Bu şekilde hazırladığın sarımsakları, hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetine koyabilir ve dondurucuda uzun süre saklayabilirsin. Sarımsaklarını soyduktan sonra rendeleyerek de saklayabilirsin.
Sarımsakları temiz, kuru ve hava almayan bir kavanoz içine doldurun. Ardından kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabına koyun. Sarımsakların bozulmaması için kavanozun kuru olmasına mutlaka dikkat edin. Hazırladığınız bu yöntem ile sarımsakları buzdolabında 1-2 hafta kadar hiç bozulmadan saklayabilirsiniz.
Sarımsakları soyduktan sonra hava geçirmez bir kapta buzdolabında rahatlıkla saklayabilirsiniz.
İlgili 18 soru bulundu
Dondurucudan Çıkan Sarımsak Nasıl Kullanılır? Buzluktaki soyulmuş sarımsak poşetini çıkartıp, içinden kullanacağınız kadar alın. Tekrar poşeti dondurucuya koyun. Donmuş sarımsakları tek tek suyun altına tutup, buzu çözündüğünde yemeklerinize kullanabilirsiniz.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genellikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı. Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir.
Sarımsaklarınızın kabuklarını güzelce soyun ve yıkayın. Yıkadıktan sonra mutlaka kuru ve temiz bir bez ya da kağıt havlu yardımıyla tamamen kurulayın. Tamamen kuruduklarından emin olduktan sonra sarımsaklarınızı dondurucuya koymaya uygun, kapaklı ve hava almayan bir kaba ya da buzdolabı poşetlerine aktarın.
Soyulmuş Sarımsak Nasıl Saklanır? Soyulmuş sarımsakları uzun süre saklamak için en iyi yöntem zeytinyağında bekletmektir. Bir kavanoza koyduğunuz sarımsakların üzerini geçecek şekilde zeytinyağı ilave edin ve buzdolabında saklayın.
Sarımsaklar dişlerine ayrılıp soğuk suya atılır. Yarım saat sonra kolayca soyulur. Yıkanıp kurulanır ve bir kap içerisinde buzluğa atılır. Bu şekilde aylarca kullanılabilir.
Sarımsak doğal bir antibiyotik
Özellikle allicin ve kükürt bileşikleri, her türlü patojen mikroorganizma ve parazitlere (bakteriler, virüsler, mantarlar, amipler, solucanlar) karşı öldürücü özelliğe sahiptir.
Buzdolabında saklamayın
Soğan ve sarımsağı buzdolabında saklarsanız zamanla lezzetlerinin yok olmasına ve buzdolabındaki diğer yiyeceklerin kötü kokmasına neden olabilirsiniz. Ayrıca buzdolabında saklanan sarımsakların içleri de boşalacaktır. değişmesine neden olursunuz.
Sarımsağın taze kalmak için hava alması gerekir. Hava almayan bir kapta saklanan sarımsak çürür ya da küflenir.
Ağız Gargarası Kullanın
İçerisinde sarımsak bulunan yemek yediğinizde, ağzınızdaki koku vücudunuz yiyecekleri dışarı atıncaya kadar gitmeyecektir. Nane aromalı ağız çalkalama suyu gibi güçlü bir koku, kendiliğinden geçinceye kadar bu kokuyu bastırmaya yardımcı olabilir.
İlk olarak sarımsak kabuklarına hafifçe zeytinyağı sürün üzerine sevdiğiniz baharatları kullanabilirsiniz. Ama sarımsak özünün tadı kabuğunda da yer aldığı için sadece bir tutam tuz ekleyebilirsiniz. Gevrek cipslere dönüşene kadar 180 derecede ve 10 dakika içerisinde pişirin.
Tıkanan damarları açıyor
Limon suyunun içerisine sarımsak atıp içtiğinizde, tıkanan damarlar açılıyor, damar sertliklerini ve hipertansiyonu önlüyor. Kolesterol ve lipidi düşürerek zararlı yağların hızlı bir şekilde yakılmasını sağlıyor.
Dilimler halinde kesilen sarımsak bir elek üzerine yerleştirilir. Sarımsaklar yaklaşık 50 derecelik bir fırında kurutulur. Sarımsakların çeşitlerine ve boyutlarına göre fırında kalma süreleri değişiklik gösterir. Kurutulan sarımsaklar genellikle cam kavanozlara yerleştirilerek saklanabilir.
Ezilen sarımsaklar cam kavanoza koyulur. Üzerine zeytinyağı eklenerek güneş gören bir yere kavanoz yerleştirilir. Günde bir iki kez tahta kaşık kullanılarak karıştırılır. 15-20 gün bekletilen sarımsak yağı kullanıma hazır hale gelir.
Pratik Sarımsak Püresi (Uzun Süre Kullanılabilir) Tarifi Nasıl Yapılır? Mutfak robotumuzda sadece sarımsağı çekiyoruz. Püre haline gelen sarımsağımızı bir kavanoza dolduruyoruz . Üzerine hava almasını engellemek amacı ile sıvı yağımızı döküp kapağını kapatıp buzdolabımızın kapağında muhafaza ediyoruz.
Mutfakta uzun süre durduğunda filizlenen sarımsakları genelikle yenmeyeceği düşüncesiyle çöpe atıyoruz. Ancak filizlenen sarımsak aslında çok daha faydalı. Filizlenen sarımsaklardaki antioksidan miktarı filizlenmemişe göre daha fazladır. Filizlenen sarımsaklar insanlar için oldukça faydalı kimyasallar üretir.
Birçok hastalıktan koruyan ve şifa olan sarımsak soğan ikilisi uzmanlar tarafından sıkça tüketilmesi öneriliyor.
Doğal bir antibiyotik olarak bilinen sarımsak tansiyonu düşürmektedir. Tansiyon hastaları tarafından yoğun olarak kullanılan sarımsak kan basıncını da düşürmektedir. Yapılan araştırmalara göre kan basıncı yüksek olduğunda sarımsak tedavisinin ardından kan basıncında azalma olur.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri