Yörenin kendine özgü yemeklerinden bazıları; çorbalardan tarhana çorbası, kulak çorbası; yemeklerden acılı güveç, patlıcan biber kızartma, zeytinyağlı kırlı kızartma, zeytinyağlı taze ve kuru börülce, patlıcan kavurma, sarmaşık ve kedirgen kavurma, yaprak sarma, etli nohut yahnisi, nohutlu kereviz, etli enginar, arap ...
Aydın'ın Efeler ve Nazilli'den sonra en büyük üçüncü ilçesi olan Söke, tarihi yerleri, Neşen Gazozu, pidesi, tatlı maya ekmeği ile ün kazanmış şirin bir ilçedir.
Söke; zeytinyağı yemekleri, incir ile yapılan şarapları, narenciye zenginlikleri ve balık çeşitleri ile adından söz ettiren yerlerden. İncir şarabı keşkek ise ilçenin meşhurları.
Evliya Çelebi'nin “Dağlarından yağ, ovalarından bal akar.” şeklinde betimlediği bir il olan Aydın'da Yuvalama, Kuru incir arası ceviz, Keşkek, Zeytinyağlı Börülce, Çine Köftesi, Paşa Böreği ve Tahinli Pide denemeniz gereken meşhur lezzetlerdir.
Verimli Söke Ovası'nda ana ürün pamukun dışında buğday, yem bitkileri, narenciye, meyve bitkileri, incir ve en önemlisi zeytin yetişir. Söke'nin Dağlarından Yağ, Ovasından Bal Akar. Tarımda Arıcılık, Balıkçılık ve Hayvancılık da yer sahibidir.
İlgili 42 soru bulundu
Söke, Ege Bölgesi'nde Aydın ilinin batısında yer alan Ege Denizi'ne kıyısı olan bir ilçedir.
Özellikle yabancı turistlerin gösterdiği bu ilgi nedeniyle Didim'in birçok yerinde, işinin ehli kebap evlerine rastlayabilirsiniz. Didim'de yetiştirilen ve yerli halkın yemiş dediği lop incir reçeli ve çilek reçeli ise Didim'de mutlaka denemeniz gereken lezzetler, unutmayın.
Söke'nin merkezinde yeralan Çarşamba pazarı sadece Sökeliler tarafından değil, neredeyse tüm ülkede, hatta yurtdışında bilinen bir pazar. Söke'de zaman içinde benzer semt pazarları kurulmuş olsa da, Çarşamba pazarı hem pazarın büyüklüğü, hem de ürün çeşitliliğiyle vatandaşın birinci tercihi olmaya devam ediyor.
Selçuk mutfağında denenmesi gereken deniz mahsülleri arasında; midye tava, sardalya buğulaması, sütlü balık yer almaktadır. Selçuk mutfağının sevilen yemekleri arasında ayrıca; Priştine kebabı, kirde kebabı ve Şevket-i Bostan yer almaktadır.
Söke ilçesi Aydın'ın en kalabalık nüfusa sahip üçüncü ilçesidir. İlçenin yerli nüfusu Türklerdir. Ancak ilçede çok sayıda Kürt te yaşamaktadır.
Söke ile ilgili ilk kayıtlara 14.yy da ulaşılmaktadır. Bu zamanda Söke Ayasuluğa bağlı bir köydür.
Fesleğenli levrek, somon, karides böreği ve daha pek çok sevilen lezzet burada toplanmış. Kalamar sevenlere, kalamar ızgarayı kesinlikle tavsiye ediyoruz. Fethiye'de deniz ürünlerinin en iyi şekilde hazırlandığı restoranlardan Hilmi Restoran misafirlerini bekliyor.
Kedi börülcesi çorbası,Mercimek çorbası,Domates çorbası, kuru börülce çorbası, Tarhana çorbası, ovmaç çorbası gibi yöreye özgü çorba türleridir. Et yemeklerinin başlıcaları tas kapaması, kumbar dolması, sirkeli et, nohutlu et, Tandır,kol dolması, ciğer sarma, saçta işkembedir.
Ama bana soracak olursanız Kuşadası'nın en güzel yeri Güvercinada Kalesi. Kuşadası nereleri gezilir? Kuşadası'nda hem merkezde bulunan yerleri hem de çevresindeki güzellikleri gezebilirsiniz. Güvercinada Kalesi, El Heykeli, Kadınlar Plajı, Dilek Yarımadası mutlaka görmeniz gereken yerler.
1413 yılında 1. Mehmet çelebi zamanında Osmanlılar tarafından zapt edilmiş ve içinde pek çok kuş yuvası bulunan Güvercin ada' ya itafen adına Kuşadası denmiştir.
Küçükada (Güvercinada), Bizanslılar için önemli bir askeri üs görevini yapan önemli bir yerdi,1834 yılında büyük bir yenilenme görmüş ve ünlü kalesi yapılmıştır. "Kuşadası" adı bu kaleden gelmektedir.
2020 yılına ait 4 milyar 345 milyon TL'lik cirosuyla, İSO500 ve TİM500 sıralamalarında yer alan, cirosal bazda sektörünün en büyük üçüncü firması olan Ulusoy Un, yüzde 100 iç sektöre üretim yapan Söke Un'u satın aldı.
Marmaris - Söke arası toplam 99 kilometre. İki konum arasındaki otobüs yolculuğu 1 saat 30 dakika sürüyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri