Soslu mısır aynı zamanda vegan beslenme düzeni içerisindeki birçok gıdaya eklenebilecek özel bir gıdadır.
Soslu mısır tanelerinde nişasta, A vitamini ve doymamış yağ asitleri mevcuttur. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Mide şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır.
-Yüksek karbonhidrat ve protein değerlerine sahip olan soslu mısır, kolesterol oranını dengeler ve kolon kanserine karşı koruma sağlar. -Bol lifli yapısıyla, sindirim sistemini aktive eder. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. -Kalbi kuvvetlendirir.
Soslu mısır içerisinde yağ, nişasta ve A vitamini de yer alabilir. Bu özelliği soslu mısırın kan şekeri kontrolünün desteklenmesine ve ani dalgalanmaların önüne geçilmesine yardımcı olur.
Soslu mısır taneleri, doymamış yağ asitleri bakımından zengin olduğundan, her yaş grubu için faydalı niteliktedir. Lezzet açısından, özellikle kaju, tuzlu fıstık, leblebi ve kuru üzümle mükemmel bir uyum yakalar. Bu nedenle kokteyl kuruyemişlerin vazgeçilmezleri arasındadır.
İlgili 22 soru bulundu
Soslu mısır kalorisi yüksek bir besin öğesidir. 100 gram soslu mısır içerisinde 400 kalori bulunur. Bu nedenle tüketirken biraz daha dikkatli davranmak gerekir. Diyette olan kişiler soslu mısır ve çok az tüketmeleri gerekir.
Menşei Türkiye'dir.
Çoğu mısır örnekleri % 3–4 yağ içerir, yeni varyetelerde bu yağ oranı % 6-8'e kadar çıktığından oransal olarak daha fazla enerji sağlar. Yüksek yağlı mısır varyeteleri % 2–3 daha fazla protein ve oransal olarak da daha fazla esansiyel aminoasitleri içerir.
100 g içinde 468 kadar kalori mevcut.
Patlamış mısır kötü kolesterol ile savaşır ve kalp sağlığınızı korur. Ölçülü ve sağlıklı şekilde tüketilen patlamış mısır, kan şekerini düzenler. Böylece insülin dengesini sağlar. Diyabet hastaları da evde hazırlanan yağ ve tuz oranı düşük patlamış mısırlardan yiyebilir.
Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır zevkle tüketilen yiyeceklerdir. Mısırın içerisinde bol miktarda nişasta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
BU ÜRÜN ANTEP FISTIĞI, BADEM, CEVİZ, YER FISTIĞI, KAJU CEVİZİ, FINDIK İLE AYNI HATLARDA PAKETLENMİŞTİR. GLUTEN İÇERİR.
En lezzetli kuruyemişler arasında bulunan soslu mısır ürününü halen daha denemediyseniz çok şey kaybetmişsinizdir. Marmara bölgesi, Karadeniz bölgesi ve Akdeniz bölgesinde yetişen mısırın geniş bir kullanım alanı bulunmaktadır. Çerez sektöründe de bir yeri olan mısırın soslu olanı eşsiz bir lezzete sahiptir.
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
Ürünün içeriğine baktığımızda; Mısır, Su, Şeker ve Tuz içerdiğini görüyoruz. Oranları da belirtilmiştir. Bu haliyle Mısır oranı %85, Su oranı %13, Şeker oranı %1,5 ve Tuz oranı da %0,5'tir.
Mısırözü yağı kandaki kolesterol seviyesinin düşürülmesi için etkili bir bitkisel yağdır. Mısırözü yağı, doymuş yağların yerine çoklu doymamış yağları yüksek seviyelerde sunar.
Bakın, uzmanlar bu konuda neler düşünüyor? Mısırözü yağının tüm yemek ve tarifler için ölçülü tüketilmesi önerilmektedir. Her besinin fazla tüketimi kalp ve damar sağlığını etkileyeceği için; mısırözü yağının da aşırı tüketilmesi sağlık sorunlarına neden olabilir.
Mısır yağı, mısır tanelerinin yağının çıkarılması ile elde edilen sıvı bir yağ çeşididir. Ayıklanıp temizlenen mısır tohumlarının özel solüsyonlarla ve aletlerle ezilmesi sonucunda yağlarının çıkarılması sonucunda oluşur. Bu işlemler sonucunda sofrada kullanılmaya hazır bir yağ halini alır.
Genetiği değiştirilmiş patlamış mısır bulunmamaktadır.
Çoğu tatlandırıcı ve tatlandırıcı barındıran şeker ve çikolata GDO içerir.
Ayrı bir kapta damak zevkinize göre domates salçası, biber salçası, kırmızı biber, tuz ve karabiberi harmanlayın. Salça koymak istemezseniz, sevdiğiniz baharatlarla birlikte bir çay kaşığı un ilave ederek de farklı bir harç hazırlayabilirsiniz.
Mısır, lezzetinin yanı sıra yüksek lif ve içerdiği vitaminler sayesinde oldukça faydalıdır. Potasyum deposu olan mısır, kalsiyum, demir, protein, sodyum B-6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Meksika ve Orta Amerika kökenli bir bitki olan mısır, bir tahıl ürünüdür.
Soslu Mısır Sıkça Sorulan Sorular
%15 indirimle B.5554 Soslu Mısır 250 g 36 TL'ye, %21 indirimle Soslu Mısır 1kg 60 TL'ye sahip olabilirsiniz.
Mısırdaki yüksek fosfor içeriği nedeniyle, vücut romatizma ve osteoporoz gelişimine direnebilir. Ayrıca, konserve ürün şişmeyi önler ve doğal metabolizmayı geliştirir.
Soslu mısırın fiyat bilgilerine ise altta yer almaktadır. BİM Simbat Soslu Mısır 150 gr 24.05.2022 tarihi itibariyle 6,90-TL.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri