Mısır tanelerinin kurumasını beklerken, isterseniz bu süre içinde sosunu hazırlayabilirsiniz. Ayrı bir kapta damak zevkinize göre domates salçası, biber salçası, kırmızı biber, tuz ve karabiberi harmanlayın.
Mısırlar patlamak üzereyken kırmızı tatlı toz biber, kimyon, karabiber, kekik, sarımsak tozu gibi sevdiğiniz baharatları ekleyip tencere kapağını kapatıp patlamaya bırakın. Sonrasında lezzete doyabilirsiniz.
Soslu mısır tanelerinde nişasta, A vitamini ve doymamış yağ asitleri mevcuttur. Kan şekerinin daha dengeli yükselmesini sağlar. Mide şikayetlerinin azalmasına yardımcı olur. Mısır, yüksek nişasta ve karbonhidrat oranı ile enerji kaynağıdır.
Ardından kaseye alacağınız mısırları, tereyağ ya da margarin ile karıştıralım. Daha sonra tuz, karabiber, limon ve pul biber, tercihen sarımsak tozunu mısırlara ekleyelim. Mısırların sertlik ve yumuşaklığını kendinize göre ayarlayabilirsiniz.
İlgili 26 soru bulundu
Tereyağının erimesinin ardından, içine rendelediğiniz sarımsağı ekleyin. Bir müddet karıştırdıktan sonra üç yemek kaşığı kremayı ilave edin ve birkaç dakika boyunca kaynatın. Haşlanmış mısırları, sularını iyice süzdükten sonra kaynattığınız bu karışımın içine dökün.
Sıvı yağ, kırmızı toz biber, karabiber ve tuz ekleyerek karşımı kavurun. İyice kurumuş olan mısır tanelerini sosun üzerine alın ve mısırların dış kabukları çıtır çıtır oluncaya kadar kavurun. Mısırlar sosu ve yağı iyice içine çektiğinde ocağı söndürün ve mısırlarınızı bir peçetenin üzerine alın.
Bunun için tek yapmanız gereken en sevdiğiniz klasik sosu kapmak! Ketçap, mayonez ve hardal ile tatlı toz biberi karıştırın. hazırladığınız mısırların üzerine ekleyin. Lezzet bu şekilde ikiye katlanacaktır.
Yağı, mısırı ve tuzu tencereye alıp altını açıyoruz. Küçük bir kaba istenilen miktarda baharatları koyup hazır ediyoruz. Mısırların rengi değişene kadar karıştırıyoruz. Patlamaya çok yakın hazırladığımız baharat karışımını ekleyip karıştırıyoruz ve tencerenin kapağını kapatıp patlamasını bekliyoruz.
Soslu mısır satın alınırken göz önünde bulundurulması gereken en önemli nokta, mısırın Çin tuzu olarak bilinen, mono sodyum glutamat içermemesidir.
Mısırın en lezzetli halleri arasında yer alan soslu mısır birçok farklı baharat ile harmanlanarak sizlere sunulur. Soslu mısır doğru şekilde tüketildiği zaman kilo aldırmaz.
Soslu Mısır Patlatması Tarifi Nasıl Yapılır? Tereyağı ve sıvı yağı geniş tencerede eritip tuzu, toz biber, karabiberi ekleyip kaşıkla karıştırıp üzerine cin mısırımızı atalım. Kapağını kapatalım, patlama sesleri kesilince tabağa koyup afiyetle yiyebilirsiniz.
5. Mısıra en çok yakışan mevsim sebzesi kesinlikle kabak!
Daha sonra tereyağını eritip içerisine soğanları kabakları ve mantarları ekleyin.
Mısırı bir çok farklı baharatla lezzetlendirmek mümkün. Biz bu sefer mısıra çok yakışan sarımsak tozu ve pul biber kullandık. En son üzerine kaşar ya da parmesan peyniri de eklerseniz nefis bir lezzet çıkıyor ortaya.
İnce tabanlı teflon ya da çelik bir tencerenin içine sıvı yağı koyun. Ardından üzerine kişi sayısına göre değişecek miktarda belirleyeceğiniz cin mısırları koyun. Tencereyi ocağın üzerine alın ve kapağını kapatın. Kısa bir süre sonra mısırlardan patlama sesleri gelecektir.
Mısırları makinede ya da tencerede patlatın. Bir başka yerde tereyağını eritin, içerisine kekik ve limon kabuklarını ekleyin. Son olarak limon suyunu ekleyin. Bu karışımı sıcak mısırların üzerine dökün ve son olarak tuz ve karabiber ekleyin.
Soslu mısır içerisinde bol miktarda demir ve kalsiyum bulunur. Gün içerisinde belli miktarlarda tüketilmesi kemikleri güçlendirir, enerjiyi arttırır ve demirden dolayı kansızlığa iyi gelir. Büyüklerde ve çocuklarda görülen ishal durumlarında soslu mısır rahatlıkla tüketilebilir. Çünkü soslu mısır ishale iyi gelir.
Süt Mısır Nasıl Seçilir? Mısır Haşlamanın Püf Noktaları Nelerdir? Seçtiğiniz mısırların taneleri iri ve dolgunsa aynı zamanda üzerlerine baskı uyguladığınızda hemen parçalanıyorsa mısır taze ve süt mısırdır. Eğer mısırlar buruşuk ve sert taneli ise almayın.
Tencereye aldıktan sonra üzerini geçecek kadar su doldurun . İçine yarım çay bardağı süt ilave edin . Kapağını kapatıp ocağın üzerine alıp kaynamaya bırakın. 30 ile 45 dakika arası pişecektir .
Haşlanmış, konserve, soslu ve kavrulmuş mısır zevkle tüketilen yiyeceklerdir. Mısırın içerisinde bol miktarda nişasta olduğu bilinmektedir. Bundan dolayı mısır yiyen yetişkinlerde gaz olması muhtemeldir. Çünkü mısırın tüketimi sırasında bağırsaklarda hareketlenme olur ve bu durum gaz olmasına neden olur.
Mısır yağsız şekilde çelik tencereye konduğunda yapışabilir. Kapağını mutlaka kapatmalı ve patlama süresi boyunca açmamalısınız. Mısırlar patlamaya başladıkça tencereyi sallayarak patlamayan mısırların alta çökmesini sağlayabilirsiniz ama asla açıp karıştırmaya çalışmayın.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri