Sonsuzluk askısı nedir? Sonsuzluk askısı, Fransa'da Jean-Paul Foumenteze tarafından geliştirildi. Klasik ip askılama yönteminden farklı olarak kaldırma etkisi güçlü, dışı silikon ile kaplı, emilmeyen polyester iplik kullanılır. İplik üzerinde küçük ayaksı çıkıntılar bulunur.
Bu uygulamanın ortalama kalıcılık süresi 5 yıldır. 5 yıl sonunda ihtiyaç duyulursa yeni bir işlem yapılabilir. Sonsuzluk askısının yanı sıra cerrahi germe işlemleri de gerçekleştirilebilir.
NASIL YAPILIR? Sonsuzluk askı (Infinite Thread) uygulaması lokal anestezi altında ve kısa sürede (yaklaşık 30-40 dakika) gerçekleştirilir. Kalıcı ancak oldukça ince silikon ipler yüzün her iki tarafına genellikle çiftler halinde yerleştirilir. Uygulamayı takiben günlük yaşama hemen dönülür.
İlk olumlu etkiler ipler yerleştirilir yerleştirmez başlar ve 1-2 ay içinde maksimuma ulaşır. Kalıcılığı 1-1.5 yıldır.
Ameliyatsız Yüz Germe Teknikleri
Kalıcılıkları botulinum toksin uygulamaları için 4-6 ay, dolgu uygulamaları için ise 6-18 ay (kullanılan dolgunun kalınlığına göre değişir) civarındadır.
İlgili 19 soru bulundu
Botoks, cilt altına kasların hareket etmesini engelleyen bir enjeksiyon yapılmasıdır. Altın iğne ise cildi kolajen üretimini tetikleyerek yenilemek üzere yapılan bir işlemdir. Kişi yalnızca mimik oluşumuna ve kırışıklıklara karşı bir işlem ihtiyacı duyuyorsa, botoks tercih edilebilir.
Yüz germe ameliyatları kaç yaş gençleştirir? Yüz germe ameliyatları kişiye ve cilt yapısına göre farklılık gösterse de kişi ortalama 10 yaş daha genç görünür.
İp askı ile yüz germe (facelift) işlemlerinden olan bu iki teknik yöntem açısından ayrıştığından aynı anda uygulanmaz. Ancak Fransız askısı belirli yüz bölgesinde, örneğin; dudak çevresi, marionette çizgilerini gidermek için kullanılırken şakak ve göz çevresi için farklı ip askı ile gerginlik sağlanabilecektir.
İşlem yapılacak kişilerin, cilt sarkmalarının çok ilerlememiş olması önemlidir. Cildinde aşırı sarkma ve iyice oturmuş derin çizgiler olan kişiler, işlem için uygun aday profilinin dışında sayılır. Ayrıca, kişi yaşlanma sürecinin ileri evrelerinde olmamalıdır.
Fransız askısı fiyatı Avrupa da ve Amerika da 3000$ civarında olan bu işlem Türkiye de çok daha ucuzdur. Çift olarak ihtiyaca yani yüzdeki sarkmanın yoğunluğuna göre kullanılır.
2-Etkisi ne kadar kalıcıdır? Her ne kadar kalıcı iplikler kullanılsa da yaşlanma süreci ve yer çekimi etkisi devam ettiğinden derin doku ve deri sarkması, kırışıklıklar da olmaya devam edecektir. Yapılan kozmetik uygulamalar ile askılama ile kazanılan iyileşme 5 yıl kadar korunabilir.
Fransız Askısı Yüze Ne Zaman Oturur? Fransız askısı yüze ne zaman oturur sorusunun cevabı, altı haftadır. Altı hafta sonunda Fransız askısı işlemi yüze tamamen oturarak beklenilen ve aranılan sonucu vermektedir.
Yüze uygulanan Fransız askı işleminde kullanılan ip esnek ve kas formunda bir esneme sağlamaktadır. Yani askı ipleri cilt altında esneyen bir yapıda olduğundan kopma gibi bir durum gözlenmeyecektir.
Hastalar, uygulama sonrasında günlük hayatlarına devam edebilir. Normal iyileşme süresi 2 ila 15 gün arasında değişiklik gösterir. Hastaların genel sağlık durumuna göre değişmekle birlikte Fransız askı uygulaması için genellikle tek seans yeterlidir.
Operasyon sonrası uygulama yapılan bölgeye kısa süreli soğuk kompres uygulaması yapılmalı böylece şişlik, morarma ve kızarıklık gibi yan etkiler azaltılmış olacaktır. Ayrıca uygulama sonrası iplerin giriş ve çıkış yerlerine 5-7 gün boyunca antibiyotikli krem sürülerek yan etkilerin azaltılması önerilmektedir.
Kollajen ve hyalüronik asit miktarının azalması, ciltte kırışıklıklara yol açar. Şayet yeni oluşmaya başlayan bu kırışıklıklar kontrol altına alınmazsa, yüz bölgesinde sarkma ve derin kırışıklıklar meydana gelebilir. Bu nedenle Fransız askısı, 30 ila 65 yaş arasındaki kadınlar ve erkekler için uygun bir yöntemdir.
Bu süre hastalar arasında farklılık göstermekle beraber ortalama 1-2 yıl sürer. Bu işlem botoks veya geçici dermal dolgu uygulamaları gibi görülmelidir. Çünkü belirli bir süre sonra işlemin etkisi geçer ve bu durumun başarısızlık olarak değerlendirilmemesi gerekir.
Bu iplerin dokulara herhangi bir zararı bulunmuyor. Özellikle daha genç görünmek isteyen ancak ameliyata sıcak bakmayanlar için idealdir.
İp Askı Operasyonu Acıtır Mı? İp uygulamasının ağrısı oldukça düşüktür. Uygulama yapılmadan önce lokal anestezi işlemi gerçekleştirilir. Lokal anestezi sayesinde işlem esnasında danışanlarımız herhangi bir acı ya da ağrı hissetmezler.
Örneğin Fransız askısı yöntemi daha çok sarkmanın derin ya da belirgin olduğu durumlarda uygulanırken, örümcek ağı yöntemi daha hafif ve küçük sarkmalar için tercih edilir.
Ciltte ince uçlu iğneler yardımıyla çok ufak girişler oluşturulur ve ipler hafif hareketler ile cilt altına yerleştirilir. Bu sayede dokuya daha sıkı tutunmaları sağlanır. İple yüz asma işlemi lokal anestezi kullanılarak gerçekleştirilir ve işlem sonrasında herhangi bir tedaviye veya iyileşme sürecine gerek yoktur.
İpler yerleştirildikten ve uygun miktarda çekildikten hemen sonra etki anında görülmeye başlar. Etkisi süresi ortalama iki yıldır. İpler erirken bulunduğu yerin çevresinde yeni kolajen lifler oluşturur. Kolajen liflerinin oluşumu yaklaşık 3 ayda maksimuma çıkar ve anti-aging etki daha belirgin hale gelir.
Doğru bir planlama ile yapılan yüz germe ameliyatı ile hastanın yüzünde 5 ila 10 yıl arasında bir gençleştirme sonucu elde etmek son derece olasıdır. Ehil ellerde yapılacak bu tür ameliyatların etkilerinin kalıcılığı ise yüz germe bandı ve diğer yöntemlere göre ise kesinlikle daha uzundur.
Yüz germe ameliyatının başlıca riskleri; kanama, enfeksiyon, saç kaybı, sinirlerde hasar oluşması, ameliyat izinin kozmetik olarak kötü bir şekilde kalmasıdır. Bu risklerin gerek doktor seçiminde gerekse ameliyat sonrası bakımda geçilebilmektedir.
Bu ameliyatta kesimler kulak önünde ve arkasında yapılacağı için buralarda bir miktar iz kalıyor. Kulak önündeki kesim eğer kulak içerisinden geçirilirse bu izin büyük bir kesimi içeride kalacağı için görülmez. Saçlı deri içerisinde yapılan kesimlerinde iz bırakmayacağını varsayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri