2 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNLARI (ÖNLİSANS) ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ? Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan ve diplomasını alan adaylar ücretli öğretemenlik başvurusu yapabilir. Ülkemizde öğretmen açığını kapatmak için her branştan ücretli öğretmen görevlendirilmektedir.
Yine 67. sıra no ile gösterilen öğretmenlik alanı olan Özel Eğitim bölümünün hitap ettiği öğrenciler düşünüldüğünde; lisans eğitimi boyunca risk grupları ve bu risk gruplarına yönelik farklı yaklaşımları inceleyen Sosyal Hizmet bölümü mezunlarının bu alanda öğretmen olarak görevlendirilebilmesi gerekmektedir.
Fen Fakültesi, Eğitim Fakültesi, Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu, Mesleki Eğitim Fakültesi, Fen-Edebiyat Fakültesi, Dil ve Tarih ve Coğrafya Fakültesi, İlahiyat Fakültesi, Güzel Sanatlar Fakültesi bölümlerinden mezun olan kişilerin başvuruları kabul edilmektedir.
Ücretli öğretmen olma şartları
Fen- Edebiyat Fakülteleri'nin 4 yıllık lisans programından mezun olan herkes devlet okullarında öğretmenlik yapabilir. 2 yıllık ön lisans programlarından mezun olanlar ve pedagojik formasyon eğitimi alanlar da ücretli öğretmenlik yapmak için başvuru yapabiliyor.
Herhangi bir branş sınırlaması söz konusu olmadığı için bir ücretli öğretmen, başvuru yapacağı sırada branşına ve aldığı eğitime göre seçimini yapabilir. Hem dört yıllık hem de iki yıllık lisans mezunu olan öğretmen adayları için başvuru yapma hakkı mevcuttur.
İlgili 34 soru bulundu
Görevlendirmelerde Eğitim Fakültesi mezunları her zaman önceliklidir. Yeterli sayıda Eğitim Fakültesi mezunu başvurusu olmaması durumunda ise Pedagojik Formasyon ve Tezsiz Yüksek Lisansı olanlar önceliklidir.
20 haziran — Talim ve Terbiye Kurulu Başkanlığı'na sunulan çalışmaya göre, halk arasında “sübyancı” olarak bilinen pedofili hastaları ile alkol ve madde bağımlıları, kişilik bozuklukları bulunanlar hiçbir şekilde öğretmen olamayacak.
Ücretli öğretmenlik başvurusu yapmak isteyen öğretmenler, e-Devlet hesapları üzerinden Milli Eğitim Bakanlığı/Ücretli Öğretmenlik Başvurusu seçeneğine giriş yaparak başvuru işlemini gerçekleştirebilirler. Başvuru sırasında belirli şartlar ve gerekli belgelerin tamamlanması gerekmektedir.
Devletin hem sigortadan kurtulmak hem de ucuz işçi çalıştırmak için boş kontenjanlara bile ücretli öğretmenleri verdiğine dikkati çeken Atasoy, “Atama da yapmıyorlar. Çünkü işlerine geliyor ucuz işçi çalıştırıyorlar. Ücretli öğretmen eşittir ucuz işçi demek” diye konuştu.
En yüksek ücretli öğretmen sayısına sahip iller sıralamasında İstanbul'un yine başı çektiği görülmektedir. İstanbul'da görevlendirilen ücretli öğretmen sayısı 16 bin 128'dir. İstanbul'u 3.806 ile Ankara takip etmektedir.
Atanan öğretmenler en az 3 yıl boyunca sözleşmeli çalışmalıdırlar. 3 yıl sonunda kadroya geçiş yaparak 1 yıl da kadrolu olarak atandığı kurumda çalışmalıdır. Ancak 3 yılın dolmasıyla öğretmen evli olduğu halde aile birliği mazeretini kullanarak son 1 yılını eşinin yanında çalışarak doldurabilir.
1- Ücretli öğretmen maaşları ne kadar oldu? Ücretli öğretmen maaşı ortalama olarak 8.830 TL civarındadır.
2 YILLIK ÜNİVERSİTE MEZUNLARI (ÖNLİSANS) ÜCRETLİ ÖĞRETMENLİK BAŞVURUSU YAPABİLİR Mİ? Üniversitelerin 2 yıllık önlisans bölümlerinden mezun olan ve diplomasını alan adaylar ücretli öğretemenlik başvurusu yapabilir. Ülkemizde öğretmen açığını kapatmak için her branştan ücretli öğretmen görevlendirilmektedir.
Sosyal hizmet bölümü önlisans mezunu olup iki yıl okul öncesi eğitim kuruluşlarında çalışanlar Kreşte, Gündüz Bakımevlerinde veya çocuk kulüplerinde sorumlu müdür veya grup sorumlusu olabilmektedir. Ayrıca yine bu şartları taşıyanlar hem kurucu hem de sorumlu müdür olabileceği belirtilmektedir.
Üniversite mezunları arasında en yüksek işsizlik oranı yüzde 27.1 ile sosyal hizmetler bölümlerinden mezun olanlarda görüldü.
Ücretli öğretmenlik başvuruları 2023 yılı için Temmuz ve Ağustos aylarında gerçekleşecek. Başvuru tarihleri adayların ücretli öğretmenlik için başvuruda bulunacağı ilçelere göre değişiklik göstermekte. Bu sebeple adayların başvuruda bulunacağı İlçe Milli Eğitim Müdürlükleri üzerinden bilgi alması gerekmektedir.
Ücretli Öğretmenler, HEM bünyesinde kurs açabilir mi? Ücretli Öğretmenlere haftalık 30 saatin üstünde “her ne adla olursa olsun” ders verilmeyeceği için kurs da açılamamaktadır.
Temmuz ara zam ile kadrolu öğretmenler için ek ders ücreti, 51.15 TL'den 60.12 TL'ye yükselmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan, 60.12 TL olan ücretli öğretmenlerin ek ders ücretinde yüzde 25 artış yaptıklarını açıkladı. Böylelikle ek ders ücreti saatlik 75.15 TL oldu.
14- Ders ücreti karşılığı görevlendirilen bir öğretmen (ücretli öğretmen) azami kaç saat ücret alabilir? ders okutmak üzere görevlendirilenlere, bu kapsamda haftada en fazla 30 saat ders görevi verilmesi mümkün olabilecektir.
Ücretli öğretmenlik başvurusu Temmuz ve Ağustos aylarında alınıyor.
Sınavdan atanmaya yetecek puanı alan ancak formasyonu olmayan adayların atanması yapılır ve bir yıl içinde formasyon almalarına izin verilirdi.
Ücretli öğretmenlik için 2 yıllık ön lisans mezunu olman yeterli. 3. veya 4. sınıfta okuyorsan okulundan ilk 2 yılı tamamladığını ve alttan dersinin olmadığını kanıtlayan bir resmi yazı alırsan o da iş görür. Formasyon şartı yok.
Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar, "Eğitim fakültesinde okumayan fakat bölümleri öğretmenlik yapma imkanı veren programlardaki öğrencilerimiz, artık pedagojik formasyon eğitimini öğrenciyken mezun olmadan almaya başlayabilecek" açıklamasını yaptı.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri