Soslu mısır, kalori olarak da oldukça işlevsel bir üründür. Özellikle az yağ ile yapılmış mısır çeşitlerinin kalorisi pek çok kuruyemişe göre düşüktür. Bu nedenle pek çok diyetlistesinde bu ürüne ve diğer mısırlara sıkça yer verilir.
Soslu mısır kalorisi yüksek bir besin öğesidir. 100 gram soslu mısır içerisinde 400 kalori bulunur. Bu nedenle tüketirken biraz daha dikkatli davranmak gerekir. Diyette olan kişiler soslu mısır ve çok az tüketmeleri gerekir.
-Yüksek karbonhidrat ve protein değerlerine sahip olan soslu mısır, kolesterol oranını dengeler ve kolon kanserine karşı koruma sağlar. -Bol lifli yapısıyla, sindirim sistemini aktive eder. Aynı zamanda hazmı kolaylaştırır. -Kalbi kuvvetlendirir.
Tadım kavrulmuş barbekü soslu mısırın 1 paketi (180 gr) 788 kalori, 1 avuç kadarı (30 gr) 131 kaloridir.
İlgili 16 soru bulundu
Soslu mısır aynı zamanda vegan beslenme düzeni içerisindeki birçok gıdaya eklenebilecek özel bir gıdadır.
Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır zevkle tüketilen yiyeceklerdir. Mısırın içerisinde bol miktarda nişasta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
En iyi sonuç için zeytinyağı veya ayçiçeği tercih etmelisiniz. Mısır tercih ederken de önceliğiniz cin mısır ya da Arjantin mısırı olursa daha iyi bir sonuç alırsınız. Mısırlar şişmeye başladığında, rengi değişmeye başlayacak bu evreye kadar tencerenin kapağını açık tutun.
Mısır, lezzetinin yanı sıra yüksek lif ve içerdiği vitaminler sayesinde oldukça faydalıdır. Potasyum deposu olan mısır, kalsiyum, demir, protein, sodyum B-6 ve B12 vitaminleri açısından oldukça zengindir. Meksika ve Orta Amerika kökenli bir bitki olan mısır, bir tahıl ürünüdür.
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
Yağ seçimindeki püf nokta zeytin yağı ya da ay çiçek yağı kullanımıdır. Çok daha iyi sonuç almak için mısır seçimi de püf noktadır. Cin mısırı ya da Arjantin mısırı seçilmelidir. Tencerenin kapağının karıştırma aşamasında açık tutulması şarttır.
Menşei Türkiye'dir.
Mısırı salatalarınıza eklemek isterseniz 2 yemek kaşığı haşlanmış mısır kullanabilirsiniz. Yani porsiyon kontrolü yaptığınız sürece aslında diyette hiçbir besin yasak değildir.
Mısır; zengin lif kaynağı olduğu ve bağırsak hareketliliği sağladığından metabolizmayı hızlandırır ve böylece kilo kaybına yardımcı olur.
Patlamış mısır için son derece sağlıklı bir atıştırmalık demek olmaz elbette ancak yoğun baharatlı ve tuzlu alternatiflere göre daha masumdur diyebiliriz. Patlamış mısır çok sık olmamak şartıyla diyette, az miktar tüketilebilir.
Çoğu mısır örnekleri % 3–4 yağ içerir, yeni varyetelerde bu yağ oranı % 6-8'e kadar çıktığından oransal olarak daha fazla enerji sağlar. Yüksek yağlı mısır varyeteleri % 2–3 daha fazla protein ve oransal olarak da daha fazla esansiyel aminoasitleri içerir.
Mısır yağı mısırın buğday rüşeyminden elde edilen yağdır. Ana kullanım alanı, yüksek duman noktası rafine mısır yağını değerli bir kızartma yağı yapan pişirme alanıdır. Aynı zamanda bazı margarinlerde önemli bir bileşendir. Mısır yağı genellikle diğer birçok bitkisel yağ türünden daha ucuzdur.
Mısır karbonhidratta içerir yağ da içerir. Ama karbonhidrat gram olarak daha ağır basar.
Mısırın en lezzetli halleri arasında yer alan soslu mısır birçok farklı baharat ile harmanlanarak sizlere sunulur. Soslu mısır doğru şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz.
Yediğiniz her tuzlu patlamış mısır tanesi size ödem olarak dönüyor ve göbek bölgesinde yağlanmaya sebep olabiliyor.
Mısır yedikten sonra su içmek şiddetli karın ağrısına ve şişkinliğe neden olur, aynı zamanda sindirim sistemi ciddi anlamda yavaşlar. Bunun nedeni ise mısırın karmaşık karbonhidrat ve nişasta içermesidir. Bu içeriğe sahip bir besin üzerine su içmek, midede gaz salımı yaratır. Bu da beraberinde mide ağrısı getirir.
Barbekü sosunda kavrulmuş bambaşka bir lezzet, soslu mısır.
Mısırı kaplayan sos olgunlaşmış domates, dolmalık biber, jalapeno biber ve birçok baharatın bir araya getirilmesiyle oluşturulur.
1 yemek kaşığı barbekü sos. 2 su bardağı organik mısır.
Vegan cipslerden bazıları: Pringles Original, Pringles Paprika, Pringles Bbq, Lays sade, Ruffles sade, Ruffles ketçaplı, Doritos Taco...
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri