerde mümkün olduğu kadar az sayıda şınav çekerek antrenmana başlayabilirsiniz. Birkaç gün sonra şınav sayısını artırabilirsiniz. Örneğin ilk günlerde günde 10 şınav çekip, 1 hafta sonra bu sayıyı 15'e ve her hafta 5 şınav artırmak üzere hedefinizi belirleyebilirsiniz.
Ağırlık kaldırmaya veya vücuda yük bindirmeye yönelik kasların diğer kaslara veya hareket etmeyen bir cisme karşı gerginleştirilmesini içeren izometrik egzersizler kardiyovasküler açıdan zararlı olabilirler. Bu türden barfiks, şınav ve halter gibi ağır sporlardan kaçınmak gereklidir.
Şınavın Faydaları
Egzersiz sırasında kalp atış hızını artırmak, kalp kasını güçlendirmeye yardımcı olarak akciğerlere ve vücudun her yerine daha fazla oksijenli kan pompalamasını sağlar. Yapılan araştırmaya göre daha fazla şınav çekmek, daha az kalp hastalığı riskiyle bağlantılı olabilmektedir.
Barfiks faydalarını görmek istiyorsanız haftada 2-3 kez çekmeniz gerekir.
Kanepe, yatak gibi yumuşak zemin üzerinde yapılmamalıdır. Yumuşak zeminler, hareket esnasında bel bölgesinde boşluk yaratır ve tüm ağırlığın bu bölgede toplanmasına neden olur. Bu durum bel fıtığı gibi ciddi sorunlara neden olabilir.
1- Şınav. Evde omuzları genişletmek için herhangi bir ekipman kullanmadan yapabileceğin egzersizlerin başında şınav hareketi gelir. Şınav hareketi, omuz kaslarını sıkılaştırmanın yanı sıra kolları, göğüs kaslarını, tricepsleri, bilekleri ve merkez bölgeni de güçlendirir.
Şınav, fazla kilolu veya obez olduğunuzda forma girmek için kullanabileceğiniz en iyi egzersizlerden biridir. Fazla kiloluysanız şınav çekmek zor olsa da, egzersizi daha kolay hale getirmek için değiştirebilirsiniz.
Nefessiz kalmamaya özen göstermelisiniz. Nizamı şınav çekmek için vücudunuzun başlangıçtan bitişe kadar dik olarak uzanması gerekmektedir. Sırtınızı, bacaklarınızı, boynunuzu kırmamalısınız. Kollarınızı omuz hizasından ayırmamalısınız.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri