2. Kalınlaştırmaz. Kardiyo da yapıyorsan yağların erir, kasların şekillenir. Yağ kasa dönüşen bir şey olmadığı için, kaslarını da bacaklarını kalınlaştıracak kadar çalışman için hormonal olarak kadınlar için oldukça zor olduğundan endişe etmeden sporunu yapabilirsin.
Dumbbell squat hareketi yap.
Squat yapmak uyluklarını kalınlaştırmanın iyi bir yoludur ve buna dambıl (ya da istersen barbell) eklemek, egzersizin çok daha etkili olmasını sağlar. Elinden bırakmadan 10 kez kaldırabileceğin dambıllarla başla. Yeni başlayanlar için 5-10 kg başlangıç için iyi bir ağırlıktır.
evet kalinlastirirr.. bende sporcuyumm 10 kilo aldimm ama diyet yaparsan kas yikimi olurr ama gucsuzlesirsin..
En İyi Cevap. Spor konusunda 902 cevap paylaştı. Evet bir miktar kalınlaştırır. Kadınlarda maksimal bir kas gelişimi olmaz ancak bir miktar hipertrofi - yani kas büyümesi - elde edilebilir ve bacağı bir miktar kalınlaştırır.
Ben dahil bir çok profesyonel, bacaklarımızı büyütmek için yıllarca uğraşır ve çok sert antrenmanlar yaparız. Dolayısıyla bacak, basen, kalça kalınlaşması için özellikle kadınların diyetine dikkat etmemesi gibi durumlarda selülit, yağ dokusu ve ödem (su tutma) olarak size geri döner ve kalınlaşarak şişer.
İlgili 26 soru bulundu
Çömelerek yapılan bir tür egzersiz hareketidir.
Bacak kaslarını güçlendirmek isteyenlerin favori hareketidir. Bu egzersizi düzenli olarak yapan kişilerde bacak ve karın kasları çalışır. Bir süre sonra hem karın bölgesinde hem de bacak bölgesinde büyük değişimler meydana gelir.
Lipödem, hormonal değişiklikler, kılcal damarlardaki bozukluklar ve genetik bozukluklar sonucu; bacaklarda, kalçada ve kollardaki yağ doku birikimi ile kol- bacaklarda kalınlaşma ve şişliğe neden olarak çoğunlukla obezite (şişmanlık) ile karıştırılan bir bağ doku hastalığıdır.
Bacak kalınlaştırma işlemi için günümüzde en çok tercih edilen yöntemler; “silikon protez ile bacak kalınlaştırma (baldır protezi)” ve “yağ enjeksiyonu ile bacak kalınlaştırma” ameliyatlarıdır.
Squat hareketle bacaklar sıkılaşır, kalınlaşmaz.
Bacak inceltme hareketleri birçok sporda yer alır. Koşu, yürüyüş, pilates, kick boks gibi sporlar bacaklarda sıkılaşma sağlar ve incelme etkisi oluşturur. Her gün kardiyo yapabilir, kondisyon bisikleti veya doğa bisikleti ile çalışabilir, tempolu yürüyüş veya koşuyu tercih edebilirsin.
Östrojen hormonunun vücuttaki yağ metabolizmasıyla olan etkileşiminin bilinmesiyle araştırmalarda östrojen hormonu yüksekliğinin bacak ve kol gibi uzuvlarda bulunan cilt altı yağ dokusunun kalınlaşması ile doğru orantılı olduğu tespit edilmiştir. Bu da hastalığın neden kadınlarda yaygın olduğunu açıklamaktadır.
Kemik yapısına bağlı olmayıp kas ve yağ dokusuna bağlı olan yamuk bacak görünümü egzersiz ve ameliyatsız estetik uygulamalarla tedavi edilebilmektedir. Ancak kemik yapısına bağlı bacak eğriliği ameliyatsız yöntemlerle düzeltilememektedir, bunun yerine cerrahi müdahaleler gerekli olmaktadır.
Silindirik biçimine rağmen çok sayıda kas ve kemik girinti çıkıntılarına sahiptir. İdeal bir bacakta baldır çevresi 33–36 cm olmalıdır.
Düzenli tekrarlanan squat, üst bacak ve kalça kaslarınızı güçlendirmek istediğinizde etkileyici sonuçlar verir. Alt bedeninizi şekillendirir.
Etkili bir bacak inceltme egzersiz programının en büyük destekçilerinden biri de bol bol su içmek. Gün içerisinde aldığınız sıvı miktarını arttırmaya özen gösterin. Kardiyo egzersizi, lunge hareketi ve köprü egzersizleriyle daha ince bacaklara sahip olmak için harekete geçebilirsiniz.
Squat, düzenli ve aksatılmadan yapıldığı taktirde ilk 1-2 ay içinde gelişimi belli etmeye başlar. Yanına ek olarak dayanıklılık antrenmanları eklerseniz bu süre daha da hızlanır. Fakat abartıya kaçarsanız kaslarınız tehlikeye girebilir ve gelişim yerine gerileyebilirsiniz.
Kardiyovasküler egzersiz olduğu için de yağ yakmanızı sağlar. Özellikle yürürken kalçanızda bulunan kasları sıkıp bırakmaya çalışın. Bu sayede hem selülit sorununuz azalacak hem de daha sıkı ve kıvrımlı bir kalçaya sahip olacaksınız. Öte yandan beslenmenizi de kontrol altında tutmanız önemli.
Kalçanın küçülmesini istiyorsan sağlıklı beslenme ve fitness seni istediğin sonuca ulaştırır. O zaman düzenli şekilde squat ve lunge yaparsan harika kalçalara sahip olursun. Tabiki. İkiside güzel şekilde kasları çalıştırır.
BARBELL SQUAT
Son yıllarda squat egzersizi hip thrust egzersiziyle sık sık kıyaslansa da bu kıyaslamalar EMG çalışmalarından ibarettir. (4) Öte yandan hip thrust ve squat egzersizini kıyaslayan bir hipertrofi çalışması ise squat egzersizinin daha yüksek kalça büyümesine neden olduğunu bulmuştur.
Ekşi mayalı tam buğday ekmeği, buğday salatası, bulgur, fasulye, mercimek, börülce, nohut gibi karbonhidratları tercih edin. Bol C vitamini almak, bol su içmek, düzenli uzun yürüyüşler yapmak, taze meyve ve sebzenin de güzel bacaklara sahip olmak için şart olduğunu unutmayın.
Zorlarsan inceltir ama zorlamazsan kalınlaştırır. Uzun süre aralıksız yaparsan incelir, 10-15 dk gibi kısa süreli binersen aksine kaslanacağı için kalınlaşma bile olabilir.
Kalın bacaklara sahipseniz boyunuza göre seçenekler ikiye ayrılıyor. Eğer boyunuz uzunsa düşük belli ve dar modellerden kaçınmanız gerekiyor. Onun yerine yüksek veya normal bel yüksekliğine sahip kotlar tercih edebilirsiniz. Diğer yandan boyunuz kısaysa düşük belli ve dar modeller size daha çok yakışacaktır.
Lipödem bulunan kişilerin her iki bacağında da deri altındaki yağ dokusu artar ve böylelikle bu bölge kalınlaşır. Bu durumun asıl sebebi ise bacak bölgesinde normalden çok daha fazla yağ depolanmasıdır. Hastalığa sahip olan kişilerde kalça ve bacak bölgelerinde olağan dışı simetrik şişlikler oluşur.
Bacakların boyu, kadının boyunun yarısından 10 cm uzunsa o bacaklar ideal boyda kabul ediliyor.
Besin tercihlerimizin kötü olması bölgesel yağlanma sorunu yaşamamızın en büyük nedenlerinden biridir. Özellikle kötü karbonhidratlar, cips, kola, bol şekerli pastalar, kekler, börekler vb. besinlerin çok sık tüketilmesi karın, kalça, basen ve simitler olarak adlandırılan yan kısımlarda bölgesel yağlanmaya yol açar.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri