Soğuk yemekleri tercih edenler daha fazla kalori tüketirler. Yakın zamanda yapılan bir araştırmaya göre, soğuk yemekler daha fazla kalori almanıza sebep olabilir. Araştırmacılar, sıcak yemek yerine soğuk yemek seçen kişilerin daha fazla kalori tüketme eğiliminde olduğunu buldu.
Yakın zamanda yapılan bir araştırmanın gösterdiği gibi, sıcak yiyeceklerin sizi daha hızlı doyurduğu için daha fazla kaloriye sahip olduğuna dair yaygın bir yanılgı var. Ancak araştırmacılar, sıcak yemek yerine soğuk yemek seçen kişilerin daha fazla kalori tüketme eğiliminde olduğunu buldu.
Yemeğe ve suya üflenmemesi Peygamberimiz'in (asm) tavsiyelerindendir. Sıcak yemeğe üflenince yemeğin haram olması söz konusu değildir. Yemeğe üflemek yalnızca yemek adabına ve Peygamberimizin tavsiyesine uymamak olur. Yemeğe üflememek Peygamberimizin bir emri değil tavsiyesidir.
Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem, yemek ve içeceğe üfürmeyi nehyetmiştir. (Bezzar, 10082) Nedeni ne olursa olsun yemeğe üflemek mekruhtur.
İlgili 37 soru bulundu
Başlangıç yemekleri, ana yemeğe geçmeden önce atıştırmak amacıyla sunulan ikramlardır. Genellikle küçük porsiyonlar halinde sunulan başlangıçlar, sıcak ve soğuk olarak ikiye ayrılır. Dünyanın hemen her yerinde sunulan başlangıçlar, mideyi ana yemeğe alıştırmak için de tercih edilir.
Uluslararası Dünya Mutfağında yemekler belli bir sıraya göre sofraya getirilmektedir. Başlangıç olarak çorba yenilmesinin ardından ara sıcaklar servis edilir. Servis edilen ara sıcakların miktarı az olurken tabağa birden fazla ara sıcak çeşitleri konulur.
Sofranın ortada ayak altında durması hoş olmayan bir davranıştır. Mekruhtur diyebiliriz. Yani dinen uygun olmayan bir davranıştır. Soframızı yedikten sonra hızlı bir şekilde kaldırmalıyız.
Özellikle yemekleri ağzı açık bırakmamayı Peygamberimiz (asv) tavsiye etmektedir. Bununla beraber ağzı açık kalan yemek ve diğer gıda maddelerini yemek caizdir.
Yatakta birşeyler yemek günah değildir. Ancak sünnete uygun değildir. Hz. Peygamber (a.s.) Yemek yerken sağa, sola dayanmaz, yaslanarak yenilmemesini tavsiye ederdi.
Ekmek çoğu zaman arpadan yapılmaktaydı. Öyle ki Hz. Peygamber'in genellikle, besin değeri daha yüksek olan buğday ekmeğinden çok, besin değeri düşük olan arpa ekmeği yediği ifade edilmiştir.
Yapsak çok sevabı var, yapmasak günahı yok. Bir insan benim saçım, kaşım olmasa da olur demeyeceği gibi sünnetleri de yapmamamız gerekir gibi bir iddia da bulunmamalıdır. Özetlersek, farz ve vacip kısımlar mutlaka yapılması gereken sünnetlerdir. Nafile ve adap kısımlar ise yaparsak çok sevabı var.
İnsan,yemeğe üflediği zaman bu bakteriler ağız boşluğundan dışarı çıkar,sıcak ortamla buluştuğu zaman zararlı bakteriye dönüşür.Bu bakteriler o zaman kanser hastalığının oluşumuna neden olur.Bundan dolayı,sıcak yemeğe üflenmemesi tavsiye ediliyor.Bu da Peygamberimizin sünnetidir.İnsanlara dinimizin yüceliğini öğretmek ...
Yaygın düşüncenin aksine aç kalmak kilo vermek için pek de doğru bir yol değil. Çünkü yemek yeme rutinimizi değiştirmek ve vücudumuza ihtiyacından daha az yiyecek almak düşünülenin aksine kilo vermemize yardımcı olmaz hatta bu süreci yavaşlatır.
İNGİLTERE'de Londra Üniversitesi tarafından yapılan bir araştırmaya göre bulunduğunuz odanın sıcaklığını düşürerek kilo vermek mümkün. Bulgulara göre vücut üşüdüğünde, ısı üreten kahverengi yağ dokusu üretiyor. Vücut, bunu yakarak enerjiye çeviriyor.
Vücudumuz üşüdüğünü hissettiği anda, ısıyı dengede tutmak amacıyla kahverengi hücreleri harekete geçiriyor. Böylelikle beyaz yağ hücreleri yakılırken, bu da kayıp enerji olarak açığa çıkıyor ve metabolizma hızı artıyor.
Bu yasağın sebebi ve hikmeti, tek başına olmanın, korkuya, düşman saldırısına, hırsızlık veya her hangi bir hastalığa maruz kalmamak içindir. Hadisin açık manası, kadın-erkek ayırımı olmadan herkesi içine almaktadır. Hadiste geçen yasaklama, haram anlamında değildir.
Özetle, imkânı varsa her işi zamanında yapmak, yarına bırakmamak iyi olur. Ancak, bulaşıkları sabaha bırakmak günah değildir. Kaynaklar: 1) Tirmizî, Etime, 39.
Ağızı Açık Uyumanın Sebepleri Nelerdir? Ağızı açık uyumanın nedenleri arasında burunda oluşan tıkanıklar gösterilebilir. Buna benzer olarak geniz bölgesinde et, bademciklerin büyümesi neticesinde daralma da ağızı açık uyumaya sebep olabilir. Bu nedenleri ağzı açık uyumaya sebep olarak gösterebiliriz.
İbn-i Sina diyor ki, '2 öğün sağlık 3. öğün hastalıktır. ' Hz. Muhammed de 2 öğün yerdi.
Bir soru bir cevap: Yemek yenirken ağzı ekmekle silmek caiz midir? Tuzluğu, tabağı ekmek üstüne koymak, elini, bıçağı ekmeğe silmek mekruhtur. Bu ekmek yenirse, mekruh olmaz.
Yemeğe başlamadan önce ve yemekten sonra ellerini yıkardı. Besmele ile başlar, uygun ve kısa bir dua ile bitirirdi. Sağ eliyle yerdi. Sol eliyle yiyenleri ikaz ederdi.
Mercimek Çorbası
Yüksek lif içeriğiyle pekliğe iyi gelir ve kalın bağırsakların çalışmasını düzene sokar. Hemoroit ve diğer kalın bağırsak sorunlarında iyileştirici etkiler yapar. Mercimek içerdiği yüksek orandaki demir ve folik asit nedeniyle kansızlığı önler.
2022'nin en çok tercih edilen ve sevilen mutfaklarından biri olmayı başaran Meksika mutfağı da seçkide toplam 336 lezzetiyle öne çıkarılıyor.
Rasûlullah SAV sofrada kendisinden yaşça büyük kimse varsa asla yemeğe başlamaz, yemek davetlerine hep icabet eder, yemeği hep sağ eliyle yiyip, mutlaka besmele ile başlardı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri