Üzüm sirkesinin en klasik kullanım alanı, salatalarda ve soslarda lezzeti arttırmak olarak bilinir.
1 çay bardağı elma sirkesi( üzüm sirkesi de olabilir. )
Tencerede ilk suyunu salıp hafif çekmeye yakin salçası konur yaklaşık 10 dk daha kaynatılıp sirke ve yağı ve istenildiği kadar tuz ilave edilip kaynatmaya devam edilir.
İlgili 25 soru bulundu
Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde genetiği korunmuş yerli baharat tohumlarından, geleneksel tarım yöntemleri uygulanarak ilaçsız olarak yetiştirilen ve tarım kimyasallarına karşı bağımsız laboratuvar analizlerinden geçirilen sumak, sarımsak kekik ve nane kurusu ile lezzetlendirilen Salata Baharatı Karışımı.
1 çorba kaşığı elma sirkesi ve 3 çorba kaşığı sızma zeytinyağını derin bir kapta karıştırın. Küçük bir parça deniz tuzu, taze çekilmiş birkaç tane karabiber, 1 çay kaşığı hardal ve 1 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanozu ekleyip tekrar karıştırın. Cam bir kavanoza aktarıp buzdolabında 3 gün muhafaza edebilirsiniz.
-Minik minik doğradığınız acı biberleri, sarımsakları, karabiberi, şekeri, yağı ve sirkeyi de ekleyerek yarım saat kadar daha kaynatın. -Son olarak ince doğradığınız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın.
Suyu biraz çekene kadar kaynatıyoruz sonra salçasını zeytin yağını tuzunu ve en son sirkesini de ekleyip sıcak olarak kavanozlara koyup sıcak bir şekilde ağzını kapatıp ters çeviriyoruz.
Doğal Elma Sirkesi Nerede Satılır? Doğal elma sirkesini temin etmek için dilerseniz aktarları, dilerseniz de doğal ürünlerin satıldığı mağazaları tercih edebilirsiniz.
Sirkeli Su Kullanım Alanları
Günümüzde en çok üzüm sirkesi ve elma sirkesi kullanılıyor. Sirkenin kullanım alanları da farklılık gösteriyor. Özellikle elma sirkesi çoğunlukla yüz, cilt ve saç temizliğinde kullanılıyor. Ayrıca sirkeli su karışımı yemeklerde ve salata soslarında da rahat bir şekilde kullanılıyor.
Üzerine domatesleri ekleyip kaynatıyoruz. Suyunu iyice çekince közlediğimiz sebzeleri ekliyoruz. Kaynatmaya devam ediyoruz ve istediğimiz kıvama gelince ince ince kıydığımız maydanozları, Arnavut biberlerini sirkeyi ve tuzu ekliyoruz.
Acı Sos Tarifinin Püf Noktası
Biberleri ocakta iyice yumuşattıktan sonra blendera aktarın. Acılık derecesini baharatlar ve acı biberlerinin oranını arttırıp azaltarak ayarlabilirsiniz. Sosunuzu ağzı sıkıca kapalı bir cam kavanozun içinde ve buzdolabında muhafaza edebilirsiniz.
Derin bir leğen içerisine; domatesleri, acı biberleri, sirkeyi, limonu ve tuzu harmanlayın. Bir gece boyunca gazının çıkması için bekletin. Bu esnada ağzının, bir tepsi ya da yayvan bir cisimle, kapalı olduğundan emin olun. Bir sonraki gün kavanozlara boşaltın ve serin bir alanda bekletin.
Domateslerin kabuklarını soyup doğrayın. Sarımsakları sıvı yağda biraz kavurup üzerine doğranmış domatesleri ilave edin. Domatesler eriyip sulanıncaya kadar yaklaşık yarım saat kaynatın. Üzerinde biriken köpüğü ve suyun fazlasını bir kepçe ile alırsanız daha kıvamlı bir sos elde edebilirsiniz.
Şeker, domatesin tüm lezzetini daha çok ortaya çıkaracaktır. Dilerseniz aynı şekilde elma veya üzüm sirkesi de ilave edebilirsiniz.
Elma sirkesi, bal ve ılık su bir araya geldiklerinde hızlı bir şekilde kilo vermenize yardımcı oluyor tabi birde sporla dahada iyi bir şekilde kilo verilmesini sağlıyor. Her birinin ayrı ayrı özelliği sayesinde hazırlayacağımız karışım metabolizmayı hızlandırıyor, tok tutuyor ve yağ yakımını hızlandırıyor.
Yani elma sirkesi kaç gün sonra süzülür diye düşünüyorsanız en az 1 ay beklemeniz gerektiğini söyleyebiliriz. 30 ila 45 günlük bir süre içinde elma sirkesi oluşur.
Kaynamakta olan pirinç sirkesine toz şeker, rendelenmiş zencefil ve sarımsak, doğranmış chili biberi, ketçap ve taze çekilmiş tane karabiberi katıp 5 dakika kadar kısık ateşte pişirin. Mısır nişastasını ilave edin ve bir çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırdığınız sosu 2 dakika kadar pişirin.
Yemeğe hangi sirke? Çorbalara eklenen elma sirkesi, balık ve et yemeklerinde kullanılır. Aynı zamanda patates yemeklerinin içine tat vermek için katılan elma sirkesi, sebzeleri yıkarken kullanılır. Bunun yanı sıra şifalı özellikleri ile tüketilen elma sirkesi, ılık suya eklenerek veya bal ile karıştırılarak tüketilir.
Üzüm sirkesinin en klasik kullanım alanı, salatalarda ve soslarda lezzeti arttırmak olarak bilinir.
Tarifte üzüm veya elma sirkesi kullanabilirsiniz. Kullanacağınız yufkaların taze günlük yufka olmasına özen göstermelisiniz. Sardığınız böreklerin üzerine sos sürmeden buzdolabı poşetlerine koyarak derin dondurucuda saklayabilirsiniz.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri