At biniciliği, olta balıkçılığı, dağ bisikleti, ATV turu yapılacak aktiviteler arasındadır. Giriş ücretli olup, ücretler şu şekildedir: • Giriş ücreti kişi başı: 11 TL • Çadırla günlük konaklama: 44 TL • Otomobil giriş ücreti: 33 TL • Kamp alanında ateş yakmak serbesttir.
Tabiat Parkı içerisinde günübirlik gezi, piknik ve kamp yapılabilir. Bungalov ev gibi konaklama imkanı mevcut değildir.
Ankara ili, Güdül ilçesine bağlı Sorgun beldesi sınırları içerisinde yer alan Sorgun Tabiat Parkı yaklaşık 54 ha büyüklüğe sahiptir. Tabiat Parkı'nın kuzeyinde ve doğusunda Sorgun Göleti, güneyinde karaçam ormanı, batısında geniş çayır alanları yer almaktadır.
Öncelikle düzgün, çok fazla ortalıkta bulunmayan, temiz bir nokta seçilmelidir.Taş düşmesi, toprak kayması ve çığ gibi tehlikelere karşı yamaç diplerine çadır kurulmamalıdır.Yıldırım düşmesi ve fırtınaya karşı tepe ve yamaç üstlerine (zirvelerine) çadır kurmamalıdır. Su kaynaklarının olduğu bölgeye yakın olun.
İlgili 31 soru bulundu
Sorgun Göleti Tabiat Parkı, Ankara'nın doğal güzelliklerinden biri olup, doğa severler ve piknik yapmak isteyenler için güzel bir seçenektir.
Sorgun'da 105 yerleşim .
Sözcük Farsçada çiçek ve söğüt ağacı anlamına gelir. Türk Dil Kurumu Tarama Sözlüğü'nde eski edebiyattaki sorkun, sorgun, sorhun kelimelerinin geçtiği yazılar gösterilmiştir. Türkiye'de Sorgun ve Sorkun adlı çok sayıda yerleşim yeri bulunmaktadır.
Yedigöllerde kamp kurmak serbest ancak ücrete tabiidir. Ücretler Orman Bölge Müdürlüğü memurlarınca makbuz karşılığı toplanmakta olup öğrenciler için yaklaşık çadır başı 15TL iken diğer kişiler için 25TL'dir. Kamp yerinde ateş yakmak akşam saat 19:00'a kadar yasaktır.
ev 315 Page 4 29- Milli Park içerisinde karavan ile konaklama yapmak yasaktır ve alana günübirlik ziyaret için dahi olsa karavanla gelen ziyaretçiler alana alınmayacaktır. 30- Yedigöller Milli Parkı Mengen istikametindeki izin verilen alanlar dışında ateşli piknik (mangal, semaver, piknik tüpü vb. kullanmak) yasaktır.
Çeşitli platformlarda sıklıkla dile getirilen “Yedigöller Milli Parkı kamp serbest mi?” sorusuna şu sözlerle açıklık getirelim: Parkın içerisinde sadece izin verilen alanlarda çadır ve karavan kampı yapılabiliyor. Kamp yapılabilen bölge, Deringöl ve Büyükgöl kıyılarını kaplayan geniş araziden oluşturuyor.
Sorgun,toplamda 100.000 civarındaki nüfüsuyla Yozgat'ın en büyük ilçesidir.Yozgat İl Merkezine'ne 35 km uzaklıkta olan ilçe doğuda Akdağmadenive Sraykent, batıda Yozgat Mekez İlçesi, güneyde Sarıkaya,Kuzeyde Aydıncık ve Çekerek İlçeleri ile çevrilidir.
1960'lı yıllarda ilk kömür ocaklarının açılması, bununla birlikte nakliyeciliğin gelişmesi, ilçenin E88 karayolu üzerinde olması Sorgun'un yoğun bir göç almasına sebep olmuştur. Bu tarihten sonra Sorgun'da ekonomik ve ticari hayat gelişmiş; Sorgun, Yozgat'ın en büyük ilçesi konumuna gelmiştir.
SORGUN'DA TARİH, KÜLTÜR VE EKONOMİ
Zengin kömür yatakları ve jeotermal kaynakları ile ünlü olan Sorgun, aynı zamanda 7000 tonla Türkiye'nin en zengin uranyum yataklarına sahiptir. Sorgun,İç Anadolu Bölgesi'nin Orta Kızılırmak bölümünde,Yozgat,Sivas karayolu üzerinde kurulmuştur.
Yozgat ilinin Türkçe eski adı Bozok olup buradaki Türk topluluklarının büyük bölümü Oğuzların Bozok kolundan gelmektedir.
1982 yılında Kırşehir'de doğdu.
Ankara - Sorgun arası yaklaşık olarak 274 km'dir. Kamil Koç ile Ankara - Sorgun seyahatiniz tahmini olarak en az 3 saat 35 dakika saat sürer.
Kamp Kurma Cezası:
2021 yılı itibariyle izinsiz kamp kuranlara, belirlenen yerlerin dışında çadır kuranlara 5326 sayılı kanununu 32. Maddesi uyarınca 427 TL idari yaptırım cezası uygulanmaktadır.
Doğa ve kamp bizi yalnızca dinlendirmez, aynı zamanda algımızı açar, duyularımızı keskinleştirir ve bizlere unutulmaz bir tecrübe kazandırır. Kamp esnasında yapacak olduğumuz fiziksel aktiviteler de bizi zinde tutar. Yaşamı dinlememize ve kendimize kulak vermemize olanak sağlar.
Yozgat, nüfus büyüklüğü bakımından Türkiye'nin 46'ncı büyük ili konumundadır.
TÜRKİYE GENELİNDE 1 MİLYON 148 BİN 908 YOZGATLI YAŞIYOR.
İlçeler. Yozgat, on dört ilçeden oluşmaktadır. Bunlar; Akdağmadeni, Aydıncık, Boğazlıyan, Çandır, Çayıralan, Çekerek, Kadışehri, Saraykent, Sarıkaya, Şefaatli, Sorgun, Yenifakılı, Yerköy ve Yozgat.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri