Arabaların kaporta boyalarının üzerinde koruyucu tabaka olarak vernik kullanılır. Bu vernik tabakası tıpkı gözde katarakt oluşması gibi, zararlı dış faktörlerin de etkisiyle zamanla yıpranır ve matlaşır. Netfer pasta cila ürünlerini kullanarak bu matlaşan tabakayı alıp solmuş araba boyasını parlatmak mümkündür.
Matlaşmış boyanın orijinal görünümü kolayca geri getirir. Uygulamadan önce uygulama yapılacak boya yüzeylerini iyice temizleyin ve dikkatlice kurulayın. Boya Parlatma Kremini yumuşak bir bez, cila bezi veya sünger kullanarak kutudan çıkarın ve hafif basınç ve dairesel hareketlerle ince ve eşit bir şekilde uygulayın.
Kendinize pH 0 bir oto şampuanı , yıkama eldiveni ve kurulama havlusu edinin derim ben. Wax işlemi de sene içinde 2 defa yenilenebilir ( 6 ayda bir ) . Böylelikle hem boyayı korumuş hem de aracın görünümünü parlak ve diri tutmuş olursunuz.
Boya üzerindeki yanmış verniği kazıdıktan sonra tekrar aynı bölgeye vernik sürmeniz gerekmektedir. Vernikleme işlemi sonrası pasta ve cila uygulaması yapmanız hem başlangıç anındaki güneş yanığından aracınızı kurtarır hem de yanığın ilerlemesini durdurur.
Zımpara makinesini açın ve zımpara kağıdını sıva yüzeyi üzerinde hafifçe gezdirin. Sıva yüzeyi hafif bir parlaklık kazanana ve renk derinleşene kadar duvar boyunca küçük daireler çizin. Arzu ettiğiniz parlaklık düzeyine ulaşana kadar duvarı birkaç kez zımparalayın.
İlgili 16 soru bulundu
Matt boyanız kuruduktan sonra Karanlıkta Parlayan Boyayı boş bir kaba boşaltın. Ponpon fırçanıza boyayı yükledikten sonra tamponlama yaparak yüzeye uygulayın. Boyanın karanlıkta parlaması için belli bir süre ışık alması gerekmektedir.
Gaz yağı boyayı besler lekeleri çıkarır ve parlaklık verir. Normal yıkamalar da arap sabununu biraz sıcak suda açıp sünger veya kalın havlu beziyle uygulama şeklinde yapılabilir. Arab sabunu da yıkamadan sonra durulaması kolay ve parlaklık veriyor.
Boyasız Verniksiz Güneş Yanığı Giderme
Araçta güneş yanığı olan bölüm kalır diğer bölümler maskelenir. Vernik sökücü sıkılır ve üzerine bir folyo koyulup beklenilir. Vernik erir yumuşak bir plastikle kazınır. Vernik komple kazındıktan sonra yapılacak işlem temizliktir.
Güneş yanığı nasıl giderilir? Güneş ışıkları ve sıcak zamanla otomobilin boyasının deforme olmasına neden olabilir. Özellikle sıcak bölgelerde, uzun süre açık alanda park edilen araçlarda görülen güneş yanıkları başlangıç aşamasında ise pasta ve cila uygulaması ile giderilebilir.
Soğuk su ile ıslatılmış steril bezler ile kompres yapmak rahatlatıcı olacaktır. Ayrıca serin su ile duş alabilirsiniz. Yanık olan bölgeye cilt tipinize uygun ve mümkünse alkol içermeyen nemlendirici krem sürün. Etkili bir tedavi için dermatoloji uzmanına da başvurabilirsiniz.
Arabanızın far yüzeyini otomobil pastasını sürdüğünüz bir bez ya da fırça yardımı ile ovalayarak temizleyin. Yüzeyi tamamen pasta ile ovduktan sonra bir müddet bekleyin. Temiz nemli bir bez ile üzerinden geçerek farınızın üzerindeki otomobil pastasını tamamen silin.
Bu küçük ipucunun sırrı saç kreminin lanonin içermesi. Ayrıca bu sayede yağmur suları aracınızda iz bırakmayacak, akıp gidecektir. Bir başka Araba Parlatmanın Püf Noktası durulama suyuna biraz sirke koymaktır. Böylece suyunuzun kireci arabada iz bırakmayacak, aracınız ilk günkü gibi parlayacak.
Selülozik tiner, HRM tiner ya da yol çizgi boyası gibi tiner çeşitleri, arabanın boyasına az da olsa zarar verir. Bu durumu göz önünde bulundurarak arabadaki zor lekeleri çıkarmak için sentetik tiner kullanılmalıdır.
MATLAŞMA: Sonkat boya filminin matlaşmasına birçok etken sebep olabilir. Boyanın olağanüstü hava koşullarında (don, sis, yağmur, soğuk gibi) tatbik edilmesi halinde havadaki nem boya filminin üzerinde yoğunlaşarak mat bir görünüme neden olabilir.
Pasta cila ile renk tonu acilmaz. Pasta cila ile sadece eski boyanmis orjinal yuzeydeki hava kosullari, cizikler ve benzeri sebeplerden oturu yipranmis yuzey alinir ve ilk gunku rengine kavusturulur.
Bu noktada en kolay çözüm yolu vernik sökücü sprey kullanmaktır. Vernik sökücü ürünler aracınızın üzerindeki verniğin sökülmesine yardımcı olan solvent bileşenli kimyasal ürünlerdir. Vernik sökücü sprey, vernik yanıkları için özel geliştirilmiş bir formüldür.
Güneşe bağlı olarak solmalar ve deformasyonlar olan araçların eğer, bilindik yerlerde ve kaliteli bir fırınlı boya işlemi geçirmiş ise alınmasında bir sakınca yoktur.
Aynı zamanda bu ürünler 200 derece gibi ısılara karşı dayanıklı olduğu için boya ve verniğin güneş yanıklarına karşı koruma sağlamaktadır. Tüm araç yüzeyinde kalıcı ve uzun süreli parlaklık sağlar. Zararlı uv güneş ışınları, asit yağmurları ve kimyasallara karşı boyayı korur.
Otomobilin boyasında ortaya çıkan bu lekeler aracın satış değerini düşürüyor. Siyah ve koyu renkli araçlarda daha fazla görülen güneş yanığı, aracın sadece kaportasına değil iç aksamına da zarar veriyor.
Olmaz.
Vernik eridikten sonra plastik aparat ile kazınır. Daha sonra pasta cila, seramik kaplama ve boya koruma işlemi yapılır. Böylelikle araç güneş yanığı boyasız ve verniksiz giderilmiş olur. Araç güneş yanığında en etkili çözüm bu sprey vernik sökücülerdir.
Pasta cila işlemine geçmeden önce aracın dış bölgesinin iyi bir şekilde yıkanması gerekir. Daha sonra vernik yüzeydeki çıkmayan lekeler için kil hamuru kullanılır. Böylece temizlenen bölge pasta yapmaya hazırlanmış olur. Bu işlem sadece aracın boyasını parlatmak için uygulanmaz.
Pasta cila işlemi hafif çizik kusurlarını kapatmak için uygulanan ve buna ek olarak araba boyasını daha parlak gösteren bir işlemdir.
Beyaz cif, mermer tozu içerir ve araç boyasında ağır aşındırıcı etkisi yapar. Boyayı inceltir ve kılcal çizik oluşturur. Yani zararlıdır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri