1993. Genel üretiminde otomasyona geçerek üretim kapasitesini günde 560 tona çıkaran Söke, %100 kapasite kullanımıyla Türkiye'nin önde gelen ilk 5 un fabrikasından biri unvanını kazandı.
1963 yılında Aydın'ın Söke ilçesinde kurulan Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş., Türkiye'nin en büyük ilk 5 un üreticilerinden.
Söke'nin halka arzına 118 kat talep geldi
Bağımsız tüketici araştırma sonuçlarına (Eylül 2022) göre Türkiye'nin en bilinen un markası Söke, Borsa İstanbul'a en iddialı giriş yapan firma oldu.
Un sektörünün önde gelen firması Ulusoy Un, yüzde 100 iç sektöre üretim yapan Söke Un'u satın aldı. 168 milyon 900 TL peşin ve 650 bin Euro 2023'te ödenmek üzere satın alım sözleşmesi imzalandı.
KAP'a yapılan bilgilendirmede; Söke Değirmencilik Sanayi ve Ticaret A.Ş. paylarının tamamının satın alımı konusunda 168.900.000 TL 11.01.2022 tarihinde peşin ve 650.000 EUR 11.01.2023 tarihinde ödenmek üzere anlaşmaya varıldığı ve satın alım sözleşmesi imzalandığı belirtildi.
İlgili 25 soru bulundu
Ulusoyun, Söke Un'u Satın Aldı!
Profesyonellerin ve tüketicilerin ihtiyaçlarına uygun ürün çeşitliliği ile Türkiye'nin lider ve yenilikçi un markası konumunda olan Söke 2022 yılı itibari ile Türkiye'nin ve sektörün global markalarından Ulusoy Un bünyesine dahil oldu.
Özenle seçtiği buğdayları el değmeden son teknoloji ile işleyip unun en doğal halini her pakette en iyi kalitede Türkiye'nin her noktasındaki maharetli ve usta ellere ulaştırmaktır.
Şirket Hakkında | Söke. Söke Un; 1963 yılında un ve un karışımları üretimini ve satışını gerçekleştirmek üzere faaliyete geçerek sektöre girmiştir. Tüketicilere geniş ürün portföyü sunan markalardan biri olan Şirket, 60 yıllık sektör deneyimine sahiptir.
Söke Un; 1963 yılında un ve un karışımları üretimini ve satışını gerçekleştirmek üzere faaliyete geçerek sektöre girmiştir. Geniş ürün portfoyü ile tüketicilere en fazla çeşit sunan markalardan biri olan Şirket, 59 yıllık sektör deneyimine sahiptir.
İlçenin kuzeyinde İzmir ilinin Selçuk ilçesi kuzeydoğusunda Germencik doğusunda Koçarlı kuzeybatısında Kuşadası güneyinde Didim bulunmaktadır. 1064 km²'lik yüzölçümü bakımından ilin en büyük, nüfus bakımından ise Efeler, Nazilli ve Kuşadası'ndan sonra 4. büyük ilçesidir.
Bazı kaynaklarda; Söke isminin Anadolu'nun ilk halkı sayılan Luvilerin kullandığı dilde “Boğaz-Yarımada” anlamına gelen “Ska-“ eki alarak Skaia olarak geçen bir sözcükten türediğinden bahsedilmektedir. “SKA” kök ismi Bilge Umar'a göre, ada, yarımada anlamında, Anadolu Luvi kökenli ve ardılı dillerde kullanılmaktadır.
Üretim kalitesinin yanı sıra üretim çeşitliliğine de önem veren Söke, farklı üretim kabiliyetleri ile buğday unu çeşitleri ve farklı tahıl unu çeşitlerinden oluşan zengin ürün yelpazesi ile perakende ve ev dışı tüketim pazarının yanında endüstriyel ve özel markalı (PL) ürünler pazarı içinde ürünler üretmektedir.
Türkiye'nin lezzet markası olarak 1963'ten bu yana gıda sektöründe hizmet veren Sinangil, 1970 yılında Türkiye'nin ilk paket ununu piyasaya süren marka unvanını gururla taşımaktadır. Sinangil, günümüzde bir mutfak markası olarak geniş ürün yelpazesiyle marka bilinirliliğini unun ötesine taşımıştır.
Geçmişi 1936 yılına uzanan ve yuzde 100 yerli, bir aile şirketi olarak kurulan Sagra Grup Türkiye'nin en önemli ve köklü markaları olan Tadelle, Sarelle, Gol ve Sagra markalarının üreticisidir.
Kaptanlar Un A.Ş.
Kurucumuz Fahrettin Ulusoy | Ulusoy Un.
QNB Finans Yatırım'dan Kamuyu Aydınlatma Platformu'na yapılan açıklamaya göre, talep toplama işlemleri, 4-5-6 Ocak tarihleri arasında gerçekleşen halka arzda birim fiyat 7,50 TL olarak belirlendi. Halka arz edilen 77,5 milyon TL nominal değerli payların tamamının satışı gerçekleşti.
Halka arz sürecinde yurt içi bireysel ve kurumsal yatırımcılara satış yapılırken halka arz 743.372 bireysel ve 129 kurumsal yatırımcı katılırken toplam katılan yatırımcı sayısı 743.501 oldu.
Efsane 5 kg Buğday Unu.
1963 yılında kurulan Söke Un bugün Söke'de ve Ankara'da yer alan iki fabrikası ile üretim yapıyor. Türkiye'nin en büyük gıda şirketlerinden Ulusoy Un, 2022 yılında aldığı Söke Un'u da Borsa'ya getiriyor. Borsa İstanbul'un ilk un şirketi ikinci un şirketini de halka açıyor.
Yıllardır doğallığı ve lezzeti sizlerle buluşturmak için özenle seçtiğimiz buğdayları, el değmeden son teknoloji ile işleyip unun en doğal halini, her pakette en iyi kalitede, sizlerin maharetli ellerine teslim ediyoruz.
Açıklamada görüşlerine yer verilen Söke Yönetim Kurulu Başkanı Eren Günhan Ulusoy, bu yılın ilk yarısında 1 milyar 911 milyon TL'lik satış hasılatı gerçekleştirdiklerini belirterek, 'Geçtiğimiz yılın aynı dönemine göre yüzde 101'lik bir artış oldu.
Türkiye'nin Borsada işlem gören tek ve en büyük un üreticisi Ulusoy Un, Samsun Organize Gıda Sanayi'de hayata geçirdiği 50. Yıl Üretim Tesisi'yle birlikte buğday işleme kapasitesini 900 ton/günden 3925 ton/güne çıkardı.
İş kariyeri. 1927 yılında Trabzon ilinin Of ilçesinin Çamlı köyünde doğan Ulusoy, ilköğrenimini 1938'de tamamladı ve babasıyla birlikte nakliye işinde çalışmaya başladı. Daha sonra nakliye şirketinin başına geçen Ulusoy, çeşitli kurumlarda başkanlık görevinde bulundu. Ulusoy Holding'in kurucularındandır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri