Şınav, vücut ağırlığınızı kullanarak istediğiniz her yerde yapabileceğiniz bir egzersizdir. Şınav çekme hareketi birincil olarak göğüs kaslarını çalıştırır. İkincil olarak ise triceps yani arka kol kaslarını ve omuz kaslarını çalıştırır. Ayrıca hareket sırasında bacak kasları, sırt kasları ve karın kasları da çalışır.
1- Şınav. Evde omuzları genişletmek için herhangi bir ekipman kullanmadan yapabileceğin egzersizlerin başında şınav hareketi gelir. Şınav hareketi, omuz kaslarını sıkılaştırmanın yanı sıra kolları, göğüs kaslarını, tricepsleri, bilekleri ve merkez bölgeni de güçlendirir.
3-)Omuz Şınavı(V Push Ups)
Normal şınav göğüs kaslarını geliştirirken bu hareket omuz kaslarını geliştiriyor. Bu hareketi harika yapan şey ise aynı anda birçok kası çalıştırıyor olması. Duruşunuzu Omuz şınavı çekerken şınav sayısına değil, hareketi ne kadar doğru ve etkili yaptığınıza odaklanmalısınız.
Şınav hareketi esnasında sırt, omuz, göğüs, kanat, arka ve ön kol kasları doğrudan çalışır. Dolaylı olarak çalışan kaslar ise kalça, bacak ve karın kaslarıdır. Şınav, omuzların genişlemesi ve karın yağlarının eritilmesinde de dolaylı olarak etkilidir.
Birçok spor omuzları genişletir ve geliştirir. Ama yüzme, rüzgar sörfü, fitness gibi çekiş hareketlerini yoğun biçimde barındıran sporlar, özellikle gelişme çağında uygulandığında omuzları daha fazla genişletir.
İlgili 22 soru bulundu
En fazla 1-2cm fark eder. Omuz genisligini asil belirleyen trapez ve ust gogus kaslaridir.
En İyi Cevap
Omuz genişliği kemik genişliği ve omuz kasına bağlıdır. Kilo alırsan değil omuz çalışırsan genişler.
· Düzenli olarak şınav çekmek kondisyon seviyenizi ve gücünüzü artırır. · Antrenmana başlamadan önce şınav çekmek tüm kas gruplarının ısınmasını sağlar. · Metabolizmanızın daha iyi çalışmasına yardımcı olur. · Şınav çekerek daha fazla kalori yakabilir ve böylece daha hızlı kilo verebilirsiniz.
Şınav çekerek beden, tüm vücut ağırlığı ile çalıştırıldığı gibi, özellikle omuz, göğüs, karın ve alt kas grupları güçlendirilir.
Hayır. Vücudunu dirence uğratman lazım sürekli olarak, bu da ağırlık antrenmanı gerektirir.
Araştırmacılar, bu büyüme hızının geçmişteki diğer çalışmalara benzer olduğunu belirttiler. Bu bilgilere dayanarak günde 100 şınav çekerseniz kaslarınızın aşağı yukarı ne kadar gelişeceğini bulabilirsiniz.
- Göğüs bölgesinde alt, orta ve üst kasları eşit oranda çalıştırır. - Bacaklardaki arka ve ön Kasların çalışmasına olanak verir. - Karın bölgesindeki kasları çalıştırarak adonisin öne çıkmasını sağlar. Bu şekilde birçok farklı kas bölgesini vücutta çalıştırmak suretiyle, önemli oranda kas artışını desteklemektedir.
Veriler, farklı yaş ve kiloya uyarlandıklarında bile, şınav çekebilme kapasitesiyle uzun dönemli sağlık arasında bağlantı olduğunu ortaya koydu. Buna göre 11-20 kez arası şınav çekebilenlerin daha az çekebilenlere oranla kalp hastalığı riskinin yüzde 64 daha az olduğu görüldü.
Sırt ve kalça kasları önemli oranda güçlenir. Göğüs bölgesinde alt, orta ve üst kasları eşit oranlarda çalıştırır. Bacaklarda ön ve arka kasların çalışmasını sağlar. Karın bölgesinde bulunan kasları çalıştırarak adonisin öne çıkmasını sağlar.
Sürekli olarak devam edebilmek üzere tutarlı bir egzersiz rutini arayışındaysanız, her gün şınav çekmek etkili olabilir. Düzenli olarak şınav çekiyorsanız, üst vücut kuvvetinde artış olduğunu bir süre sonra göreceksiniz. En iyi sonuçları elde etmek için farklı şınav çeşitleri denemeyi ihmal etmeyin.
Şınav kaç kalori yaktırır diye merak ediyorsanız da 100 şınavın ortalama 800 kalori yaktırdığını söyleyebiliriz.
Şınav Çekmenin Faydaları Nelerdir? Üst Vücut Gücünü Artırır: Şınavlar, özellikle göğüs, omuzlar ve triceps kasları olmak üzere üst vücut kaslarını güçlendirir. Bu kasları çalıştırmak, günlük görevleri daha kolay yapmanıza yardımcı olur ve genel vücut dayanıklılığınızı artırır.
Evde yapılabilecek göğüs küçültme hareketleri göğüsleri küçültürken, aynı zamanda da bireyin psikolojisine olumlu bir etki yapmaktadır. Şınav çekip ağırlık kaldıranlar, göğüslerinde küçülme meydana geldiklerini söylemektedir. Şınav çekerken dikkat edilmesi gereken durum, bacakların bükülmemiş olmasıdır.
Uzun lafın kısası, 30 gün boyunca her gün 20 şınav çekmek karın kası yapmaz. Ancak bu küçük 30 günlük challenge'lar, verimli ve sağlıklı bir yaşam sürmenin basit yollarından biri.
Araştırmacılar, tek seferde 40 şınav çekebilen 40 yaş ve üzeri erkeklerin kalbinin daha sağlıklı olduğunu söylüyor. Üstelik bu erkeklerin kalp krizi geçirme riskinin yüzde 96 daha az olduğunu dile getiriyor. Günde 10 tane şınav çekmenin de kalp krizi ve inme riskini azalttığını belirtiyor.
Yani sağlıklı vücut gelişimi ve kolay bir egzersiz ile daha çok kas gelişimi şınav hareketi ile sağlanabilir.
Çıkıkların %50'si omuz ekleminde görülür. Çoğunlukla omuzun ön ve alt tarafına doğru çıkık olur. Çıkık oluşurken omuzun ön ve alt tarafında, eklemi oluşturan kol ve kürek kemiğini bir arada tutan bağlar ve labrum denilen özel bir doku yırtılır.
Omuzları genişler, göğüs kafesi genişler. Yüz ve vücutları daha erkeksi bir görünüm alır. Yaklaşık olarak bir buçuk yıl sonra da erkek organları büyür. Büyüme 14-16 yaşına gelene kadar devam eder.
Kilo aldıkça üst kol derisi gevşer ve kol kalınlaşır. Kilo verildiğinde ise maalesef gerilen cilt aynı oranda toparlanıp sıkılaşmaz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri