Sınırsız internet aslında kotasız internet demektir. Hiçbir kota olmadan ve kota aşımı korkusu yaşamadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. İnternet kullanımlarında bir limit yoktur. Üstelik kullanımlarınız ne kadar olursa olsun hiçbir şekilde internetinizde yavaşlama olmaz.
Limitsiz tarife sahibi ADSL abonesinin ay içerisindeki kullanımı, 'adil kullanım noktası' ile tabir edilen bir kotaya ulaştığında abonenin veri indirme hızı otomatik olarak düşürülüyor. Böylece abone bir sonraki fatura kesim tarihine kadar internetini çok daha yavaş kullanıyor.
Evde kullanılan kablosuz internet hızının normalden yavaş olmasının çeşitli nedenleri olabilir. Kullanılan ADSL modem veya yönlendiricinin üzerinde çalışan yazılımın güncel olmaması, eksik yapılandırılma, modemin bulunduğu ortamdaki parazitler ve ağdaki diğer bazı sorunlar, yavaş internet bağlantısına sebep olabilir.
Bunun ilk nedeni, Türkiye'deki internet kullanıcılarının çok fazla farklı bağlantı noktası geçiyor olması. İkinci neden ise Türkiye'nin coğrafi konumunun kötü oluşu. Üçüncü neden ise 80 milyon nüfuslu ülkenin internetinin tek bir internet servis sağlayıcısının (ISP) elinde bulunması.
Türkiye'nin En Hızlı interneti: TurkNet
GigaFiber'e sahip kullanıcılar, 1000 Mbps Download ve Upload hızıyla Türkiye'nin ve dünyanın en hızlı internetinin keyfini çıkarıyor. Ayrıca TurkNet, açıklanan verilere göre, Türkiye'deki en az gecikmeyle internet hizmeti sunan internet sağlayıcıları arasında yer alıyor.
İlgili 34 soru bulundu
Altyapı, ADSL, ethernet kabloları, modemler, router gibi pek çok etken internet hızının değişkenlik göstermesine sebep olabilir. Bunlara ek olarak modemin bulunduğu yerin uzaklığı gibi çok basit çevresel faktörler de internet hızının değişmesine ya da bir anda düşmesine sebep olabilir.
Sınırsız internet aslında kotasız internet demektir. Hiçbir kota olmadan ve kota aşımı korkusu yaşamadan kullanabileceğiniz anlamına gelir. İnternet kullanımlarında bir limit yoktur. Üstelik kullanımlarınız ne kadar olursa olsun hiçbir şekilde internetinizde yavaşlama olmaz.
Yani düşük kalite saatte 500MB'a kadar, standart kalite ise 1GB'a kadar veri tüketebiliyor. Eğer HD olarak izlemek isterseniz bu veri saatte 3GB'ı bulurken eğer ekran çözünürlüğünüz ve internet bağlantınız destekliyorsa 4K, yani Ultra HD izlemek ise saatte 7GB veri indirme anlamına geliyor.
1-Kaç Mbps olduğu
Özellikle evinizdeki kişi sayısı artarsa ihtiyaç duyduğunuz Mbps 50 Mbps'e kadar çıkabilir. Kısacası eve internet bağlatacaksanız ve işlerinizi kolaylıkla halletmek istiyorsanız kişi sayısını da baz alarak 16 Mbps ile 50 Mbps aralığını tercih edebilirsiniz.
Modemin konumu da önemlidir. Telefonunuzla modemin çekmediği bir alana giderseniz internet daha yavaş olur. Kısacası modemden ne kadar uzaklaşırsanız hızınız o kadar düşer. Kablolu ve kablosuz internet de internet hızını etkiler.
Ödenmemiş Fatura Nedeni ile Hizmetin Kısıtlanması
Faturanızın son ödeme tarihi geçtiği halde ödenmemesi durumunda internet hizmetinizin erişimi kullanıma kısıtlanabilir ya da durdurulabilir. Kısıtlama/durdurma işleminden önce aboneye bilgilendirme yapılmaktadır.
Mevcut modeminizi yenisiyle değiştirebilirsiniz. İnternet hizmet sağlayıcısını değiştirebilir veya geniş bant paketinizi yükseltebilirsiniz. Ev ağında kaç cihazın çalıştığını kontrol edin ve kullanılmayan cihazların bağlantısını kesin. Arka planda çalışan bant genişliği gerektiren uygulamaları ve görevleri kapatın.
Türkmenistan, Speedtestin hazırladığı listenin son sırasında kendine yer buldu. Ülkeyi yöneten hükümet tarafından sık sık keyfi internet kesintisi yaşanan, fiyatların da son derece pahalı olduğu bu ülke dünyanın en yavaş internetini kullanıyor. Türkmenistan 4.19 Mbps puanıyla en yavaş internet kullanan ülke oldu.
100 Mbps internet, eviniz için alabileceğiniz en ideal internet bağlantı hızlarından biridir. Saniyede 100 megabayt hızında aktarma hızına sahip bağlantıyla aynı anda birçok kullanıcı sorunsuz şekilde internete bağlanabilir ve ortalama bir filmi sadece 2 dakika içinde indirebilirsiniz.
İşte dünyanın internet haritası İnternet bağlantılarında dünyanın en yavaş dosya indirme hızının Afrika ülkesi Kongo'da, en hızlısının ise Güney Kore'de olduğu belirtildi.
Düşük çözünürlükte, temel video ve ses kalitesinde saatte 300 MB civarında veri harcanıyor. Orta ayarlarda, standart video ve ses kalitesinde saatte 700 MB tüketiliyor. Yüksek ayarlarda, en iyi video ve ses kalitesinde, HD çözünürlükte 3 GB, Ultra HD çözünürlüğünde ise 7 GB internet kullanılıyor.
En iyi video kalitesi ile dizi ve film izlemek da kendi içinde farklılık gösteriyor. Standart çözünürlük maksimum 1 GB harcarken, yüksek çözünürlük asgari 3 GB internet harcıyor. 4K içerik izlemek ise 7 GB'a kadar veri tüketimini mümkün kılıyor.
480p: 1 saat boyunca 480p çözünürlükte izlenen bir YouTube içeriği, ortalama olarak 490 ile 655 MB arasında internet kullanımı gerçekleştirir. 720p: Genel olarak kullanıcıların büyük bir kısmının tercih ettiğini YouTube izleme çözünürlüğü olan 720p, 1 saatte 1.2 – 2 GB arasında internet harcar.
Türk Telekom'un Yeni Tarifesi İle Kota Bittiği Anda İnternet Tamamen Kesilecek (Güncelleme) Türk Telekom, Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'na (BTK) gönderdiği yeni tarifeler eğer onaylanırsa Nisan ayı itibariyle kota bitince internet hızları yavaşlamayacak tamamen kesilecek.
16 Mbps İnternet Hızı Nasıl? 16 Mbps internet hızı; video izlemeyi seven ya da sık sık canlı yayınlara katılan kişiler için yeterli bir hız. 16 Mbps hız ile bir saniyede 2 MB veri indirilebiliyor.
Uzun yıllar boyunca kullandığınız eski modemler internet hızınızı yavaşlatabilir. Bu nedenle mümkün olduğunca yeni ve güçlü bir modem kullanmalısınız. Eğer modeminiz eskiyse modeminizi yenisi ile değiştirmeyi deneyin.
O hâlde 50 Mbps internet hızı tam size göre: Çok sık ve büyük hacimli dosyaları indirmek için tercih etmeniz gereken temel bağlantı hızı 50 Mbps'dir. Bunun dışında kesintisiz çevrim içi oyun serüvenleri yaşamanızı sağladığı gibi, diğer bağlantı hızlarının sunduğu her şeyi eksiksiz biçimde destekleyebilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri