Matematikte “sonsuz” sıklıkla bir sayıymış gibi ele alınır (örn. Sonsuz sayıda terim vb.) ama aslında gerçek sayılar türünde bir sayı değildir. Sonsuz küçük değerlerini içeren sayı sistemlerinde bu son küçüklerin karşıtı bir sonsuz sayıdır.
Matematikte en büyük sayıyı ifade etmek için sonsuz terimi kullanılır ve bu sayı ∞ sembolüyle gösterilir.
Sonsuz bir sayı değildir bir kavram veya tanımlamadır. Sonsuzun tanım olarak ifade ettiği şey süregiden, sonu olmayan, sınırı olmayan vs cinsindendir.
Sorduğun sorunun cevabı sonsuzdur.
sonsuz kere sıfıra eşittir. hadiseyi tek boyutlu uzayda, yani doğru üzerinde incelersek, 0, bir noktaya karşılık gelir. doğru üzerinde 0 noktasıyla herhangi bir nokta arasında sonsuz tane nokta bulunduğundan sonsuz kere sıfır herhangi bir şeye eşit olabilir, belirsizdir.
İlgili 21 soru bulundu
Kaynaklar. Günümüze kadar isimlendirilmiş en büyük sayılar "Googolplexianth" (1'in yanında yüz tane 0) ve Graham sayılarıdır. Ancak "en büyük sayı" diyebileceğimiz bir sayı yoktur. Günümüzde sayıların bir sonu olduğunu belirtmek mümkün değildir.
Sonsuzluk kavramı ağırlıklı olarak Fizik ve Matematik alanında kullanılmaktadır. Sonsuzluk, matematik ve fizikte her hangi sonu olmayan şeyleri ve sayıları ifade etmekte kullanılan soyut bir kavramdır. Bizim dünyamızda böyle bir şey yok.
Genellikle 3,14 veya hatta 3,14159'a yuvarlanır, ancak kaç basamak yazdığınıza bakılmaksızın, sona ulaşmak imkansızdır. *Sonsuzluk simgesi (∞) yana doğru sekiz sayısına benzeyen, sonu olmayan ve ebediyet anlamına gelen bir matematiksel simgedir.
Kozmologlar uzayımızın sınırsız olduğunu düşünüyorlar (yani bir yönde ilerleyip geri dönmeksizin sonsuza kadar gidebiliriz). Fakat evrenimizin sonlu mu yoksa sonsuz mu olduğuna dair bir kanıt henüz yok. Einstein kendi kütleçekim kuramında, evrenin sonlu ve mükemmel bir 3 boyutlu küre olabileceğini söylemiştir.
Sonsuz-sonsuz sıfır etmez çünkü düz değildir hangi yöne nasıl sonsuza uzandığı belirsizdir.
Matematikte kullanılan sayılar sonsuzdur, yani sayıların teorik olarak bir sonu yoktur. Sayılar, sınırsız bir aralığa yayılan bir kavramdır. Herhangi bir sayıdan başlayarak sonsuz bir sayı dizisi oluşturabilirsiniz. Örneğin, 1'den başlayarak sonsuza kadar giden doğal sayılar dizisi 1, 2, 3, 4, 5, ...
Guinness Rekorlar Kitabı'na verilen sertifikaya göre Pi sayısının şimdiye kadar hesaplanan en son 10 basamağı 7817924264 oldu. Pi sayısı bir dairenin çevresinin çapına bölünmesinden elde ediliyor. Bir tekrar dizilimi tespit edilemeyen Pi sayısının sonsuz olduğu belirtiliyor.
Zaten sorunuzda da belirttiğiniz gibi bu limit probleminin cevabı 0'dır çünkü 1/x fonksiyonu sonsuza doğru ilerlerken grafiğinden de anlaşılacağı üzere sayı aşırı derecede küçülür ve artık neredeyse 0'a eşit denilebilir.
Googolplex'de 1'in yanında 10 üzeri 100 adet sıfır var. Bir başka deyişle 1'in yanında 1 Googol sıfır! Sayının büyüklüğünü ifade etmek için şöyle bir ölçek kullanalım. Gözlemlenebilir evrendeki parçacık sayısının 10 üzeri 77 ila 10 üzeri 82 arasında olduğu düşünülüyor.
Bu nedenle, küme işaretine ve içindeki sayılara baktığımızda, 0 sayısını en küçük sayı olarak görürüz. Bu nedenle en küçük doğal sayı 0 olur.
, ∞, ya da unicode'da ∞) yana doğru sekiz sayısına benzeyen, sonu olmayan ve ebediyet anlamına gelen bir matematiksel simgedir. Sonsuzluk simgesi en çok matematik ve fizik alanında kullanılmakta olup, soyut bir kavramdır.
Özetle sicim teorisine göre kainatta en azından 10 üzeri 500 evren var. Bunlardan biri de yaşadığımız evren. Bu aslında bir çatı kavram olsa da çoklu evren derken bilim insanları genellikle sicim teorisini kast ediyor. Sicim teorisine göre kainatta birbirinden kopuk olan en az 10 üzeri 500 evren var.
Başlangıçta, sonsuz yoğun, minik bir madde topu vardı. Big Bang'den önceki evren durumu - sözde ilkel evren - genişlemek yerine küçülüyordu ve bu nedenle Big Bang, Büyük Sıçramanın bir parçasıydı. Bugün gördüğümüz atomları, molekülleri, yıldızları ve galaksileri meydana getirerek her şey patladı.
Sonsuz, eski Yunanca Lemniscate kelimesinden gelmektedir, (sembol: ∞) çoğunlukla matematik ve fizikte herhangi bir sonu olmayan şeyleri ve sayıları tarif etmekte kullanılan soyut bir kavramdır.
Sayma sayıları 1'den başlayarak sonsuza kadar giden sayılar kümesi olarak ifade edilebilmektedir.
Bu sayılar için de geçerlidir. Sonu yok yahut sonsuz sıfatı sonlu olanın karşıtıdır. Dolayısı ile sayılara her ek yaptığımızda (artı veya eksi yönde) artacağından bunun sonu yoktur fakat sonsuz ifadesinin kendisi ne varılacak bir menzil ne de bir sayı değildir.
Septilyon, bin adet Sekstilyon oluşan sayıdır. 1.000.000.000.000.000.000.000.000 veya 1024 şeklinde gösterilir. 999.999.999.999.999.999.999.999 ile 1.000.000.000.000.000.000.000.001 doğal sayılarının arasında olan bir doğal sayıdır.
Hayır, dünyadaki yaşayan en büyük şey bir mantar. Kesilmiş bir ağaç kütüğünün üzerinde büyüyen bal mantarından (Armillaria ostoyae) şu ana kadar görülen ve Oregon'daki Malheur Ulusal Ormanı'nda bulunan en büyük numune 890 hektarlık bir alan kaplıyor ve yaşı 2000 ila 8000 arasında tahnin ediliyor.
1 rakamının ardından gelen bir googol sıfırla yazılan sayıya googolplex adı verilir. Bu sayı 10 üzeri bir googol olarak da ifade edilebilir: 10googol = 10.
sifir / sonsuz = ? Herhangi bir reel sayının sıfıra bölümü tanımsızdır. Bölme işleminde sıfır ile bölüm tanımlı değildir. Ayrıca sonsuz da değildir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri