Soğan Kebabı (Gaziantep Yöresi)
Gaziantep yöresine ait bir kebap çeşidi olan soğan kebabı sosu ve yumuşacık etiyle favoriniz olacak. Adından da anlaşılacağı üzere soğandan yapılan soğan kebabının tarifinde kuzu kıyması kullanılır.
Soğan Kebabı nerde yenir sorusu için tabiki İstanbulda en iyi Soğan Kebabı, ve yine İstanbulda en lezzetli SoganKebabi Pirpirim Gaziantep Mutfağında güvenle tüketebilirsiniz, Pirpirim Gaziantep Mutfağı, İstanbulda Gaziantep Mutfağı olarak 2004 yılından günümüze kadar hizmet vermektedir.
Gaziantep Sarımsak Kebabına, samırsak kebabı veya samsak kebabı da denir. Malzemeleri sarımsak, koyun eti kıyması, tuz ve sudur. Gaziantep Sarımsak Kebabı 16.11.2020 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
Soğan Kebabı (Mardin) Bir kilo arpacık soğan yıkanıp soyulup başı ve dibi kesilip ortadan ikiye bölünür ama tamamen ayrılmaz. Yarım kilo kıymaya birer çay kaşığı pul biber, karabiber ve tuz eklenip güzelce yoğrulur. Soğanların arasına kıymalar yerleştirilir.
İlgili 17 soru bulundu
Gastronomik değerlerinden sembusek, ikbebet, kibe, kaburga dolması ve imlebes (badem şekeri) için coğrafi işaret alan Mardin, hem kebap hem tencere yemekleri ile de ünlüdür. Soğan Kebabı, Kibbe (İşkembe Dolması), Dobo, Zingil ve İrok (Mardin usulü içli köfte) şehrin en ünlü yöresel yemekleri arasında.
Mardin deyince akla gümüş işlemeciliği (telkari) gelmektedir. Gümüş işlemeciliği Midyat ilçesinde de yapılmaktadır.
İzmir'in yöresel lezzetlerindendir. Bayramlarda hazırlanır. Kirde kebabı, kuzu veya dana etiyle yapılan ana yemeklerden biridir. Baharatlarla harmanlanmış et, sebze ve domatesle pişirilip kat kat kreplerin arasına konularak yapılır.
Ali Eşref Dede'nin yemek risalesinde, cağırtlak ve cartlak kebabının Gaziantep yöresinde yapılan eski bir yemek olduğu bilgisine yer verilmiştir. Gaziantep Cağırtlak Kebabı 09.08.2021 tarihinde Türk Patent ve Marka Kurumu tarafından tescillenmiş ve coğrafi işaret almıştır.
İslim kebabı, Gaziantep'in meşhur yemekleri arasında olmakla birlikte hemen hemen her bölgede severek yapılan ve sunulan bir yemektir.
Kebap, Adana ili ile özdeşleşmiştir.
Adana kebap, adını da aldığı üzere Adana mutfağının eşsiz kebap lezzetidir. Kuzu kıymasından yapılan Adana kebap tarifi kıyma, galete unu, soğan, sarımsak, yeşilbiber gibi malzemelerle hazırlanmaktadır.
Kebabın Orta Doğu gibi yerlerde çok eski bir tarihi olsa bile, Türkler tarafından yaygın hale getirilmiştir. Türk usulü kebap şiş üzerinde yapılabildiği gibi, güveç, köfte ve diğer formlarda da olabilir. Kebap mutfağı dünyaya Müslümanlık etkisiyle paralel olarak yayılmıştır.
🍅🍅🍴. Bu muhteşem lezzetteki yemek Urfa'ya aittir.
Orman kebabının adı nereden gelir? İçinde birçok sebzeyi, çeşit çeşit besin maddesini bulunduruyor olması sebebiyle ormanı çağrıştırdığından rman kebabı denmiştir.
osmanlı mutfağının baş köşesinde oturan et yemeklerindendir. adını pişirilme şeklinden almıştır. bakır bir tas yardımıyla yapılan kebab türüdür. genellikle kuzu etinden yapılır.
Billur kebabı koç yumurtasından yapılmaktadır. Kebaç ustası billur kebabı tarifini şu şelikde anlatıyor: "Görüntü itibariyle şırdanı andıran koç yumurtasının bıçakla ikiye ayrılmasından sonra dış zarının çıkarıldığını ve daha kuşbaşı tarzında doğranıp mangallık hale getirip pişiriyoruz."
Servis tabağının kenarlarını ince ince kıyılmış maydanoz ile süsleyip, patlıcan söğürme (Şanlıurfa Yöresi) yemeğini sıcak olarak servis edebilirsiniz.
Közlenmiş patlıcan, biber ve domatesin bir araya gelerek oluşturduğu o nefisliğin üzerine bir de ellerinizle hazırladığınız kebap tadında köfteler de eklenince ortaya ''Yeme de yanında yat!'' tadında bir şaheser çıkıyor.
Yöreye has baharatlar kullanılarak lezzeti arttırılan geleneksel yemekler arasında, kitele(haşlanmış içli köfte), ırok (kızarmış içli köfte), şemburek, sembusek , etli dolma, kibe (işkembe ve bumbar dolması), kaburga dolması, metfune(türlü), acin(üzeri yumurtalı çiğköfte), lebeniyye sayılabilir.
Mardin'de Hangi tatlı yenir, dediğimizde harire tatlısı, zingil tatlısı ve kahiye tatlısı gibi tatlı türleri ile karşılaşırız. Mardin'de yenecek yemekler, genellikle etle ve bol baharatlı yapılır.
Din. Süryaniler ağırlıklı olarak Hristiyandırlar ve çoğunlukla Doğu ve Batı Süryani Ritine bağlı kalmaktadırlar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri