Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
2 kere sınıfta kalan öğrenci, 3. defa sınıfta kalınca, okulla ilişiği kesilir. Bu öğrenciler, açık öğretim lisesine veya mesleki açık öğretim lisesine kayıt yaptırabilirler.
Lisede kaç kez sınıfta kalma hakkınız olduğu ise okul türüne göre değişiyor. Meslek liselerinde 4 yıl içinde en fazla 2 kez sınıf tekrarı yapabilirsiniz. Anadolu liselerinde ise 4 yıl içinde en fazla 1 kez sınıf tekrarı yapabilirsiniz. Fen liselerinde ise sınıf tekrarı yapma hakkınız yoktur.
Sınıf tekrarı aynı alan/dal için en fazla iki defa yapılır. Aynı alanda/dalda ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrenciler, ders yılı sonunda farklı bir alandan/daldan tekrar kayıt yaptırabilirler.
Liselerde sınıf tekrarı geri geldi. Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmelikle 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi. Buna göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
İlgili 21 soru bulundu
Doğrudan sınıf geçme
MADDE 57- (1) a) Tüm derslerden başarılı olan, b) Başarısız dersi/dersleri olanlardan, yılsonu başarı puanı en az 50 olan öğrenciler doğrudan sınıf geçer.
2021-2022 eğitim öğretim dönemi itibariyle liselerde sınıfta kalma uygulaması devam edecek. Lise 9, 10, 11 ve 12. sınıflarda yıl sonu ortalaması 50'nin altında olanlar ve 3 dersten kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
SINIFTA KALMA GERİ GELDİ
Resmi Gazete'de bugün yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; liselerde alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
10. ve 11. sınıflarda öğrencinin en fazla alt sınıflardaki sorumlu dersleriyle beraber 6 tane zayıf ders ile bir üst sınıfa devam edebilir. Toplamda zayıf sayısı 7 olursa sınıf tekrarına kalır.
Şurada Paylaş! Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yayınlanan yönetmeliğe göre ilkokul 1,2,3,4. sınıflarda sınıf tekrarı bulunmuyor. 6. sınıftan itibaren liselere sınıf tekrarına ilişkin karar Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.
Hayır, okullarda öğrencilere verilen disiplin cezaları öğrencinin siciline eklenmemektedir.
Yeni ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Yönetmeliğe göre liselerde 4 ders ve üzeri zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak. Bu uygulama, 2023-2024 eğitim ve öğretim yılından itibaren kademeli olarak uygulanacak.
Çoğu okulda her zaman okuldan atılarak sonuçlanacak bir durum değildir. Çoğu okulda hazırlık sınıfları dahil sınıf tekrarı yapma hakkınız 2 keredir. Örneğin 2 kere sınıfta kaldınız, okuldan atılırsınız.
E Okul! Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) e-okul veli bilgilendirme sistemi (VBS) hayata geçirdi. E Okul vbs sistemi sayesinde öğrencilerin okulla ilgili bütün bilgileri artık okula gitmeden öğrenilebiliyor.
Öğrenim süresi içinde ikinci defa sınıf tekrarı durumuna düşen öğrencilerin ders yılı sonunda okulla ilişiği kesilerek veli ve öğrenci talebi de dikkate alınarak mesleki eğitim merkezine, Açık Öğretim Lisesine, Mesleki Açık Öğretim Lisesine veya Açık Öğretim İmam Hatip Lisesine kayıtları yapılır.
Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla, doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden, bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
LİSEDE KAÇ DERSTEN SINIFTA KALINIR? Liselerde yıl sonu ortalaması 50'nin altına olan ve 3 dersten zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarına kalıyor. 6 DERSTEN KALINCA SINIFTA KALINIR MI? Alt sınıflardan kalınan derslerle birlikte toplamda 6 dersten kalan kişiler de sınıfta kalır.
Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren yönetmeliğe göre; alt sınıf dahil 6'dan fazla dersi başarısız olan öğrenci sınıf tekrarı yapacak. 50 ortalama ile sınıf geçme uygulamasına son verildi.
Karne günü yaklaşırken, sınıfta kalma ihtimali olan öğrenciler, kaç zayıfla sınıfta kalındığını araştırmaya başladı. Ortalaması 50'nin üzerinde olan öğrenciler direkt sınıf geçerken, ortalaması 50'nin altında kalan ve 3 dersten fazla zayıfı olan öğrenciler, sınıf tekrarı yapmak durumunda kalacak.
Hangi dersten kalınca sorumlu geçilir? Ders yılı sonunda her bir dersten iki dönem puanı bulunmak kaydıyla doğrudan sınıfını geçemeyen öğrencilerden; bir sınıfta başarısız ders sayısı en fazla 3 ders olanlar sorumlu olarak sınıflarını geçer.
2023 MEB yönetmelik bilgisi. Okulların kapanmasına kısa bir zaman kala öğrenciler karne heyecanı yaşıyor. İlkokul 1,2,3,4. sınıflarda yönetmelik gereği sınıf tekrarı bulunmuyor. 2022-2023 eğitim öğretim yılı 16 Haziran'da sona erecek.
Milli Eğitim Bakanlığı yönetmeliğine göre 5,6,7,8. sınıf öğrencilerinde sınıf tekrarı bulunmuyor. Ortaokullarda not ortalaması 45'in altında bulunan öğrencilerin sınıf geçme veya kalma kararını Şube Öğretmenler Kurulu (ŞÖK) alıyor.
Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer. 2021-2022 eğitim öğretim yılı sonu, ortalaması 50'nin altında ise ve 3 dersten fazla kalan öğrenci doğrudan sınıf tekrarı yapacak.
Milli Eğitim Bakanlığı Ortaöğretim Kurumları Yönetmeliğinde yapılan değişiklik ile Liselerde ders geçme notu 45'ten 50 puana yükseltilmiştir. Ortalaması 50'nin üzerinde olanlar direkt olarak sınıfı geçer.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri