KURU SOĞAN MİDEYE DOKUNUR MU? Kuru soğan normal şartlarda mideye dokunan bir besin değildir, kuru soğanın içerdiği maddeler mideye dokunmaz. Tıpta "mide hastalığı" kategorize edilen gastrit, kanser, mide ülseri hastalarının dahi kuru soğan tüketmesinde bir sorun yoktur.
Soğan kürü, tok karnına içildiği takdirde karın ağrısına ve mide ekşimesine neden olabilir.
Mide hastalığı ülser, kanser, kişilik yapısıyla ilişkili gastrit vakalarıdır. Bu hastalar rahatlıkla soğan, sarımsak tüketebilirler hatta ülserli hastalar her besini tüketebilirler.
- Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler. - Soğan suyu bağırsakların hareketlerini artırarak, müshil etkisi göstermektedir.
Ayrıca kuru soğan çiğ olarak tüketildiğinde midede şişkinlik ve yanma yapabilir. Yani reflü, gastrit gibi mide rahatsızlıkları olanların çiğ kuru soğan tüketmekten mümkün mertebe kaçınması gereklidir.
İlgili 45 soru bulundu
Soğan Suyu Zararları
Gaz ve şişkinlik oluşumuna yol açabilir. Soğan suyunu midesinde sorun olan kişiler dikkatli kullanmalıdır. Alerjik bünyelerde döküntü ve kızarıklıklara neden olabilir. Düzenli ilaç kullanan kişilerin doktora danışmadan kullanması uygun değildir.
Kaynatılmış soğan suyunun bilindik faydaları arasında kalp sağlığına iyi geldiğidir. Kalbi koruyan ve kalp hastalıklarının gelişmesini engelleyen kaynatılmış soğan suyu doğal bir antioksidandır. Aynı zamanda bir iltihap önleyicidir. Kan damarı sertleşmesi gibi kan damarı tıkayıcı hastalıkların önüne geçmesini sağlar.
Eğer bir kişide reflü, gastrit, ülser ve sindirim sistemi bozuklukları varsa soğan ve benzeri yiyeceklerden sonra mide yanması görülebilir.
Ocakta 5 dakika kaynatıldıktan sonra içine herhangi bir şey eklenmeden öğlen ve akşam yemeklerinden önce bir bardak 15 gün boyunca içilmelidir. Soğan suyu kürü 15 gün düzenli içildikten sonra 6 ay ara verilmeli ve 15 gün daha düzenli olarak içilmelidir.
Vücuttaki her türlü iltihaplanmaya çare oluyor
Doğal bir antibiyotik olduğundan daha önce de bahsettiğimiz soğan suyu boğaz iltihaplanmasından idrar yolları iltihaplanmasına kadar birçok soruna iyi geliyor ve bu iltihapları kısa sürede tedavi ediyor.
MİDE İLTİHAPLANMASINA NE İYİ GELİR? Mide iltihaplanmasına iyi gelen besinler arasında yoğurt, çilek, nane, yeşil yapraklı sebzeler, zencefil, karambol tohumu, papatya ve az protein içeren besinler tüketilmelidir. Bu besinler mide için en sağlıklı ve asit oranı düşük besinler arasına girmektedir.
Normal şartlarda kuru soğan yedikten sonra mideme dokundu diye yakınanlara bunun nedenini soğan zarı olduğunu söylemek doğru olur çünkü soğan zarı lifli bir zardır. Bu zar, bağırsaklarda sindirimi sırasında ortaya bir gaz çıkar böylece, bağırsaklarda bulunan gaz miktarında artış olur.
Midede reflüyü tetikleyebilecek gıdalar arasında çiğ salata, soğan, sarımsak, acı pul biber, turşu, portakal, greyfurt var. Bunların özellikle geç saatlerde tüketilmelerini reflü hastalarına kesinlikle önermiyoruz.
Mide ağrısı, kolit, gastrit, reflü, ülser, mide kanseri, hazımsızlık, safra taşı gibi hastalıkların habercisi olabilir. Şiddetli mide ağrısı 1-2 gün boyunca devam ederse mutlaka uzman bir doktora başvurulmalıdır. Mide ağrısı ve ishal birlikte görüldüğünde ise gıda zehirlenmesi nedeni olabilir.
SOĞAN - SARIMSAK
Flavonoid içeren besinler mide ülseri önlemeye ve yaraların iyileşmesine yardım eder. En çok soğan ve sarımsak da bulunurlar. Mide zarının zayıflamasını ve ülserin genişlemesini önler.
- Günlük tüketilen bir parça çiğ soğan vücudu enfeksiyonlara karşı korur doğal olarak iltihap oranını düşürür bununda akabinde eklem rahatsızlıklarına da iyi gelir.
- Soğan suyu oldukça iyi bir idrar söktürücüdür. - Soğan suyu tüketimi kan şekerinin dengelenmesini ve düşürülmesini sağlar. - Soğan suyu sindirimin kolaylaştırılmasına da yardımcı olur. Özellikle mide problemleri yaşayan kişiler soğan suyu ile daha sağlıklı bir mideye sahip olabilirler.
Yumurtalıkların sağlığı için uygulanan soğan kürü, yumurtalıklarda oluşan kistleri önleme konusunda yardımcı bir destek.
Sindirim sistemi rahatsızlığı olan kişiler soğan tüketebilirler. Düzenli bir şekilde soğan tüketmek sindirim sistemi ile bağırsakları da temizleyerek rahatlamasını sağlar.
Karbonatlı su karışımı: Karbonat mide asitlerini nötralize ederek, bazı mide yanması ataklarını yatıştırabilir. Bunu yapmak için, bir çay kaşığı karbonatı bir bardak su içinde çözün ve yavaşça için. Zencefil: Zencefil yüzyıllarca birçok halk tarafından mide ekşimesi için kullanılmıştır.
SOĞAN SUYU KÜRÜ TARİFİ:
Soğan suyu yağımı için soğanları bölerek 5 ila 10 dakika arasında kaynatmak gerekir. Bu işlemin ardından soğan süzülür. Sıcak içilmemesi önerilir. Soğan suyu ılıdıktan sonra hızlı bir şekilde içilmelidir.
Soğan Suyu Kürü Tarifi: Bir tencerenin içerisine bir soğan için 2 su bardağı kadar temiz içme suyu koyup kaynatın. Su kaynadıktan sonra dörde böldüğünüz soğanları ilave edip yumuşayana kadar pişirin. Ardından ocaktan alıp ılımaya bırakın ve ılıdıktan sonra süzdürerek tüketin.
Sindirim sistemi güçlenir ve kış aylarındaki hastalıklara karşı vücut doğal antibiyotikle kendini korumaya alır. Ancak mide sorunu olan kişiler soğan suyu tüketiminde dikkatli olmalıdır. İçerisindeki asidik denge mide rahatsızlıklarının ortaya çıkmasına ya da var olan sorunların artmasına yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri