Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Evlilik teklifi yapan erkeklerin, ilk olarak tektaş yüzük alması gerekir. Kız isteme töreninde, kadınlara takılan yüzük ise evlilik teklifinde kabul edilen tektaştır.
Çiftlerin birbirine verdiği bağlılık sözünü somutlaştıran yüzükler, evlilik yolunda atılan ilk ciddi adımı sembolize eder. Evlilik teklifinde takılan tektaş yüzüğün tekrar verilebildiği söz törenlerinde eğer çiftler isterse yeni bir tektaş da kullanılabilir.
Eğer bayanda bir de tektaş yüzük var ise alyans, tektaş yüzüğün üzerine takılmalıdır. Evliliğin sonrasında ise alyans, sol elin yüzük parmağına geçirilmelidir. Bir ömür boyu o parmakta taşınarak evliliği simgeleyen en değerli takıdır.
Ya da önceden alınır ama erkeğe söz zamanında yüzük takılmaz.
İlgili 40 soru bulundu
Çiftler genelde söz ve nişanda aynı yüzüğü takmayı tercih ederler. Bu nedenle son yıllarda söz merasimlerinde tektaş yüzükler tercih edilmeye başlanmıştır. Çiftler söz merasimlerinde tektaş nişan törenlerinde alyans takmayı uygun görürler.
Söz merasimi esnasında aile büyüğü tarafından çifte takılan yüzükleri erkek tarafının ailesi alır.
Tek söz ya da söz ve nişanın beraber yapıldığı merasimlerde de yüzük her daim sağ el yüzük parmağına takılır. Söz yüzüğü kadın erkek fark etmeksizin sağ ele takılır. Evlilik ile beraber ise alyanslar sol ele takılır.
tek taş pırlanta o düğün öncesi evlenme teklifi yapılırken erkeğin bir jestidir.
Bu şekilde çiftin evlilik yolunda ilerlediği anlaşılır. Nişanlıyken tektaş ve alyansı birlikte kullanmak istiyorsanız sağ elin yüzük parmağına alyans tektaş yüzüğün üzerine gelecek şekilde takarak gündelik hayatınızda kullanabilirsiniz. Alyanslar çiftlerin bir ömür boyu birbirlerine verdikleri sözü ifade etmektedir.
Evlenme teklifi zamanı, özellikle kadınlar için unutulmayacak özel günler arasında yer almaktadır. Bu özel günün de özel bir hediyesi olması gerekmektedir. Evliliğin simgesi olarak bilinmesinden ötürü, genellikle tektaş yüzük ile evlenme teklifi yapılmaktadır ve bu “benim için eşsizsin” anlamındadır.
Aile ve çiftlerin evlilik için söz kestiği bu özel günde söz yüzüklerini erkek tarafı alabilir. Söz yüzüğü, sağ elin parmağına takılır ve nişan törenine kadar parmağınızda kalır. Bazı çiftler nişan töreniyle söz kesmeyi birlikte yapabilir. Böyle durumlarda evlenene kadar tek bir yüzük tercih edebilirsiniz.
Söz ve nişan yüzükleri arasında belirgin bir fark bulunmaz. Her ikisi de genellikle alyans şeklinde tasarlanır.
Sözü kesecek olan aile büyüğü, güzel temenniler eşliğinde yüzükleri takıp sözü keser. Ardından da, erkek tarafı gelin adayına armağan etmek için getirdikleri takıları takar.
Kız istemeye öncelikli olarak çekirdek aile ve aile büyükleriyle gidilir. Kız istemeye erkek tarafının ailedeki en büyük ferdi ile gidilir. Ek olarak, organizasyonun büyüklüğüne ve kız isteme törenin yapılacağı evin genişliğine göre eşlerin yakın arkadaşları ve akrabaları da merasimine davet edilir.
Kız isteme merasimlerinde, erkek tarafının en büyüğü evlenilecek kızın babasından kızı ister. Kız İsteme Merasiminde Neler Yapılır? Kız isteme merasiminde neler yapıldığı günümüzde hala araştırılan bir bilgidir. Kız isteme merasiminde kahveler içilir, sohbet edilir ve en sonunda kız babasından kız istenir.
Eğer sevgiliniz farklılıklardan hoşlanıyor ve takılarında zarif modeller tercih ediyorsa, evlilik teklifinde baget yüzük seçebilirsiniz. Ancak tarzı ve takı tercihleri klasiklerden yanaysa, tektaş pırlanta sizin için doğru seçim olacaktır.
Söz kesilirken ve kıs istemede kahve önce kime verilir sorusu da kullanıcıların merak ettiği sorular arasındadır. Bu tür durumlarda kahve yapan gelin adayı, öncesinde kahveleri yaşça büyük aile bireylerine dağıtır. Kız isteme merasimi ise kahveler içildikten sonra aile büyükleri tarafından başlatılır.
Nişan yüzüklerinde, gelinin yüzüğünü erkek tarafı, erkeğin yüzüğünü ise kız tarafı alır. Geleneklere göre söz kesiminde kız tarafına takılan takı seti bilezikler varsa; nişan töreninde erkeğe de aynı oranda altın takılabilir. Tabi, bu durum maddi olanaklarınıza göre değişkenlik gösterebilir.
Söz ve nişan merasimler ayrı ayrı yapılacak ise söz yüzüğünün erkek tarafının alması daha uygundur. Ancak söz ve nişan merasimlerini ayrı ayrı değil birleşik yapacak iseniz ortak bir karar alınarak yüzüklerin alınması daha uygun olacaktır.
Nişan söze göre büyük bir törendir. Söz merasimi isteme töreniyle beraber yapılır. İstemeden sonra çiftlere yüzük takılır. Buna söz töreni adı verilir.
Tepsi güzel kumaş ve isimli kurdelelerle süslenerek hoş bir hatıra haline getirilir. Ancak bazı bölgelerde erkek tarafının söz tepsisini alıp kız tarafına götürmesi de gelenekseldir. Bu jest, damadın ailesinin geleneklerini gelin ve ailesiyle paylaşma konusundaki istekliliğini ve bağlılığını sembolize eder.
Söz merasiminde, kız istendikten sonra söz yüzükleri takılır ve kurdelesi kesilir. Bu andan sonra sözlü olarak hitap edilen çifte aileler tarafından birtakım hediyeler verilir. Erkek tarafı söz yüzüğü haricinde geline bir hediye olarak genellikle değerli bir kolye ya da bileklik takar.
Sözde Erkek Tarafı Ne Alır? Geleneklere göre söz masrafları erkek tarafına aittir. Erkek tarafı gelinin söz elbisesinden söz yüzüklerine, isteme çiçeği ve çikolatasına kadar tüm masraflardan sorumludur.
Nişan tepsisi ile getirilen kurdele ile bağlı yüzükleri, makasla kesmekle görevli olan biri olması gerekir. Bu kişinin, bunu yapmadan önce anlamlı bir konuşma yapması beklenir. Çoğunlukla, aile içinde yaşça büyük olan ve saygı duyulan bir birey tarafından söz yüzükleri kesilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri