Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
Hamilelik Dönemine Normal Bir Kiloda Başladıysanız; 9 ay içinde 11 - 15 kilo arasında alınabilir. 1. 3 ayda 500 gr - 2 kilo alacağınız farz edilirse, 2. ve 3. 3 aylarda her hafta 500 gr kadar kilo alabilirsiniz. Hamilelik Dönemine Zayıf Başladıysanız; 9 ay içinde biraz daha fazla kilo almanızda fayda vardır.
Üç aylık dönemlerde ortalama kilo artışı nasıl olmalıdır? - 1'inci Trimester: Toplam 900 gram – 1.8 kilogram. - 2'nci Trimester: 4-6 ay arasında 500 gram/hafta olmak üzere toplam 5-6 kilogram. - 3'üncü Trimester: Yaklaşık 500 gram/hafta üzerinden toplam 3-5 kilogram.
İlk 3 aylık dönem en az kilo almanız gereken dönemdir. Bu dönemde toplam 0.5 kilo ile 2.5 kilo arası almanız normaldir. Hatta bazı hastalar, bulantı-kusma sebebiyle, kilo bile kaybedebilirler. Gebeliğin devamında ise, ortalama haftada yarım kilo almanız önerilir.
(İlk 3 aydaki kilo alımınız yeterli olmasa bile) 4. aydan itibaren haftada 250 gram; 6. aydan itibaren ise 250-400 gram kilo alımı normal kabul edilmektedir.
İlgili 44 soru bulundu
Zahide Küçük, vücut kitle indeksi 18,5- 24,9 arasında olan normal kiloya sahip bir kişinin 10-12 kilo almasının ideal olduğunu belirterek, "Eğer anne adayının ağırlığı bundan daha aşağıysa, hamilelik boyunca 13-18 kilo arasında almak gerekmektedir.
Doğumdan sonra bebekle ve su kaybıyla beraber yaklaşık 8 kilo kaybedilir. Gebelik döneminde 12,5 kg alan bir anne, doğumdan iki hafta sonra gebelik öncesi kilosuna göre yaklaşık 4-4,5 kg daha fazladır. Daha sonra doğum sonrası 6. aya kadar 2,5 kg daha verilir.
Op.Dr. Banu Çiftçi. Rahmin boşalması ve doğumdaki kan kaybına bağlı olarak, hemen doğum sonrası ortalama 6 kg kaybedilir. Sık idrara çıkma ile vücutta birikmiş fazla sıvı atılarak da ortalama 2-3 kg kaybedilir.
Hamilelikte kilo alımı ne zaman başlar sorusunun daha bilimsel açıklaması 2. trimesterdir. Bu dönemde bebek hızla büyümeye başlar. Bu süreçte anne bebeğinin büyüme hızına yetişebilmek için daha çok yemeli ve kilo almaya başlamalıdır.
Anne gebeliğinin 25. haftasına ulaştığında 4-5 kilo almış olacaktır. Hamilelikte 6. ay boyunca haftada yaklaşık olarak yarım kilo alarak ay sonunda 2 kilo alınmaktadır. Her hafta alınan kilo miktarının aynı olmaması da olağandır. Bir hafta 250 gram alınırken diğer hafta 600 gram alınabilir.
32. haftada bebeğin kilosu yaklaşık olarak 1,8-2 kilogram arasında değişkenlik gösterir.
32 Haftalık Bebek Ultrason Görüntüsü
Anne karnında hareketli olan bebeğin ultrason görüntülemelerinde farklı pozisyonlarda görüntülenmesi mümkündür. 32 haftalık bebeğin boyu ortalama olarak 42-43 santimdir. 32 haftalık bebeğin kilosu ise yaklaşık 1700 grama ulaşmıştır.
Anne hamileliğin son ayına girildiğinde bebek her gün yaklaşık olarak 25-30 gram alarak büyür. Anne adayı doğuma 3 hafta kala yediklerine kontrollü bir şekilde devam etmelidir.
Gebelikte kilo alımı haftalık veya aylık olarak takip edilmelidir.İlk 3 ayda toplam 1 kilo alınması yeterlidir.Sonraki aylarda ayda 1,5 kilo kadar kilo alınması normaldir. Kilo alımı haftalık ölçümler ile de yakın takip edilebilir.Haftalık kilo artışı 400 gr geçmemelidir.
26 haftalık gebelik kilo alımı incelendiğinde bu dönemde anne adayının 7.2 ila 9.9 kg arasında artmış olması beklenir. Sağlıklı bir hamilelik dönemi için toplamda 11-14 kg arası kilo alınması gerekir.
Spor Yaparak 3 Ayda En Fazla Kaç Kilo Verilir? Spor, diyet ve yürüyüş yardımı ile verilebilecek kilolar arttırılabilir. 1 haftada hem diyet hem spor yaparak 60 kilo bir kişinin 2- 2.5 kilo verdiği görülmüştür. Bu rakamı 3 aya uyarlarsak 60 kilo olan bir kişi spor ve diyetle 3 ayda 24- 30 kilo verebilir.
Hamilelikte 6. ayın sonunda bebeğin boyu yaklaşık 37-38 santim, büyükçe bir karnabahar kadardır. Ağırlığı yaklaşık 900 gramdır.
Gebelik öncesi kilosu normal olan sağlıklı bir anne adayının hamileliği süresince yaklaşık 11-14 kilo alması beklenir. Buna göre 30. hafta itibariyle anne yaklaşık olarak 8-10 kilo almış olmalıdır.
Doğru: Besin ihtiyacı artar ancak günlük ihtiyaç 2. ve 3. trimester boyunca günlük ortalama fazladan 300 kalori. Yanlış: Daha az kilo daha kolay doğum demektir. Doğru: Gebelikte yeteri kadar kilo alınmazsa bebek erken doğuma bağlı akciğer ve kalp sorunları gibi problemlerle karşılaşabilir.
Karın bölgesinde oluşan sarkık ve yumuşaklık 4 ila, 5 ay sonra gerçek sağlamlığına ulaşır. Bu bölgede oluşan hassasiyet nedeniyle yapılacak olan kegel egzersizleri ile leğen kemiğinizin kaslarını kuvvetlendirebilirsiniz.
6 hafta ilâ 3 ay arasında, hafif tempolu ve kısa soluklu yürüyüşlerin yanında basit esneme hareketleri yapabilirsiniz. Doğumu izleyen 3. aydan itibaren, pilates ve yoga gibi sporları tercih ederek, kaslarınızın toparlanma sürecini hızlandırabilir ve göbeğinizden kurtulabilirsiniz.
Sezaryen ameliyatında bebek anne karnından alınmadan önce ilk olarak bağırsaklar çıkartılır. Bebek alındıktan sonra bağırsaklar tekrar yerleştirilir.
Gebelikte fazla kilo almamanın yolu
Alınan gıdalar, annenin sindirim sisteminde en küçük yapıtaşlarına (amino asitler, glukoz, yağ asitleri, vitaminler ve mineraller) ayrıştırılır ve bu şekilde annenin kan dolaşımından plasenta aracılığıyla bebeğe ulaşır.
Gebelikte alınan kiloların dağılımı
Bu kilonun 3-4 kilogramı bebek, 1 kilogramı plasenta, 1 kilogramı bebek suyu, 1 kilogramı rahim büyümesi, 1,5 kilogramı anne adayının artan kan miktarı, 1 kilogramı büyüyen göğüsler, 1-2 kg anne adayının su deposu, geri kalan ise anne adayının yağ deposudur.
Anneler emzirme telaşına düşüp “Çocuğum doyuyor mu acaba?” diye düşünürken, aldığı kiloları vermeye çalışır. Doğumdan sonra ilk 4 ayda 0,5-1 kilo zayıflama normal kabul edilir. Ancak anne çok kilolu ise ayda 2 kilo kayıp da gözlenebilir. Ancak ayda 2 kilodan daha fazla zayıflamak emziren anne için sakıncalı görülür.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri