Egzersiz, dolgu maddelerinin etkilerinin ortadan kalkması için bilinen bir neden değildir.
Bunun sebebi de sıcaklığın metabolizma hızımızı arttırmasından dolayı dolgu ve botoks vücuttan bu şekilde yavaş yavaş atılabiliyor. Yani spor yapanlar, sıcak havada çok duranlar vs. insanların botoks ve dolguları yavaş yavaş eriyebilir."
Dolgu uygulaması öncesi olduğu gibi, sonrasında da aspirin ve benzeri ilaçların 2 hafta süreyle kullanılmaması gerekmektedir. Dolgu uygulaması sonrası 1-2 saat süreyle dik pozisyonda kalınmalı, 24 saat süresince zorlayıcı egzersizlerden kaçınılmalıdır. Dolgu işleminin yapıldığı gün spor yapılmamalıdır.
Özellikle yüz bölgesine yapılan dolgu ve botoks sonrası ilk 24 saat spor aktivitelerine yönelmek, işlem yapılan bölgede oluşabilecek şişlikler ve morluklar nedeniyle riskli olabilir. 'Botoks kaç günde oturur' sorusunun cevabı olarak, ortalama 10-15 gün arası demek mümkündür.
Spor ve egzersiz esnasında kan akışının hızlanması da botoksun yer değiştirmesine sebep olabilir ve etkisini çevredeki kaslara taşıyabilir. Ayrıca, kan basıncının artması ödem ve morarmalara da yol açabilir. Tüm bunlar göz önünde bulundurularak dikkatli hareket etmeniz sağlığınız için önem taşır.
İlgili 21 soru bulundu
Botoks sonrasında egzersiz önerilmez çünkü egzersiz botoksun sonuçlarını etkileyebilecektir: 1. Bunun başlıca nedenlerinden biri de sporun enjeksiyon bölgelerine baskı uygulamasıdır.
Botoksun etkisini azaltan özel bir ilaç olmadığı gibi etkisini kaldıran herhangi bir şey de yoktur. Dolgu yönteminde, dolguyu eriten enzim bulunmaktadır. Fakat botoksta bu enzim bulunmamaktadır. Etkinin azalması ya da tamamen geçmesi için botoksun etki süresi kadar beklenmelidir.
Dolgu ne zaman erir? Eritme işlemi sonrası dolgu 3 ile 7 gün arasında erimektedir. Eritme işlemi için tek seans yetmeyebilir, bazen ikinci, çok nadiren üçüncü seans yapılabilir.
-----Uygulamanın yapıldığı gün alkol almayınız. -----24 saat boyunca aşırı egzersiz ve spordan kaçınınız. -----3 gün boyunca çok sıcak duş, hamam sauna gibi sıcak ortamlardan uzak durunuz ve botoks yapılan bölgeye fön gibi sıcak uygulamalar gelmesini engelleyiniz.
İşlemin sonrasında kişiyi en fazla rahatsız eden durum dudakta oluşan şişlik ve ödemdir. Bu durum beklenen bir yan etkidir ve 2-3 günde geçmesinin ardından 7-10 gün içinde de dudak şekli oturur.
Yüze yapılan dolgu kayar mı sorusu yüz dolgusu yaptırmayı düşünen kişilerin hakkında en çok endişelendiği başlıklardan biridir. Hyalüronik asit dolgular insan vücuduyla tamamen uyum içerisinde ve insan doğasında bulunan içeriğe sahip dolgular olduğu için kayma veya yer değiştirme gibi bir durumlar söz konusu olmaz.
Uygulamadan sonra hastalar hızlı bir şekilde günlük yaşamlarına dönebilirler. Çene dolgusu prosedürünün sonucu uygulama yapılır yapılmaz görülmeye başlansa da enjeksiyondan 10 gün sonra uygulamanın yapıldığı bölgeye iyice oturur. Bu sayede ideal görünüme erişilmiş olur.
Enfeksiyon riskinin olmaması için 24 saat boyunca yüzüne su değdirmemesi, banyo yapmaması yada toz makyaj malzemesi kullanmaması gerekmetedir. İşlemin yapıldığı gün sonra itibariyle birkaç gün boyunca yüzüstü yada yan yatış pozisyonun dolgunun ezilmesine yol açarak verimliliğini etkileyebileceğini hastaya söylüyoruz.
Öpüşme Basınç Yaratabilir
Dolgu maddesi ayrıca üst dudağı geçerek Cupidin yani dudak yayı üzerine gidebilir ve anlamsız bir görünüm oluşturabilir. Bu durumda ise, yer değiştiren dolguyu mecburen eritmek zorunda kalabiliriz.
Dolgunun erimemesi gibi bir durum olur mu? Uzman hekim kontrolünde yapılan işlem sonrası dudak dolgusunda erimemesi için herhangi bir neden bulunmamaktadır, doktorunuz enzimi enjekte ettikten sonra dolguyu eritmesi ve yayılması için o bölgeye masaj uygular ve süreci hızlandırır.
Güneş koruyucuları ve nemlendirici kullanmak önemlidir. Yapılan çalışmalar, doğru cilt bakım ürünlerinin dolgu sürelerini +4 ay uzattığını göstermiştir. Mutlaka danışanlarıma önerim, hem anti aging amaçlı hem de yapılan dolgu vb. işlemlerin kalıcılığının uzaması için doğru cilt bakımlarını düzenli yapmalarıdır.
Vücutta terleme ve yüksek kalp atış hızıyla birlikte yaptığınız aşırı fiziksel aktiviteler, botoksun etkisini azaltacaktır. İşlem sonrasında en az 24-48 saat boyunca aşırı egzersizlerden uzak durmanız tavsiye ediyoruz.
Botoks'un etkilerini artırmanın bir numaralı yolu, Botoks uygulamanızı düzenli aralıklarla yaptırmaktır. Düzenli yapılan Botox, yüzde kırışıklığa sebep olan kaslarınızın zamanla zayıflamasına neden olur, yani Botoks daha uzun dayanır ve doktorunuzu daha az sıklıkta ziyaret etmenize neden olur.
Botoks Tutmazsa Ne Yapmalı? Botoks enjeksiyonu tutmazsa öncelikle uygulamayı yapan doktorla iletişime geçilmelidir. Botoks enjeksiyonlarının başarısının büyük ölçüde uygulama tekniğine bağlı olduğu unutulmamalıdır. Botoks tedavisinden istenilen sonuç alınamadığında genellikle dozun artırılması tercih edilir.
Dudak dolgusu işleminden sonra dudaklarda geçici süreliğine şişlik ve ödem oluşması normaldir. İşlemin yapılmasının ardından sonraki gün dudaktaki şişlikler hafiflemeye başlar. 1 hafta sonunda da dolgu maddesi dudaklarda daha eşit şekilde dağılmış bir görünüme kavuşur.
Hyaluronik asit hyaluronidaz denilen bir enzim ile karşılaştığında erir ve vücuttan hızla atılır. Problemin seviyesine, dolguda ki hyaluronik asit miktarına ve partikül büyüklüğüne göre etki seviyesi değişir.
Dolgu maddeleri güneşe maruz kalma veya başka ısılarla daha hızlı emilmez.
Genellikle botoks işlemi 6 ila 7 ay arasında etkisini sağlasa da zamanla etkisini yitirir. Bu sebeple etkisini yitirmeye başlayan botoks uygulaması sonrası sene içerisinde doktorunuzun da değerlendirmesi sonrası tekrardan botox enjekte edilebilecektir.
Botoks ortalama 4 ila 6 ay kadar etkisi süren bir uygulama ve yapıldıktan sonra etkisinin geçmesini beklemekten başka bir çaresi ne yazık ki bulunmuyor. Ancak merak etmeyin, dediğim gibi en fazla 6 ay kadar kalıcı, ömürlük bir uygulama değil.
Çiğneme kası (masseter ) botoksu 45 yaşından sonra yapılırsa cilt elastikiyeti azaldığı için orta yüzde sarkma olabilir. Çünkü masseter kası yüze askı görevi yapar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri