Vitamin ve Kalsiyum Eksikliği Kulunç Ağrısına Sebep Olabilir Stres, gerilim, soğuk algınlığı, rüzgarda kalmak, duruş ve oturuş bozukluğu sebebi ile oluşan kuluncun ağrı dışında hiçbir zararı ve tehlikesi olmadığını söyleyen Dr. Çapar sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğru tedavi yöntemleri ile bu ağrılar giderilebilir.
Kulunç (Fibrozit) Sebepleri
Cereyan ve klimada uzun süre kalma. Omurgamızdaki statik bozukluklar. Aşırı stres ve ruhsal gerginlikler. Özellikle fibromiyalji sendromunda da olduğu gibi, stres altındaki aşırı sorumluluk yüklenen hanımlarda sebebi bulunamayan inatçı sırt, boyun, omuz, bel ve eklem ağrıları olabilir.
Bu ağrılar başa, kollara, bacaklara, kasıklara kadar yayılabilir. Bölgelerde tetik noktalar oluşur ve dokunulduğunda acı verebilir, bölgeyi oynattıkça seslerde gelebilir. Bu bölgelere dokunulduğunda elimize sert birşeyler gelebilir, kaslarda karıncalanmalar oluşur.
Sırt ve omuz bölgesinde hissedilen kramp şeklinde ağrılar kulunç belirtilerinden biridir. Kulunç olan yerlerde batma hissi, uyuşukluk ve karıncalanma kulunç belirtilerinden biridir. Yorgunluk ve halsizlik, kulunç belirtilerinden biridir. Uykusuzluk ve çeşitli uyku sorunları, kulunç belirtilerinden biridir.
Kulunç ağrısı sırt ve boyun bölgesini içine alan ağrılı bir durumdur. İleri seviyelerinde kol ve omuz bölgelerinde de problemler yaratabilir.
İlgili 42 soru bulundu
Kulunç ağrısının bitkisel çözüm önerilerinden biri olan karanfil yağı, hem ağrıyı dindirir hem de kasların rahatlamasına yardım eder. Karanfil yağıyla kulunç olan bölgeye düzenli olarak masaj yapılması önerilir. Masaj yaparken bölgeye ritmik dokunuşlar yapmanız ağrının kısa sürede giderilmesine yardım edecektir.
Sol sırt ağrısı nedenleri olarak sayabileceğimiz durumlar arasında ise üreme organlarında oluşabilecek hastalıklar, böbrekle ilgili hastalıklar ve bağırsakla ilişkili hastalıklar yer almaktadır. Bunların yanında boyun bölgesinde oluşan fıtıklar da sırt ağrısını tetikleyen sebeplerden birisi olabilir.
Kulunç ağrıları yansıyan ağrılardır ve kesin çözümü düzenli ve aktif bir şekilde spor yapmaktır. Sıcak su torbası, iğne, enjeksiyon, masaj gibi uygulamalar lokal ve problemin kaynağından uzak tedavilerdir. Bunlar yalnızca geçici bir şekilde ağrılarınıza iyi gelir.
Prof. Dr. Mehmet Binnet, kişiye kulunç teşhisi konulduysa yapılabilecekleri şöyle anlatıyor: “Bu ağrılı bölgelere yapılan sıcak uygulamalarla sertleşmiş kasların yumuşatılması amaçlanıyor. Kas gevşetici ve ağrı kesici ilaçlar ise, şikayetlerin azalmasına yardımcı oluyor.
Kuluncunuz var ise kulunç kırdırmayı asla düşünmeyin. “Kulunç kırma”, gergin kas ve bantların sert bir masaj ile yumuşatılmaya çalışılmasının halk arasındaki adıdır. Bu sert masajların hastaya zarar verebilme ihtimali vardır.
Kronik bir ağrı olan fibrozit halk arasında kulunç, yel girmesi ya da damar damar üstüne binmesi gibi isimlerle de tanımlanır. Kas kılıfı, kas ve eklem, kemik, tendon ve kasların konnektif dokularında oluşan ağrı veya inflamasyondur. Fibrozit genellikle boyun, omuz bölgesi ve kürek kemiklerinin arasında meydana gelir.
Miyofasiyal Ağrı Sendromunun tanısı Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon uzmanı hekim tarafından, hastanın öyküsü ve fizik muayenesinin yapılması ile konulur. Tanı için MRI veya diğer tetkiklerin ilave bir katkısı yoktur.
Tıp dilindeki ismi fibrositis olan kulunç, sırtın üst kısmında meydana gelen bir kas rahatsızlığıdır.Halk dilinde kulunç olarak bilinen kas ağrısı, iki kürek kemiği ile omuzun üst kısmındaki bölgede yani sırtın üstünde oluşan bir adele kasılmasıdır.
Bunun temel sebebi kasların yüklenmeyi kaldıramamasıdır. Rüzgârda, ter soğurken ve soğuk havalarda kaslar ısı üretmek için (siz hissetmeseniz dahi) ufak ufak titrerler. Bazen tüm vücudunuz titrediği zaman bu, görülebilir ve daha net hissedilebilir hale gelir.
Doğru tanısı konulmuş bu hastalara ağrılarını giderecek ağrı kesici ve kas gevşetici ilaç tedavisinin yanı sıra kulunçların yumuşamasına yönelik Fizik Tedavi programının yapılması önemlidir.
Vitamin ve Kalsiyum Eksikliği Kulunç Ağrısına Sebep Olabilir
Stres, gerilim, soğuk algınlığı, rüzgarda kalmak, duruş ve oturuş bozukluğu sebebi ile oluşan kuluncun ağrı dışında hiçbir zararı ve tehlikesi olmadığını söyleyen Dr. Çapar sözlerini şöyle sürdürdü: “Doğru tedavi yöntemleri ile bu ağrılar giderilebilir.
Strese Bağlı Boyun Ağrısı Nasıl Geçer? Strese bağlı boyun ağrısı yaşanabilir. Özellikle uzun süreli araç kullananlar ve ofis hayatı yoğun olan kişilerde boyun ağrısı çok görülebilir. Stresten kurtulmak ve sık sık açık havaya çıkıp molalar vererek boyun kaslarının hareket etmesini sağlamak ağrı kontrolü için faydalıdır.
Aşırı ruhsal gerilim ve korku gibi ruhsal problemler de sırt ağrısına sebebiyet verebilir. Obezite, viral enfeksiyonlar, kemik bozuklukları, travma, omurga hastalığı, disk kayması, kas veya bağ doku hastalığı, böbrek, kalp, akciğer ve yemek borusu gibi iç hastalıklar, tümörler de sırt ağrısı neden olabilir.
Stres nedeniyle, omuzlar doğal koruyucu eylemde kamburlaşır ve kamburluk sırttaki ağrıyı artırır. Stres, solunum modellerini değiştirerek omuz ağrısına neden olabilir. İnsanlar stres altındayken orta ve alt sırt kaslarını ve omurgasını zorlayarak daha az aktif olma eğilimindedir.
Sırtta bıçak saplanır gibi ağrı neden olur? Sırtta bıçak saplanır gibi ağrı, gerilen kasların sinirleri zorlaması durumunda ortaya çıkabilir. Bu duruma zemin hazırlayanlar ise kambur durma, yanlış oturma, rahat olmayan zeminde uyku, uzun süreli eğilmek, ayakta durma gibi aktiviteler olabilmektedir.
3) Bitkisel Yağlarla Masaj
Bitkilerin çayları olduğu kadar yağları da sırt ağrılarını hafifletebilmektedir. Özellikle bazı bitkisel yağlar kaslarınızı ve eklemlerinizi rahatlatma konusunda oldukça etkilidir. Malzemeler: 5-10 damla kekik, nane, badem, Hindistan cevizi ve/veya okaliptüs yağı.
Tetik nokta nedir: Kaslar kas liflerinin birbiri arasından kayma hareketi yapmasıyla kasılır ve gevşerler. Bu kayma hareketinin çeşitli sebeplerle kitlenmesi sonucu kas üzerinde oluşan ağrılı sertliklere tetik nokta (triger point) denir. Halk arasındaki deyişiyle kulunç.
Dinlenme, masaj, fizik tedavi, soğuk ya da sıcak uygulamaların yanında kas gevşetici ilaçlar sırt ağrısına iyi gelen yöntemlerdir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri