Soğan suyu cilde faydaları çok olan bir ürün. İçeriğindeki C vitamini sayesinde ciltteki lekeleri temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği “quercetin” maddesi antioksidan özelliği gösterir. Ayrıca A ve E vitamini sayesinde cildi besler ve yumuşatır.
Rendelediğiniz soğanı biraz elma sirkesi ve suyla karıştırarak lekelerin üzerinde beş dakika kadar bekletebilirsiniz. Ardından ılık suyla yıkayıp cildinizi temizledikten sonra nemlendiricinizi uygulayabilirsiniz. Bu maskenin hafta 2-3 kere uygulanması tavsiye edilir.
Antiseptik özelliği sayesinde cildin arınmasına da yardımcı olur ve özellikle sivilceye karşı etkilidir. Cilde düzenli olarak soğan suyu sürmek de yaşlılık lekelerini azaltır.
Bu doğal maske için gereken malzemeler yoğurt ve karbonattır. 1 çay kaşığı kadar karbonat ve 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüzdeki lekeli bölgelere uygulayıp 15 dakika kadar beklemelisiniz. Yeterince bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla bu karışımı sürdüğünüz yeri durulayabilirsiniz.
1 tatlı kaşığı limon suyu ile 2 tatlı kaşığı soğan suyunu karıştırın. Pamuğu bu karışıma batırıp, pamuğu cildinize sürün. 10-15 dk sonra cildinizi yıkayın.
İlgili 23 soru bulundu
Ancak gebelik, yaşlılık gibi etkenlerle oluşan ve kalıcı hale gelen güneş lekeleri tıbbi yöntemlerle tedavi edilmeyi gerektirebilir. Bu konuda en sık uygulanan yöntemler krem tedavileri, kimyasal peeling uygulaması, lazerli pigmentasyon tedavisi, krioterapi olarak bilinen dondurma tedavisi ve mezoterapidir.
Lekeleri hem doğal hem de kimyasal yöntemlerle yok etmeniz mümkündür. Cilt lekelerinin tedavisinde doğal yöntemler arasında limon, karbonat, salatalık, bal gibi maskeler yer alıyor. Uzman bir cilt doktoruna gittiğinizde ise İğneli Lazer, Kimyasal Peeling, Radyofrekans ve IPL lazer'i önerebilir.
1 çay kaşığı karbonat ile 1 çorba kaşığı yoğurdu karıştırın. Hazır hale gelen karışımı lekeli bölgeye sürüp, 15 dakika kadar bekletin. Ilık suyla yıkayarak temizleyebilirsiniz. Düzenli kullanarak kısa sürede lekelerden kurtulabilirsiniz.
İlk adım olarak lekenin üzerine bol miktarda soda dökün ve bir süre lekeyi bu şekilde bekletin. İkinci adım olarak temiz bir beze de biraz soda döküp lekeli bölgeyi iyice ovalayın. Son olarak makine de yıkayın, lekenin kaybolduğunu göreceksiniz.
Kırmızı soğan beyazlatma aracı olarak kullanılabilir. Bir çalışma, bu sebzenin aşırı pigmentasyona neden olan hücre hareketlerini engelleyebileceğini gösterdi.
Soğan suyundan en yüksek faydayı sağlamak için en az altı ayda bir 15 gün süre ile düzenli olarak uygulanırsa istenilen durum elde edinilebilir. Soğan suyu kürü 15 gün boyunca aynı saatler ve düzende uygulanırsa kürün uygulanmasından 3 ya da 4 gün sonra adeti söktürecektir.
Soğan suyu aşırı tüketildiğinde mideye zarar verebilir. Gaz ve şişkinlik oluşumuna yol açabilir. Soğan suyunu midesinde sorun olan kişiler dikkatli kullanmalıdır. Alerjik bünyelerde döküntü ve kızarıklıklara neden olabilir.
2 çorba kaşığı maydanoz ezmesi, 1 çorba kaşığı kâfur yağı, 2 çorba kaşığı rendelenmiş salatalık, yarım limon suyu, 1 yemek kaşığı kil ve 1 yemek kaşığı rendelenmiş soğan cam bir kaseye koyularak karıştırılır. Hazırlanan maske haftada 2 kez lekeli bölgeye uygulanır. Kuruduktan sonra ılık su ile yıkanır.
Maalesef lekelere kesin bir çözüm yok. Önceliğiniz güneş koruma olmalı ki yaptırdığınız tedavilerin olumlu etkisini koruyabilesiniz. En başarılı leke tedavisinden sonra bile özellikle de eğer etkili bir şekilde güneşten korunmuyorsanız- lekeler geri dönebilir.
Güneş lekesi en hızlı nasıl geçer sorusunun en basit yanıtı limon suyudur. Limon suyu güneş lekeleri konusunda harikalar yaratmaktadır. Güneş lekelerinize limon suyunu sürdükten sonra ortalama yarım saat bekledikten sonra bölgeyi yıkayın. Düzenli uygulamada lekelerin azaldığını fark edeceksiniz.
İbrahim Saraçoğlu, sivilce ve cilt lekeleri için maden suyunu öneriyor. Yaz gelmeden ışıl ışıl bir cilt istiyorsanız işte size 3 maske tarifi... Bir fincan maden suyu ve bir fincan elma sirkesini karıştırın. Günde bir kez akşam yatmadan önce pamuk ile cildinize uygulayın.
1'er çay kaşığı yoğurt ve karbonatı bir kabın içerisinde iyice karıştırmalısınız. Sonrasında yüzünüze masaj yaparak uygulamalısınız. Ardından 15 dakika yüzünüzde bekletmelisiniz. 15 dakika bekledikten sonra ılık bir su yardımıyla yüzünüzü durulayabilirsiniz.
Yaşlılık lekeleri tedavisinde kryoterapi (buz tedavisi) ve lazer tedavileri kullanılabilir. Yaşlılık lekeleri deriden kabarık et beni şeklindeyse 1-2 seansta lazer veya kryoterapi ile giderilebilir. Deriden kabarık olmayan leke şeklinde yaşlılık lekeleri 1-4 seans, 1 ay aralıklarla tedavi edilebilir.
Hint yağı ve Hindistan cevizi yağı, cildi yumuşatır ve lekelerin açılmasında etkilidirler. Bu üç yağı, yarı yarıya ölçüsünde (örneğin 1'er yemek kaşığı) karıştırın. Avuçlarınızda ısıtarak parmaklarınızla yüzünüze hafifçe masaj yaparak iyice yedirin.
Ciltte oluşan kahverengi lekeler için retinol, ezelaic asit, hidrokinoni C vitamini, E vitamini gibi antioksidan içeren krem kullanılabilir. Kahverengi lekeler için uygulanan en doğal yöntemlerden biri de limon suyu uygulamasıdır. Yüksek oranda sitrik asit içeren limon kahverengi lekelerin azalmasına yardımcı olabilir.
Cilt lekelerine karşı hangi vitaminler önemli? Yapılan araştırmalar, lekeli ciltlerde en önemli vitamin eksikliğinin C ve E vitaminleri olduğunu göstermiştir.
Yüzdeki delikler için lazer tedavisi de uygulanmaktadır. Cildin soyularak veya soyulmadan yapılan iki farklı yöntemi bulunmaktadır. Burada cildin üst katmanı yakılır ve alt kısımdan pürüzsüz ve yeni derinin gelmesi sağlanır. Bu yöntemler yüzdeki delikleri gidermek için oldukça etkilidir.
Cilt lekelerini yok eden maske tarifi
1 tatlı kaşığı yoğurtla, 1 çay kaşığı kabartma tozunu bir kapta karıştırın ve yüzünüze yedirin. Cilt, maskeyi yaklaşık 15 dakika içinde emecektir. Maskeyi yüzünüzden arıtmadan bir kez daha aynı işlemi yapın. Toplam 4 kez aynı işlemi tekrarlayın.
Olgunlaşmış yara izlerinde lazer tedavisi fayda sağlar. Lazerle birkaç seans yara izi görüntüsü azaltılabilir. Bazı yara izlerinin altına PRP yapılabilir. Eğer iz çökükse izin altına yağ enjeksiyonu yapılabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri