Bazı öğrenciler, son dakika çalışmayı tercih edebilirler ve bu onların performansını olumlu yönde etkileyebilir. Ancak, genel olarak, sınava birkaç saat kala ders çalışmak yerine, daha önce hazırlık yapmak ve sınav öncesinde gevşeme teknikleri kullanmak daha faydalı olabilir.
Sınavdan hemen önce 5 saatlik duraksız çalışma yerine sınavdan 1-2 hafta öncesinde çalışmaya başlarsan günde daha az çalışmış olursun ve sınava kadar derse çok iyi hakim olmuş olursun. Sınava son gün çalışmak anlamadığın o konuyu yeniden öğrenmek için yeterli süreyi sana vermez.
YKS' ye ne kadar zaman kalmış olursa olsun yapmamız gereken netlerimizi artırmaya çalışmamızdır. Çok az zaman kaldığı için sınav telaşı içerisinde hangi konuyu çalışacağımıza karar verememiş olabiliriz. Bu dönemde çok sakin ve net kararlar vermeliyiz. Eksik kaldığımız derslerden sınava kadar konu çalışması yapabiliriz.
İlgili 18 soru bulundu
Hafta içi belirli günlerde derslerin ayrı ayrı denemelerini, belirli günlerde ise TYT ve AYT denemesi çözün. Hafta sonları ise mutlaka TYT ve AYT denemesi çözün.
Hedefi daha düşük 250-350 puan civarı olan öğrencilerin 11. Sınıf sonlarından itibaren çalışmaya başlaması yeterli olacaktır. Ancak hedefi 400-500 arası olan ve sınavda derece yapmak isteyen öğrenciler 9. Sınıftan itibaren sınav sürecine kendini hazırlamaya başlamalıdır.
Sınav Son 1 Ayda Kazanılır!
Çünkü sınav son 1 ayda kazanılır. Son 1 ayda yapacağımız çalışmalarla tahmin ettiğimizden yüksek netler elde edebiliriz.
LGS'ye hazırlanma evresinde sona yaklaştıkça çalışma tempomuzda da artışa gitmeliyiz. Bu nedenle her dönem için kendinize hedefler belirleyebilirsiniz. Mesela sınava hazırlık sürecine yeni giren bir öğrenci gün içerisinde 50 soru çözerek başlayabilir. Ancak sınava yaklaştıkça bu günlük 200 hatta 300 soruya çıkmalıdır.
KÜÇÜK bir sehpa, yumuşak bir koltuk ya da yatağınız, sınava hazırlanmak için kesinlikle uygun yerler değildir. Temiz ve düzenli bir masa verimli ders çalışmanın ilk kurallarındandır. Yatar pozisyondaki öğrencinin uykusu geleceği için, çalıştığı dersten verim alamaz.
SINAVA SON 3 GÜN KALA YENİ KONU ÇALIŞMAYIN
Son iki günde çalışmalar bırakılmalı. Son iki gün demlenme zamanıdır ve bilginin oturması için, bedenin ve zihnin dinginleşmesi için son derece önemlidir. Eğer son iki gün çalışmamak çok kaygı yaratacaksa mümkün olduğunca hafif tempoda soru çözülebilir.
Öğretim Üyesi Ahmet Alkayış, sınavdan birgün öncesinde ders çalışmanın stres ve kaygıyı artıracağını ifade ederek, "Sınava bir gün kala çalışma bırakılmalı. Aksi takdirde sınav gününe kadar çalışmak, soru çözmek stres ve kaygıyı artırabilir." dedi.
Sabah 08.00- 11.00 Arası Neden En Verimli Saatlerdir? Sabah 8.00 ile 11.00 saatleri arasında kortizon hormonu salgılanması zirvededir. Bu hormon eğer doğal olarak salgılanırsa uyku kaçırır, konsantrasyonu ve odaklanmayı güçlendirir.
Ancak son gün ders çalışmak öğrenciye kendini iyi hissettirecekse uzun saatler olmamak koşuluyla ders çalışılabilir. Sınavdan önceki günü kitap okuyarak, sevdikleri bir aktiviteyi yaparak geçirmeleri faydalı olacaktır.
1 milyon 30 bin 195 öğrencinin girdiği LGS kapsamındaki merkezi sınava katılım oranı %82 olarak açıklandı. Sınava katılan 562 öğrenci tüm soruları doğru yanıtlayarak 500 tam puan aldı.
Türkiye genelinde yapılan Liselere Geçiş Sistemi (LGS) sınavında ilimizden 16 öğrencimiz 500 tam puan alarak birinci oldu. Adana'da yaklaşık 37 bin öğrencinin ter döktüğü LGS'ye giren öğrenciler arasından sınavda tüm sorulara doğru cevap veren 16 öğrencimiz Türkiye birincisi oldu.
TEOG'dan LGS'ye geçiş dönemini hatırlayacak olursak, orta düzey soruların çoğunlukta olduğunu söylemek mümkün. Tabii ki aralarında kolay veya zor sorular da bulunabilir fakat LGS'nin yerine gelecek yeni sistemin orta düzey sorulardan oluşacağı, tamamıyla zor ya da kolay sorulardan meydana gelmeyeceği ifade edilebilir.
LGS öğrencisinin bir günü, düzenli ders çalışma, soru çözme ve dinlenme ile geçmelidir. Sabah: Uyandıktan sonra yataktan kalkıp güne zinde bir şekilde başlamak için birkaç dakika egzersiz yapın. Kahvaltınızı yapın ve güne enerjik bir şekilde başlayın.
Cevaplama işlemini erken tamamlamış olsalar bile, adaylar sınavın ilk 90 dakikası ve son 15 dakikası içinde sınav salonundan dışarı çıkarılmayacaktır.
Yine de; sıfırdan TYT kaç ayda biter? Diye merak edenler için, ortalama bir süre belirtecek olursak: Hiç temeliniz yoksa bütün TYT konuları en az 6 aylık bir zaman dilimi gerektirecektir. Bilgi düzeyiniz, ne kadar hızlı öğrendiğiniz gibi faktörlere bağlı olarak bu sürenin artması veya azalması mümkündür.
Liselere Geçiş Sınavı'nda (LGS) başarılı olmanın ilk koşulu planlı ve programlı çalışmak. Sınava hazırlanmaya 5. sınıfta başlanması ve dört yıllık bir program yapılması öneriliyor.
Bu noktada bir eşit ağırlık öğrencisinin sorumlu olduğu dersler edebiyat, matematik, tarih ve coğrafya olacaktır. Şöyle ki YKS iki sınavdan oluştuğu için Temel Yeterlilik Sınavı'nda (TYT) tüm derslerden 9. ve 10. sınıf Türkçe, matematik, fizik, kimya, biyoloji, tarih, coğrafya derslerinden sorumlu olacaklardır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri