Araba yıkarken yüksek basınçlı su zararları herkes tarafından bilinen bir konu değil. Ancak temizlikte kullanılan yüksek basınçlı su, aracın duyarlı bölgelerine zarar verebiliyor. Özellikle bu tür bir uygulama yapılacaksa kapı menteşeleri, cam yolları ve elektrik bileşenleri gibi alanlardan uzak durmak gerekiyor.
Ortalama 150 bar basınca sahip su, kısa mesafede vücuda temas ettiğinde kemik kırılmasından ciltte yırtılmaya, damar parçalanmasına ve delik açılmasına kadar birçok ağır yaralanmaya yol açabilir. Eğer göze geldiyse gözde görme kaybına neden olabilir.
Ama basınçlı su kullanımında dikaktli olmak gerekir. Çünkü basınç ile püskürtülen su lastiğe çok yakın bir şekilde fışkırtılırken lastik yüzeyi ısınır ve yüzeyde çeşitli yanıklara sebebiyet verebilir. Bu konuda dikkatli olunduğu sürece lastik temizliğinde basınçlı su kullanılmasının pek bir zararı olmayacaktır.
Basınçlı suyu dibine kadar boyaya yaklaştırmadıkça bişey olmaz. Oluyosa saten boyadan hayır bekleme. Ayrıca her zaman boş yer bulupta süngerle filan yıkamak zor olur. Size tavsiyem araca koruyucu bir ürün kullanın cila veya boya koruyucu.
Keser hocam. Sadece su ile kesebildiği gibi, abrazif aşındırıcılarla çalışan su jetleri de var. Aman arkadaşlar çok dikkat edin elinize ayağınıza. Adamlar tazyikli suyla demir kesiyor.
İlgili 45 soru bulundu
Araba yıkarken bazen inatçı bir lekeyi çıkarmak için yakından devamlı bir şekilde su tutulsa da bu faydadan çok zarar getiriyor. Tazyikli suyun tutulması gereken ideal mesafe 30-50 cm arasında olmalı. Lastikler için de aynı şekilde mesafeye dikkat edilmesi gerekiyor.
Bu sırada sosyal medyada dolaşan ve tazyikli suya maruz kalan vatandaşların fotoğraflarında vücutlarında kabarcıklar olduğu görüldü. İşte o kabarcıklar yaratan suyun içine katılan madde ortaya çıktı. Oleoresincapsicum yani OC biber gazı.
Daha yüksek basınçla püskürtülen su aracın boyasına, plastik bazlı aksamına, lastiklerine zarar verir.
'Sakın marşa basmayın!'
Zira marşa basıldığı an yağmur suyu olduğu gibi motor bloğuna doluyor ve motor kullanılamaz hale geliyor. Bu durumda araç sel suyundan dolayı perte çıkıyor. Eğer araçta kasko varsa sigorta aracın masrafını karşılıyor.
150 bar basınç gücüne sahip olan makine saatte ortalama 500 litre su harcar. 3. Araba yıkamak için basınçlı oto yıkama makinesi kaç bar olmalıdır? Normal yüzeylerin temizliği için ortalama 200 barlı makineler uygundur.
Köpük bütün arabaya tamamen uygulandıktan sonra ilk köpük atılan yerden başlanarak tüm araç basınçlı su ile yıkanır.
Başlarken; Aracı doğrudan güneş ışığı görmeyen gölgeli bir bölgede yıkamaya dikkat edin. Çünkü güneş ışığı yıkama sırasında yüzeyi erkenden kurutarak boya üzerinde lekelenmelere neden olabilir. Ön cam sileceklerini kaldırarak cam temizliği için gerekli hareket alanını sağlayın.
FIRÇA VEYA BENZİNLİK OTOMATLARI
Araçlarınızı yıkarken veya yıkatırken kesinlikle fırça kullanmamalı veya kullandırılmamalıdır. Fırçalar ve benzinlikteki otomatlar aracın dış yüzeyini çizer, verniğini alır, aracınızın boya görünümünü matlaştırır.
Araba Motor Tazyikli Suyla Yıkanır Mı? Basınçlı su, su hasarına ve hassas bileşenlere zarar verebileceğinden, araba motorunun yıkanması için önerilmez. Bunun yerine motor bir hortum ve yağ giderici solüsyonla yıkanmalıdır.
fıskye taziği yeterliyse onuunla da olur, değilse musluğun altına girmen lazım. musluğun altına sırt üstü giriceksin tabi biraz iki büklüm olcan. bir elimle de klitorisini ayır iyice su oraya denk gelicek. su akaraken ileri geri hareket ettir kendini. ayağın muslukta olacak, su şiddetini ayarlıcan onunla.
RENK, KOKU VE SICAKLIĞA DİKKAT
Su; kokusuz, renksiz, berrak ve içimi hoş olmalıdır. Sular fenolik madde,siyanür amonyak, nitrat içermemelidir. Kalsiyum, Magnezyum, Sodyum, Demir, Nitrat gibi diğer kimyasal maddeler yönetmelikte belirtilen sınırlarda olmalıdır.
Sel hasarlı araç alınır mı sorusuna Ulusal Otomobil Satıcıları Birliği (NADA), “evet” cevabını veriyor, ancak yeterince elden geçirmeniz koşuluyla böyle bir aracı satın almalısınız.
“Sel ve su baskınlarında neler yapmalıyız?” sorusunun öncelikli cevabı sakin kalmaktır. Zeminde su birikintisi gördüğünüzde ve evde su sızması sesi olduğunu anladığınızda kendinizin ve çevrenizdekilerin can güvenliği sağlamanız gerekir. Ardından su vanasını kapatarak evdeki su miktarının artması durdurulmalıdır.
Deniz suyu zarar verir ama yağmur suyu zarar vermez. 25 cm su eğer hızlı girer ve suyu burundan kaput hizasına kadar çıkarırsanız hava filtresinden su emme olasılığı çok yüksek. Böyle bişey olsaydı aracınız cekişten düşmez komple stop eder ve tekrar calişmazdi.
6 – Arabayı Yıkadıktan Sonra Düzgün Kurulamamak
Bu, kuruyan su damlacıklarının kaporta üzerinde lekelere dönüşmesine ve çaba harcayarak temizlediğiniz arabanızın tekrar kirli görünmesine neden olur.
Öncelikle temizlemek için sıcak su kullanmak boyaya zarar verir, buna özellikle dikkat etmeniz gerekir. Bu nedenle kullandığınız su sıcak olmalıdır. Ev çevresinde kullandığınız çamaşır suyu ve kimyasal içeren her türlü temizlik ürünleri aracınızın boyasına zarar verir.
Oto yıkama şampuanı bir kovada veya köpük makinası ile aracın yüzeyine uygulanır. Mikrofiber bir bez, yıkama süngeri veya yıkama eldiveni ile yüzey yavaş ve dikkatlice köpüklenir. Köpükleme sonrası yine tazyikli su ile araç yüzeyi güzelce durulanır.
Tazyikli su TDK sözlük anlamı şu şekildedir: isim Basınçlı su.
Kabarcıklar suyun içindeki gazlardan kaynaklanır. Nitrojen ve oksijen gibi atmosferik gazlar suyun içinde eriyebilir. Suyun içinde bulunan gazın miktarı suyun sıcaklığına ve hava-su arayüzündeki atmosferik basınca bağlıdır. Daha soğuk su ve daha yüksek basınç daha fazla gazın erimesine yol açar.
- Şehir şebeke hattı su basıncı yetersiz olabilir. - Su saati önünde bulunan filtresi tıkalı olabilir. - Eski demir su tesisatlarında paslanma sebebi ile borunun çapı daralmış olabilir. - Sıcak suda basınç az ise kombi filtreleri tıkalı olabilir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri