Sınıf öğretmeni, ilkokula başlayan öğrencilere okuma ve yazma ile temel matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve el becerisi gibi eğitimleri veren kişidir. Özel ya da devlete bağlı okullarda çalışabilir.
Sınıf öğretmeni 1. Sınıf ile 4. Sınıf arasında eğitim verir. Öğrencilere okuma yazma öğretir. Hayat bilgisi, sosyal bilimler, fen bilimleri gibi derslere girer.
İlköğretim Kurumları Yönetmeliği'nin 64. maddesinde, 4 ve 5. sınıflarda beden eğitimi, müzik, görsel sanatlar, din kültürü ve ahlak bilgisi, yabancı dil ve bilişim teknolojileri derslerinin branş öğretmenlerince okutulabileceği belirtilmiştir.
Eğer mezunsanız, Türkçe ve matematiğe ağırlık vererek sınavda bu derslerden başarılı olu, iyi bir puan alıp sınıf öğretmenliğini tercih edebilirsiniz.
İlgili 34 soru bulundu
eleman.net verilerine göre, Sınıf Öğretmeni 2023 yılında ortalama 21.100 TL maaş alıyor. Geçmişe baktığımızda Sınıf Öğretmeni , Temmuz 2023 yılında ortalama 21.300 TL maaş alırken, Ocak 2023'de ise ortalama 16.500 TL maaş alıyordu. Daha önceki yılların maaşları için eleman.net maaş geçmişi tablosunu inceleyebilirsiniz.
Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2023 taban puanları en düşük 298,35794, en yüksek 382,74046'dir. Sınıf Öğretmenliği Bölümü 2023 başarı sıralaması en düşük 298839, en yüksek 63319'dir.
Sınıf Öğretmenliği Atamaları Nasıl? Sınıf öğretmenliği atamaları her dönem en çok ihtiyaç duyulan branşlardan bir tanesi. Diğer branşlara göre kıyasladığımızda ataması en çok yapılan öğretmenliklerden biri olduğunu söyleyebilirim.
- Okul Öncesi ve Sınıf Öğretmenleri öğretmen olarak atanabilecekleri kurumlara yönetici olabilecekler. - Diğer branşlardaki öğretmenler de öğretmen olarak atanabilecekleri kurumlara yönetici olabilecekler.
Anaokullarında, anasınıflarında, yetiştirme yurtlarında, okuma yazma kurslarında, gezici köy kurslarında görevli öğretmenler ile ilköğretim kurumlarında görevli sınıf öğretmenleri aylıkları karşılığında haftada 18 saat, branş öğretmenleri 15 saat ders okutmakla yükümlüdürler.
Sınıf öğretmenliği bölümü eşit ağırlık bölümleri arasında geçmektedir.
a) Örgün ve yaygın eğitim kurumlarının müdür, müdür başyardımcısı ve müdür yardımcıları haftada 6 saat, b) Okul öncesi ve sınıf öğretmenleri haftada 18 saat, c) Genel bilgi ve meslek dersleri öğretmenleri haftada 15 saat, ç) Atölye ve laboratuvar öğretmenleri haftada 20 saat, ders okutmakla yükümlüdürler.
Sınıf Öğretmeni Ne Demek? Sınıf öğretmeni, ilkokula başlayan öğrencilere okuma ve yazma ile temel matematik, sosyal bilgiler, fen bilgisi ve el becerisi gibi eğitimleri veren kişidir. Özel ya da devlete bağlı okullarda çalışabilir.
ÖABT Sınıf Öğretmenliği Testinde; Temel Matematik, Genel Biyoloji, Kimya, Genel Coğrafya, Türkiye Coğrafyası ve Jeopolitiği, Türk Dili Çocuk Edebiyatı, Genel Fizik, Uygarlık Tarihi, Türk Tarihi ve Kültürü konuları yer almaktadır.
Bu Bölümden mezun kişilere sınıf öğretmeni unvanı verilir. Bu kişiler sınıf öğretmenliği yapabilir. Milli Eğitim Bakanlığına bağlı olan ilkokullarda sınıf öğretmenliği yapabilirler, ayrıca akademik kariyer, müdür ve müdür yardımcılığı, yurtiçi ve yurtdışında eğitici olabilirler.
Sınıf Öğretmenliği bölümü, 4 yıllık bir bölümdür. Özellikle tercih dönemlerinde araştırılan bu bölüm ile en çok merak edilenlerin başında, "Sınıf Öğretmenliği bölümü hangi üniversitelerde var?" sorusu gelmektedir.
Türkiye'de bir okul müdürünün ortalama aylık maaşı, ilkokul, ortaokul veya lise müdürleri için 20.000 TL ile 45.000 TL arasında değişebilir.
Öğretmenler aynı okulda en fazla 8 yıl görev yapabilecek!
Liseden mezun olduktan sonra TYT ve AYT sınavlarına girerek yeterli bir puan almanız gerekmektedir. Sonrasında üniversitede öğretmen olmak için eğitim alabileceğiniz bölümleri seçebilirsiniz. Başarılı bir şekilde eğitiminizi tamamladıktan sonra öğretmen olarak mezun olursunuz.
Sınıf Öğretmeni Olmak için Kaç Puan Gerekir? Sınıf Öğretmeni olmak için taban puanları, Temel Yeterlilik Testi'nden 2021 yılında en az 150, Alan Yeterlilik Testi'nden ise en az 170'tir. Sınıf Öğretmenliği Bölümü taban puanı ise 298,35794 olarak belirlenmiştir.
Sınıf Öğretmenliği mezunları, eğitim materyali ve içeriklerinin hazırlanması, eğitim politikalarının belirlenmesi ve eğitim sektörü yönetimi gibi konularda da çalışabilirler.Sonuç olarak, Sınıf Öğretmenliği bölümü mezunları, ilkokul düzeyinde öğretmenlik yaparak veya eğitim sektöründe farklı konularda çalışarak iş ...
Kısacası diğer hususlar hariç olmak üzere bir sınıf öğretmeni İYEP 10 saat +Destek Eğitim Odası 8 saat olmak üzere toplamda 48 saat derse girebilecektir.
Bugün bu öğretmenleri yetiştirmek üzere, Bazı eğitim fakültelerinde sınıf öğretmenliği bölümleri vardır. Sınıf öğretmeni olarak sadece adı geçen bölümlerden mezun olanlar atanmalıdır, hatta seçilerek atanmalıdır.
Sınıf öğretmeni olmak isteyen kişiler üniversitelerin dört yıllık lisans eğitimi veren Sınıf Öğretmenliği bölümünde eğitim görürler. Bu bölümde derslerini başarılı bir şekilde tamamlayan öğrenciler bölümden mezun olduktan sonra işe başlayabilirler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri