Kol incelten hareketlerin başında şınav çekmek var. Şınav çekerek kollarınızı kısa sürede şekle sokabilirsiniz. Başlangıçta zorlansanız da pes etmeyin ve denemeye devam edin. Şınav çekmek zaman içinde kolay bir hale gelecek ve kollarınızdaki yağları yok edecek.
Şınav çekmek kolları, bacakları ve orta gövdeniz dahil tüm vücudunuzu çalıştırır. Şınav egzersizi omuz, göğüs, sırt, kanat, ön kol (biceps) ve arka kol (triceps) kaslarını aktif olarak çalıştırırken, dolaylı olarak bacak, kalça ve karın kaslarını çalıştırır.
Şınav çekmek evde kol kası geliştirme yollarının başında gelir. Yüz üstü uzanın, kollarınızın ve bacaklarınızın düz olmasına özen gösterin. Avuçlarınızı yere koyun, kollarınız omuz genişliğinde açık olsun.
Şınav, vücut ağırlığınızı kullanarak istediğiniz her yerde yapabileceğiniz bir egzersizdir. Şınav çekme hareketi birincil olarak göğüs kaslarını çalıştırır. İkincil olarak ise triceps yani arka kol kaslarını ve omuz kaslarını çalıştırır. Ayrıca hareket sırasında bacak kasları, sırt kasları ve karın kasları da çalışır.
Kolları güçlendiren en önemli ve etkili hareketlerden biri de şınavdır. Şınav çekmek ilk başta biraz zor olduğu için set sayılarına azdan başlayın, her gün artırarak devam edin. Farkı mutlaka göreceksiniz.
İlgili 40 soru bulundu
Her gün nizami 100 şınav çekerseniz triceps ve göğüs kaslarınızda yıkım yaşayabilirsiniz. Kasların bir dinlenme süresi vardır. Şınav çektiğiniz gün kaliteli bir protein içeren yemek yemeniz gerekiyor. Yoksa kaslarınız güçlenmez.
Sarkan kolları için kol sıkılaştırma hareketleri için evde uygulayabileceğiniz kol egzersizlerine örnek verecek olursak; pilates, yoga, şınav çekmek, düşük seviyede ağırlık idmanları, göğüs press, plank yürüyüşü örnek verilebilir.
Şınav sayısı belirlenirken, daha önceden spor yapan bireyler ve spora yeni başlayanlar arasındaki fark gözetilmelidir. Daha önce spor yapmış olan kimseler, rahatlıkla günde 20 şınav hareketiyle başlayabilir. Bu sayı, günler ilerledikçe arttırılır. Günde 100 şınav hareketine kadar yükseltilebilir.
Şınav kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 100 şınavın ortalama 800 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Geniş tutularak şınav çekildiğinde sırt çalışır. Daha dar şınav çekildiğinde ise arka kollar çalışır. Sırt ve kol kaslarını önemli ölçüde geliştiren elmas şeklinde şınav hareketi, parmak uçları birbirine bakacak şekilde yapılır. Bu uygulamada normal el çırparak yapılan şınav hareketinin tam tersi yapılır.
Veriler, farklı yaş ve kiloya uyarlandıklarında bile, şınav çekebilme kapasitesiyle uzun dönemli sağlık arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu. Buna göre 11-20 kez arası şınav çekebilenlerin daha az çekebilenlere oranla kalp hastalığı riskinin yüzde 64 daha az olduğu görüldü.
1- Şınav. Evde omuzları genişletmek için herhangi bir ekipman kullanmadan yapabileceğin egzersizlerin başında şınav hareketi gelir. Şınav hareketi, omuz kaslarını sıkılaştırmanın yanı sıra kolları, göğüs kaslarını, tricepsleri, bilekleri ve merkez bölgeni de güçlendirir.
Uzmanlara göre, 40'tan fazla şınav çekebilenlerin 10 yıl içinde kalp-damar hastalığı yaşama riski yüzde 97 daha az.
Bilek güçlendirme egzersizleri arasında en etkili olan hareketlerden biri de yumruklarınızla şınav çekmek. İkinci en etkili egzersizlerden biri de Barfiks çekmek. Bu hareket bilek kaslarınızı ve kavrama gücünüzü zorlar ve geliştirir.
C: Şınavı Yumrumla Çekersek Bi Yararı Olurmu Sertleşmesi İçin ? Her hareketin etkilediği kas grupları farklıdır. Yumruk ile yapılan şınavın göğüs,sırt,triceps,omuz dışında ayrıyetten bileklerini güçlendirir.
Şınav çekmek için günde şu kadar yapmanız gerekir diye bir kural yoktur, şınav çekme sayısı kişiden kişiye göre değişkenlik gösterir. Yeni başlayanlar için günde 2-3 kez on tekrar yeterli olacaktır.
Avustralyalı Lucas Helmke (33), bir saatte 3 bin 206 şınav çekerek rekorun yeni sahibi oldu ve adını Guinness Rekorlar Kitabı'na yazdırdı. Bir önceki rekor, 2022 yılında yine bir Avustralyalı olan Daniel Scali tarafından 3 bin 182 ile kırılmıştı.
Şınav, omuzların genişlemesi ve karın yağlarının eritilmesinde de dolaylı olarak etkilidir. Bu nedenle düzenli olarak şınav hareketi yapılması son derece faydalıdır.
Günde 100 şınav çekmek aşağıdaki yan etkilere neden olabilir: Kanada Egzersiz Fizyolojisi Derneği tarafından sağlanan normlara göre, zindelikleri açısından ortalama olarak erkekler art arda yaklaşık 15-20 şınav çekebilir.
Araştırmalar, şınav gibi egzersizleri hızlandırmanın kas gücünü daha iyi geliştirebileceğini gösteriyor.
Barfiks faydalarını görmek istiyorsanız haftada 2-3 kez çekmeniz gerekir.
Düzenli spor ve egzersiz yaparak kollardaki kas oranı artırılarak sarkma önlenebilir. Hafif düzeydeki sarkmalar da sıkılaştırılabilir. Erken dönem spora başlamak kollardaki sarkmaları da geciktirmeye yardımcı olacaktır. Ancak daha ileri düzeyde ve yaşa bağlı sarkmalar için daha profesyonel yöntemlere başvurulmaktadır.
Spor ve egzersiz, bu bölgede kasların güçlenmesine fayda sağlar. Ancak elastikiyetini yitirmiş sarkık cilt yapısı için düzelme sağlamaya yetmez. Bu nedenle sarkmalardan rahatsız olan hastalara kol germe ameliyatı yapılarak sarkık görünüm ortadan kaldırılır.
Kolajen ve elastin üretimini destekleyen beslenme alışkanlıklarının kazanılması yararlıdır. Sarkıklık görülen cilt bölgesine doğrudan uygulanan retinol veya hyaluronik asit bazlı krem, losyon veya pomadlar, ciltteki kolajen düzeyini artırarak gerilim sağlar ve sarkıklıkların giderilmesine yardımcı olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri