Sola Tehlikeli viraj:İleride sola doğru viraj var hız azaltılır. Sağa Tehlikeli devamlı virajlar:İlki sağa olmak üzere devamlı virajlı yola girilecektir. Sağa Tehlikeli devamlı virajlar:İlki sağa olmak üzere devamlı virajlı yola girilecektir.
Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b: İleride sola dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur. Sola Tehlikeli Viraj Levhası T-1b bir tehlike uyarı işaretidir.
Sağa Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2a: Görüldüğünde; ileride ilki sağa birbirini izleyen tehlikeli virajlar olduğunu bildirir. Hız azaltılır. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Sağa Tehlikeli Devamlı Virajlar Levhası T-2a bir tehlike uyarı işaretidir.
Favorilere Ekle. Tehlikeli Viraj Yön İşareti: Görüşü artırmak ve sürücülere daha iyi kılavuzluk sağlamak amacı ile güvenli seyir olasılığı bulunmayan keskin virajlarda, tehlikeli viraj işaret levhalarından sonra kullanılır.
Tehlikeli Eğim İniş Levhası T-3a: Tehlikeli olduğu düşünülen iniş ya da çıkış eğimli yol kesimlerini gösterir ve sürücülerin düşük vites kullanmaları gerektiğini bildirir. Diğer levhalarla belirtilen yasaklamalara uyulur. Tehlikeli Eğim İniş Levhası T-3a bir tehlike uyarı işaretidir.
İlgili 29 soru bulundu
Tehlike uyarı işaretleri çoğunlukla "üçgen" olarak gösterilir. Üçgen şeklinde trafik işaretlerini gördüğünüzde bunun bir tehlike işareti olduğunu anlamalısınız. Tehlike türü hakkında sürücü önceden bu levhalar vasıtasıyla uyarılır.
Taralı Alan: Genelde refüj yerine kullanılan bu işaret, taranmış alana girilmeyeceğini anlatır. Azami Hız: Yapılabilecek en yüksek hız seviyesini gösterir. Ters Üçgen: Karşıdan gelene yol verilmesi gerektiğini anlatır.
Sağa Tehlikeli Viraj Levhası T-1a: İleride sağa dönemeçli bir yol kesimine yaklaşıldığını bildirir. Hız azaltılır, diğer işaretlerle konulmuş olan geçme yasağı, hız kısıtlaması, duraklama ve park etme yasağına uyulur.
Sağa Ve Sola Mecburi Yön Levhası TT-35f: Sürücülerin levha üzerinde belirtilen istikameti takip etmek zorunda olduklarını bildirir. Sağa ve Sola Mecburi Yön Levhası Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır.
Gevşek Şev: Yarma şevinden taşıt yolu üzerine taş ve kaya yuvarlanabileceğini ve/veya kaplama üzerinde taş ve kaya olabileceğini gösterir. Sürücülerin bu işaret ile belirtilen kesime yaklaşırken yavaşlamaları ancak bu kesimde durmamaları ve park etmemeleri gerektiğini bildirir.
Sağa Tehlikeli viraj:İleride sağa doğru viraj var hız azaltılır. Sola Tehlikeli viraj:İleride sola doğru viraj var hız azaltılır. Sağa Tehlikeli devamlı virajlar:İlki sağa olmak üzere devamlı virajlı yola girilecektir.
Tek Yönlü Yol İşareti: Yolun ok yönünde tek yönlü olduğunu bildirir. Tek Yönlü Yol Levhası: Karayolları Genel Müdürlüğü tarafından tanımlanan şekil ve boyutlardadır. 1,5 mm Galvaniz Sac'dan üretilmiştir.
Kasisli Yol Levhası T-7: Yol üzerinde, taşıtların daha önceki yol şartlarına göre normal hızlarını düşürmedikleri takdirde, taşıtları tehlikeye düşürebilecek hendek, kasis, çukur ve benzeri üst yapı bozuklukları bulunduğunu uyarmak için kullanılır.
Doç. Dr. Bezgin, "Örneğin, saatte 50 kilometre hızla giden bir araç, saniyede yaklaşık 14 metre mesafe kat ediyor demektir.
Viraj, Fransızca kökenli bir kelimedir. Viraj sözcüğü Türkçeye Fransızca dilinden geçmiştir ve sıklıkla kullanılır. Viraj, TDK sözlük anlamı olarak dönemeç ya da yolun kıvrıldığı yer demektir.
Türkçe karşılığı dönemeç olan ve düz devam eden yolların ardından gelen kıvrımları temsil eden virajlar, çoğu sürücü için korkulu bir rüya. Çünkü normal sürüşlere göre daha fazla dikkat gerektiren viraj dönüşleri birçok sebepten dolayı ölümcül kazalara davetiye çıkarabiliyor.
Hız Sınırlaması Sonu Levhası TT-33, daha önce uygulanmış olan hız kısıtlamasının sona erdiğini bildirir. Bu levhadan sonra yolun durumuna uygun yasal hız limitinin geçerli olduğu anlaşılır.
En son olarak yuvarlak boş levha ne anlama gelir sorusunu yanıtlayalım. Yuvarlak boş levha, taşıtlar için trafiğe kapalı yol anlamına gelir. Yani yolun iki yönlü de trafiğe kapalı olduğunu bildirir.
Tali yol kavramı, trafik yoğunluğunun ana yoldan daha az yoğunluğa sahip bağlandığı yolda daha az önemi bulunan ikinci dereceli yollara denilmektedir. Yani, tali yol kavşağı levhası, bir tali yola yaklaşılmakta olunduğunu ve yoldaki trafiğin ilk geçiş hakkına sahip olduğunu ifade etmektedir.
Bir virajı güvenli bir şekilde dönmek için özellikle bilmediğimiz yollarda viraj öncesi direksiyon ve tekerlekler düz durumdayken frene basılır, hız düşürülür gerekirse vites küçültülür. Viraj içerisinde kesinlikle frene basılmaz.
Virajlara Hangi Vitesle Girilir? Virajlara girerken arabanın kaçıncı viteste olmasına dair kesin ve gerekli bir bilgi yoktur. Viraja girmeden önce hızınızı yeteri kadar düşürmeniz durumunda mevcut vitesle rahat bir şekilde virajı alabilirsiniz.
Doğru viraj alımında ideal sürüş çizgisi “dıştan gir -içe kapan - tekrar dışa açıl" şeklinde olmalıdır. Bir virajı dıştan (yani sağa dönülen virajlarda yolun soluna yanaşarak, sola dönülen virajlardaysa yolun sağına yanaşarak) dönmek, esas alınan konudur.
Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Sarı Işık : İkaz anlamında olup bu yerin yavaş ve dikkatli geçilmesini bildirir. (Yolver işaret levhası gibi). Fasılalı Olarak Yanıp Sönen Kırmızı Işık : Dur işareti levhası anlamında olup gidilecek yolun açık olduğu görüldükten sonra yeniden hareket edilmesini bildirir.
KIRMIZI OK
Kavşaktaki ana trafik ışığı yeşil yanmaktayken ışıklı ok kırmızı yanmakta ise, ok yönünde dönüş yapacak sürücüler beklemek zorundadır.
Kırmızı çerçeveli yuvarlak bir levhada, farklı renklendirilmiş araç sembolleri gördüğünüzde öndeki aracı geçmenin yasak olduğunu anlayabilirsiniz. Yasak bulunan yolun sonuna gelindiğinde ise yuvarlak tabelada siyah ve beyaz renkler kullanılıyor. Bunun yanı sıra mavi renk, mecburi yönleri göstermek için tercih ediliyor.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri