Cüce vatozların en çok hoşlandığı sebzeler kabak, brüksel lahanası, marul ve ıspanaktır. Taze sebzeye genellikle hemen ilgi göstermezler. Sebzenin akvaryuma koyulmasından 3-4 saat, bazen de 12 saat sonra onu yemeye başlarlar.
Otçul türler için beslenme genelde bitkisel cüce vatoz yemleri olarak tablet yemler ve pul yemler ile yapılır . Ayrıca arada bir sebze verilmesi de çok faydalıdır . Kırmızı biber, kabak , salatalık, haşlanmış ıspanak veya havuç en sevdikleri sebzelerdendir.
Vatozlar solucanlar, istiridye ve karides gibi dipte yaşayan canlıları yer. Tatlı su vatozları da bölgesel olarak değişmekle birlikte genellikle böcekleri yer.
Vatoz balıkları bitkileri yemez sadece bitki üzerindeki yosunları yer.
Salatalık ve haşlanmış ıspanak verebilirsiniz gayet faydalıdırlar vatozların sindirimim sistemini çalıştırıp sindirilmesi zor olan şeyleri dışarı atarlar. Cüce vatoz yavruları için neden sebze yada meyve vermek istiyorsunki.
İlgili 43 soru bulundu
Salatalığı yatay olarak ortadan ikiye ayırın. Çatal takarak (yemek yediğimiz) suya batmasını sağlayabilirsiniz. Yalnız suda fazla kalırsa suyu bozacaktır. Aynı şekilde kızartma kabağınıda verebilirsiniz.
Vatoz lar yüksek oranda bitkisel beslenen canlılardır.Salatalık dilimleyip akvaryuma atmanızda bir sakınca yok afiyetle yiyecektir. Aynı sekilde halka biçimli dilimlenmiş çiğ patateste atabilirsiniz.
Solunum sistemleri diğer balıklardan farklılık arz eder, yanlış hatırlamıyorsam solungaç sayıları da diğer balıklara göre farklıdır. Corry ve vatoz türleri yüzeye çıkıp hava alıp dibe iniyorlar. Aynı yunuslar gibi. Bu yüzden düşük oksijenli sularda yaşayabiliyorlar.
Tatlı ve tuzlu sularda yaşamasının dışında akvaryumda da yaşayabilen türleri mevcuttur. Akvaryumda yaşayabilen vatoz balığı türlerine bakıldığında cüce vatoz, leopar vatoz balığı, borneo kelebek vatoz balığı ilk sırayı alanlardandır.
Tuz da vatozları etkileyen bir faktördür eğer tuz atıyorsanız akvaryumunuza vatoz ölümleri kaçınılmaz olacaktır. Akvaryumunuzda yosunlaşma fazla olmuyosa vatozlar için bitkise dip yemi kullanın.aç kaldığında balığın bağışıklığı azalır ve hasta olup ölür.
En kolay elle yakalanır.Bir zararı dokunmaz ben elimle yakalıyorum biraz huylandırır okadar. Yukarıda bahsettiğim gibi elle yakalaması çok kolay, tabi elinize alabiliyorsanız. [QUOTE=mustafa34] Vatos lar geceleri aktif olurlar ,gece ışıklar kapandıktan sonra ,bir süre sonra el çabukluğuyla yakalaybilirsiniz.
Kabak ve salatalık vatozlar için son derece faydalı bir besindir. Salatalık veya kabağı ortadan ikiye kesin, dibe batması için ortasından çay kaşığını geçirin. Tek dikkat edeceğiniz nokta; akvarymunuzda uzun süre bekletmeyin.
Vatoz Balığı Beslenmesi
Yani daha çok bitkisel gıdalarla beslenirler. Protein ağırlıklı beslenmek sindirim sistemlerini zorlayabilir. Genelde akvaryumun dibine yakın yerlerde konumlandıkları için ve düz bir ağıza yapısına sahip oldukları için dip yemleri onların ideal besin kaynaklarıdır.
Bir yaprağı haşlayın, akvaryuma atın, salyangozlar da varsa akvaryumda afiyetle yer bitirirler. Akşam atın, sabaha kadar dursun, kalan olursa çıkarıp atarsınız, ne kadar yedikleri belli olur. Yem vermeye gerek yok. Haftada 3 gün verebilirsiniz.
Sonuçta erkek vatoz yumurtalara bakarken ortalama 20 gün küpü hiç terketmiyor, hiç bir şey yemeden dayanabiliyor bildiğim kadarıyla. Biraz zayıflıyor ama bir şey olmuyor. 15 günde, giderken biraz da tablet yemlerden atarsanız bir sıkıntı çıkmadan dayanabilmeleri lazım bence.
Denizlerde sığ kıyılarda yaşayan, geniş ve yassı vücuda sahip vatozlar, yaz aylarında Antalya sahillerinde de sıklıkla görülmeye başlandı. Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Su Ürünleri Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Gökoğlu, su altı araştırmaları için yaptığı dalışlarda vatozları inceledi.
Vatoz dikenlerinin batması ile 48 saate kadar devam edebilen, yaralanmadan sonraki 30-90 dakikada zirve yapan, şiddetli ağrı ve ödem görülür. Lokal şişlik, eritem ve siyanoz gelişir.
Vatoz Balığı Eti Yenir mi? Vatoz balıklarının karın ve sırt kısmında kemikli dikenler yer alır. Vatoz balıklarının eti; belli bölümleri ayrıştırıldıktan hemen sonra tüketilebilir.
Birçok akvaryum balığı gece bizler gibi uyur. Bu yüzden dinlenmelerine izin vermek gerekir. Vatoz balıkları ise bunun tam tersini yapar. Yani gündüzleri uyurken, geceleri beslenirler.
Vatoz/Plecos, nesnelerin/dekorların altını kazarak saklanacak yerler yaratmayı seven balıklardır. Erkek Vatoz/Plecos sıklıkla dişilere işaret verir ve kuyruklarını tamamen uzatılmış olarak sallayarak kur yapar. Bunu yapan 8-10 cm bir vatoz/pleco zararsız gibi görünse de kuyruğu ile bitkiye zarar verebilir.
Vatoz ve japonlarım daha önce sorunsuz birlikte yaşamışlardı, eğer akvaryumun abartı küçük değil ise sorun olmayacaktır kanaatindeyim. Japon ile vatoz +40 litreden sonra birlikte yaşarlar.
Özellikle yeni doğan yavrular için en önemli şey yosundur. Sera spirulina tabs, tetra bits vs. gibi yemler olabilir ama ana öğün spirulina olursa daha iyi olur.
Tuz vatozu öldürebilir. Korumak için tuz atılmaz.
Evet, vatozlar ölü balıkları yerler.
İğneli vatozlar, tipik olarak derinliği 60 metreden daha derin olmayan sığ sahil sularında bulunurlar. Haliç ağızlarında da bulunabilirler. Özellikle dibi kumlu veya çamurlu yerlerdeki hafif tuzlu sularda ve sahil lagünlerinde yaşarlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri