Geçmiş Yaşam Terapisidir. En kolay ve en çabuk sonuçların alındığı etkili mükemmel çalışma metodudur. Bilincimiz yaşadığımız birçok olayı unutur, regresyon çalışması geçmişi tüm ayrıntılarıyla bilincimize taşır.
Regresyon; geçmiş yaşam, anne karnı şifası ya da bu yaşamda edindiğimiz tecrübelerin üzerimizdeki saplayıcılığını, bir türlü ağırlığını atamadığımız baskılarını, hep aynı sonuçlara neden olan bilinçaltı inanç kalıplarımızı atmamızı sağlayan çalışmadır.
Regresyon, psikolojik açıdan gerileme yani daha önceki az gelişmiş bir aşamaya dönme anlamında kullanılır. Gerileme, benliğin bir işlevidir. Benlik güçlü olduğunda gerilemeyi kendi hizmetinde kullanarak; düşünmenin, ifade etmenin, savunmaların ve ilişkilerin biçimini belirler.
1Regresyon Yöntemi Nedir? Regresyon yöntemi, farklı bir şuur hali içinde danışanın, tüm yaşamı boyunca bilinçaltında kaydedilen düşüncelerin ve davranışların geçmişteki kaynaklarını bulan ve bunları bilinç düzeyinde çözülmesini sağlamak için uygulanan tekniklerin bütünüdür.
Psikolojide regresyon, kişinin belirli bir olay veya yaşam sürecinde daha önceki bir döneme geri dönme eğilimi olarak tanımlanan bir savunma mekanizmasıdır. Kişi kaygılı bir durumda veya kendini tehdit altında hissettiğinde, daha erken bir gelişim aşamasına dönerek daha ilkel bir tepki/davranış içinde bulunabilir.
İlgili 26 soru bulundu
Bir kişi aynı sorunları tekrar tekrar yaşıyorsa, düşünce ve davranışlarında belirli sınırların ötesine geçemiyorsa, açıklanamayan korkuları varsa veya belirli dürtülere yenik düşüyorsa, nedeni bulmanın ve çözmenin en uygun yolu regresyon terapisidir.
Regresyon, danışanın sorunlarına ait tüm yanıtların bilinç dışı zihninde yattığını kabul eder. Regresyon çalışmasının amacı, geçmiş yaşamları kanıtlamak değildir. Çalışma sırasında gelen bilgilerin kaynağı, geçmiş yaşamlar, ortak bilinçaltı veya kurgulanmış bir hikaye olabilir.
Basit ve çoklu regresyon olarak iki çeşidi vardır. Basit doğrusal regresyon, biri bağımlı ve diğeri bağımsız olmak üzere iki adet değişkenle çalışır. Çoklu regresyon ise bir bağımlı değişken ve bu bağımlı değişkeni etkileyen birden fazla bağımsız değişkenle çalışır.
Regresyon çoğunlukla 3-6 yaş aralığında görülen gerileme davranışlarıdır. Regresyonda çocuğun kazandığı becerilerde gerileme görülür. Örneğin; tuvalet eğitimini kazanıp bezi çoktan bırakmış bir çocukta alt ıslatma görülebilir. Altına kaçırma davranışının sıklığı artabilir.
Seans sonrası danışan seansta yapılan herşeyi hatırlıyor . Kişi seanstan kalkınca 10 dakika değerlendirme yapılır. Seans sonrası 7 ila 10 gün tamir fazıdır. Bundan dolayı seans sonrasında yorgunluk olması normaldir.
"Regresyon özellikle ilkokula yeni başlayan çocukların, daha küçük yaş gruplarının özelliklerini göstermesi... Mesela tuvalet kaçırma, bebek gibi konuşma, öfke davranışları, anneden ayrılamama, yalnız yatamama, parmak emme davranışlarının bütünü diyebiliriz.
Regresyon bir psikanalitik terim, insanın psikolojik ve duygusal işlevselliğinin daha olgundan (gelişmiş) daha az olgun (gelişmemiş) aşamalarına geri dönmeye atıfta bulunur. Bu pandemi dönemin başlarında daha sık görülen, insanlarda kendilerine eziyet veren “zulüm kaygısı” yaygındı.
Somatik terapi: Travma, stres ve diğer zihinsel sağlık sorunlarını iyileştirmek için nefes çalışması, dans ve meditasyon gibi stratejileri kullanan vücut merkezli bir yaklaşım. Spiritüel terapi: Bir kişinin hayatında karşılaştığı sorunları keşfetmek için inanç sistemlerini ve manevi inancı birleştiren bir yaklaşım.
regresyon terapisi, sorunlarına çözüm aramak için terapiste danışan kişiyi, iyileşme sağlamak amacıyla anılarına geri götürme ve travmaya neden olan duygusal, zihinsel ve kinetik enerji bloklarını açığa çıkartma işlemi olarak açıklanıyor.
Hayatlar Arası Hayat Regresyonu anne karnından daha geriye, yaşadığımız boyutun çok daha ötesine giderek kişinin kendisini sadece ruh olarak algılayabileceği boyuta geçmesini, yaradanın koşulsuz sevgisini deneyimlemesini ve yaşamına çok daha geniş açıdan bakabilmesini sağlayan bir çalışmadır.
Psikolojide regresyon, ya da gerileme, kişinin erken dönemindeki veya çocukluktaki davranışlarını ve halini gösterme durumudur. Örneğin bir çocuk kendi başına uykuya nasıl dalamazsa Alzheimer hastası bir kişi de buna benzer çocuksu davranışları sergileyebilir.
Özellikle geçmişinde travma bulunan bireyler yada travmatik toplumlarda yaşayan kişiler ruhsal gelişim dönemlerinde bazı anlarda takılırlar. Bu takılma hayat boyu sürebilir.
Regresyon Nedir? daha kısa; kısa boylu ebeveynlerin çocuklarının da ortalama olarak anne babalarından daha uzun olduğunu belirliyor. Buna örnekteki, boy uzunluklarının grup ortalamasına çekilmesine regresyon deniyor. Regresyon, bir değişkene ilişkin ölçümlerin grup ortalamasına doğru çekilmesidir.
Kıtaların oluşumunda, kara ve denizlerde düşey doğrultuda alçalma ve yükselme hareketi oluşur. Bu hareketlerin bütününe epirojenez denir ve iki farklı şekilde oluşur. Karaların hafifleyip yükselmesi ve denizin gerilemesine, regresyon denir.
Günümüzde regresyon esas olarak iki amaç için kullanılmaktadır. İlk olarak, tahmin ve öngörü problemleri için regresyon kullanılır. İkinci olarak, faktörlerin nedenselliğini haritalamak, bağımlı ve bağımsız değişkenler arasındaki neden-sonuç ilişkisini çıkarmak için kullanılır.
Geçmiş Yaşam Regresyonu seans işleyişi. Öngörüşme sırasında danışan ile o seans üzerinde çalışmak istediği konu kararlaştırılır. Konu kararlaştırıldıktan sonra, belirlenen konunun kökeni olan geçmiş hayatın keşfi yapılır. Keşif aşamasından sonra, keşfedilen geçmiş yaşamın değerlendirilmesi ve çözümlenmesi gerçekleşir.
Hayatımızda travmatik olaylar yaşamak kaçınılmazdır ve bazen bu deneyimler bizi derinden etkileyebilir. Yaş regresyonu ise, bir travma sonrası yaşanan duygusal ve zihinsel geri çekilme durumunu ifade eder. Daha basit bir ifadeyle, travma sonrası içsel bir yolculuğa çıkma halidir.
Regresyon terapisi, günümüz psikoloji dünyasında oldukça sık kullanılan bir terapi yöntemidir. Kişinin yaşadığı travmaları, korku durumlarını ya da depresif halini, geçmişte yaşadığı anılarla ilişkilendirerek kişin geçmişe dönmesini baz alan bir tedavi yöntemidir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri