Limon, soğan kokusunu bastırma konusunda oldukça başarılıdır. Kakule de soğan kokusuna iyi gelen besinlerden biridir. Kakuleyi, yemekten sonra çiğneyebilir veya kakule çayı yaparak tüketebilirsiniz. Karanfil, ağız kokularını giderme konusunda oldukça etkilidir.
soğanın kokusunu gidermek için ise banyo ettikten sonra güzel bir deodorant+parfüm ile kendimizi zırhladıktan sonra 2 tur diş fırçalayıp finalde 1 bardak sert sade kahve içiyoruz. bu şekilde %70-75 oranında kokuyu absorbe edebilirsiniz. covit sonrası maske takıldığı için pek sorun olmuyor sanırım.
Araştırmalar tam yağlı sütlerin yağsız sütlere kıyasla kötü kokuyu gidermede daha etkili olduğunu göstermiştir. Limonlu su için: Limon suyu soğan ve sarımsak kaynaklı kötü kokuyu azaltmaya yardımcı olabilir. Bir bardak suya bir yemek kaşığı limon suyu ekleyerek içebilirsiniz.
İlgili 44 soru bulundu
yedikten sonra içmekten daha etkili oluyor. Kahve çekirdekleri çiğneyin – Pek çok kişi kahve çekirdeklerini veya çekilmiş kahveyi biraz çiğnedikten sonra tükürmenin sarımsak kokusunu azaltmaya yardımcı olduğunu söylüyor.
“Gıda bilimi” dergisinde yayınlanan araştırma raporunda ABD Ohio Eyalet Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarımsak yedikten sonra süt içmenin kokuyu önlediğini kaydetti. Uzmanlar sütün içerisinde bulunan su ve yağın nefesin kokusunu yenileyen bir özelliğe sahip olduğunu belirtti.
Bazı gıdalar terinizde sirke benzeri ağır bir kokuya neden olabilir. Bu besinleri daha az tüketerek ter kokusunu azaltabilirsiniz. Soğan, sarımsak, lahana ve brokoli gibi kükürt bakımından zengin içeriğe sahip ürünler, ciltteki bakteriler ile etkileşime girerek ter kokusunu artırabilir.
Yüksek ateş , grip, öksürük ve alerjilere iyi gelir. Soğan suyu ve balı karıştırarak bu tarz hastalıklarla kolaylıkla baş edebilirsiniz. Küçük bir parça soğan koklamak burundaki kanamayı yavaşlatır ve durdurur.
Soğan gibi kötü kokuya neden olan maddelerle uğraştıktan sonra örneğin musluğa elinizi sürerseniz bu koku ortadan kaybolacaktır. Demir bir kaşık da aynı görevi görmektedir. Çünkü soğanın içerisindeki kötü kokuya neden olan sülfür molekülleri metal ile etkileşime geçer ve nötr hale döner.
Kokunun elinize geçmemesi için sarımsakları 1 saat kadar tuzlu suda bekletebilirsiniz. Birkaç adet karanfili avucunuzda bir süre tutmak da sarımsak kokusunu bastıracaktır. Ayrıca elleri kuru kahveyle ovalamak da sarımsak kokusunu geçirmede etkili olan bir diğer yöntem.
Koltuk altında, ellerde, ayaklarda veya vücudunuzun başka bölgelerinde tahammül edilemez ter kokusundan, kullanılan tüm deodorantlara ve kişisel bakım ürünlerine rağmen kurtulamıyorsanız, "Hiperhidrozis" yani aşırı terleme sorununuz olabilir.
Sarımsağını kötü kokmasını sağlayan şey, yapısındaki sülfürlü bileşiklerdir. Sarımsak tüketildiğinde bu bileşikler ağzımıza yayıldığı gibi midemize de iner. Bu yüzden yemekten sonra dişlerimizi fırçalamak, karanfil veya naneli sakızlar çiğnemek, sarımsak kokusunu hafifletmesine rağmen tam olarak gideremez.
Sebep olduğu kötü koku etkisi 24 saat sürebilir. Süt, maydanoz, elma, ıspanak, nane gibi besinlerin sarımsağın sebep olduğu kötü kokuyu azalttığı bilinir.
Erkeklerde dökülen saçları önlemeye yardımcı olur. Soğan suyunun içinde yüksek oranda antioksidan bulunduğu için zayıflamayı kolaylaştırır. Soğan suyu, aynı zamanda çok güçlü bir yağ yakıcıdır. Soğan suyu, çok iyi bir idrar söktürücüdür ve metabolizmayı hızlandırır.
Soğanın güçlü kokusu aynı mentol gibi, burun tıkanıklığını açmak için kullanılabilir. Koku, burun kanallarında biriken mukusu yumuşatarak akmasına ve burnun açılmasına yardımcı olur.
Karanfilli soğanın bir diğer faydası ise öksürüğe karşı etkili olması. Geceleri yatağınızın başucuna karanfilli soğan koymanız daha rahat uyumanızı sağlar. Karanfil yoksa soğanı ikiye bölüp yattığınız odaya koymak da iş görecektir.
Zencefil, havlıcan veya kakule bu bileşenlere bir alternatif olabilir, ayrıca yiyeceklere baharatlı tat katarken arkalarında da hoş bir taze aroma bırakır. Brokoli ve beyaz lahana gibi turpgil sebzeler, faydalı antioksidan maddelere ek olarak, kükürt açısından da zengindir. Keskin ter kokusundan sorumludurlar.
Limon sarımsak kokusunu gideren en etkili yiyecektir.
Sütü bezle iyice çektikten sonra, kalan nemi ve süt kokusunu absorbe etmesi için karbonat serpin. 3-4 gün kalsın, ardından elektirikli süpürge ile çekin. Karbonat kötü kokuları ortadan kaldırmakta çok etkilidir.
Sarımsağın bütünüyle yutulması halinde ağız kokusu olmayacağı inancının yanlış olduğunu vurgulayan Kurt, "Oysa sarımsak kana karışır ve koku akciğerler ve nefes yoluyla atılabilir. Ağız fırçalamakla, diş fırçalamakla bu koku ortadan kaldırılamaz." dedi.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri