Sözel Puan Türü Sözel öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise AYT Türk Dili Edebiyatı+Sosyal Bilimler-1 ve AYT Sosyal Bilimler-2 testlerini çözmek zorundalar.
Aşağıda, AYT'de yer alan derslerin bir listesini bulabilirsiniz: Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler-1: Bu test Türk dili, edebiyatı, tarih, felsefe, din kültürü ve ahlak bilgisi gibi alanlardan sorular içerir. Sosyal Bilimler-2 (Coğrafya-1): Bu test coğrafya sorularını içerir.
Örneğin Sözel puan türünden tercih yapmak isteyen öğrenciler sorumlu oldukları Edebiyat-Sosyal Bilimler-1 ve Sosyal Bilimler-2 testlerindeki 80 soruyu çözdükten sonra kitapçıkta bulunan diğer testlerden de soru çözebilir.
Sos 1 ve Sos 2 kısımları var. İkisinde de coğrafya ve tarih müfredatı aynıdır yani tüm müfredattan sorumlusun. Sadece sos 1 kısmı daha basitken sos 2 kısmı daha bilgi ağırlıklıdır.
Sosyal Bilimler-2 Testinde (Tarih/2 11 soru, Coğrafya/2 11 soru, Felsefe Grubu (Felsefe, Sosyoloji, Psikoloji, Mantık) 12 soru, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi ya da ek olarak Felsefe Grubu soruları) toplamda 40 soru vardır.
İlgili 15 soru bulundu
Sözel Puan Türü
Sözel öğrencileri ilk oturum TYT sınavı, alan sınavları için ise AYT Türk Dili Edebiyatı+Sosyal Bilimler-1 ve AYT Sosyal Bilimler-2 testlerini çözmek zorundalar.
Sözel puan türünden tercih yapmayı düşünen öğrenciler AYT'de Edebiyat , Tarih-1, Coğrafya-1, Tarih-2, Coğrafya-2, Felsefe Grubu Dersleri, Din Kültürü sorularını çözecek.
Daha öncede belirttiğimiz gibi sözel alanında Edebiyat – Sosyal Bilimler 1 ve Sosyal Bilimler 2 testleri bulunmaktadır.
Eşit Ağırlık puanına ihtiyacı olanlar; Türk Dili ve Edebiyatı – Sosyal Bilimler 1 ve Matematik testlerini çözmelidir.
Sözel bölümü öğrencileri SÖZ puan türü için AYT oturumunda Edebiyat – Sosyal Bilimler I ve Sosyal Bilimler II testlerini çözecekler. Sayısal bölümü öğrencileri, SAY puan türü için AYT oturumunda Matematik ve Fen Bilimleri testlerini çözecekler. AYT SAAT KAÇTA BAŞLAYACAK, KAÇTA BİTECEK?
AYT'de Bulunan Testler ve Soru Sayıları
AYT'de Türk Dili ve Edebiyatı-Sosyal Bilimler 1, Sosyal Bilimler 2, Matematik ve Fen Bilimleri testleri ile ilgili sorular yer alacaktır.
Sosyal bilimler lisesinden mezun olan öğrenciler ağırlıklı olarak kendilerine psikoloji, öğretmenlik ya da tarih gibi alanları seçerler. Sözel tüm meslek grupları için sosyal bilimler lisesinin tercih edilmesi mümkündür. 1 yıl hazırlık okuduktan sonra 4 yıl lise eğitimi verilmektedir.
Sosyal Bilgiler Öğretmenliği, üniversitelerde Eğitim Fakültesi kapsamında eğitimi verilmekte olan 4 yıllık bir lisans bölümüdür. Bu bölüm yalnızca Sözel puan türüne göre öğrenci kabul etmektedir.
Edebiyat ve sosyal bilimler 2 çözerseniz sözelden girmiş olursunuz oluşan puanla da sözel bölüm tercih edebilirsiniz. Okulda eşit ağırlık öğrencisi olmanızın önemi yok sınavda neyi çözerseniz o alandan girmiş olursunuz.
Bu terim, 19. yüzyılda, "toplumun özgün bilimi" sosyolojiyi ifade etmek için kullanılmaktaydı. Ancak günümüzde antropoloji, arkeoloji, iktisat, beşeri coğrafya, dil bilimi, işletme, müzik bilimi, siyaset bilimi, psikoloji, hemşirelik ve sosyal tarihi içeren birçok akademik branşı ifade eder.
Bu yazımızda YKS Sosyal Bilimler-1 hakkında bilgi vereceğiz. YKS sınavına Sözel ve Eşit Ağırlık alanlarından hazırlanan adayların sorumlu olduğu testlerSosyal bilimler-1 testi içerisinde 10 Tarih-1 ve 6 Coğrafya-1 olmak üzere toplam 40 soru bulunmaktadır.
Cevap. eşit agırlık 1 ve iki demektir. birincisi sayısal ve eşit agırlık dersleridir.
Eşit Ağırlık alanı, hem sayısal hem de sözel alanlardan dersler içerir. Bu alanda, özellikle hukuk, işletme, ekonomi, uluslararası ilişkiler ve yönetim gibi disiplinlerdeki işlere yönelik kariyer fırsatları vardır.
Sosyal Bilimler Zümresi Sosyal Bilgiler, Tarih, İnkılap Tarihi, Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe derslerinden oluşmaktadır.
ALES Sözel 1 Sözel 2 ayrımı kaldırılmıştır. Son yıllardaki uygulama yalnızca sözel ve sayısal soru ayrımına dayalıdır. Yani ALES Sözel puanına ihtiyacınız varsa Türkçe sorularına ağırlık vermeniz yeterlidir.
Üniversitede sözel bölüm mesleklerini tercih etmek isteyen öğrencilerin öncelikle Temel Yeterlilik Testi (TYT) ve Alan Yeterlilik Testi'ne (ATY) girmesi gerekir. Sınavlarda ise TS alanını tercih eden öğrencilerin Türkçe ve Sosyal testlerindeki netlerinin önemi büyüktür.
Sözel bölümler, sözel puan türünde öğrenci kabul eden bölümlerdir. Bölüm Türkçe-Sosyal (TS) olarak da tanımlanır. Türkçe ve sosyal bilimler ağırlıklı dersler işlenir. Lisede sözel bölümünü tercih eden öğrenciler; Türkçe, Tarih ve Coğrafya derslerini görürler.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri