İnek peynirine göre daha az kaloriye sahip olan keçi peyniri sadece 60 kaloridir. D vitamini açısından oldukça zengin içeriğiyle bilinen keçi peyniri, yapıldığı sütün laktoz değerinin düşük olması ve protein değerinin yüksek olması sporcular tarafından kullanılması için uygun olduğunu gösterir.
Öncelikle kas kütlesinin artışı için en önemli nokta; yeterli protein alımı. Bu nedenle gün içerisinde et, yumurta, yağsız peynir ve süt ürünlerine ağırlık verilmeli.
Peynir çeşitleri arasında protein miktarı fazla ve yağ miktarı en az olan besindir. Beyaz peynir ve kaşar peynirin iki katı proteine sahiptir. Spor sonrası artan protein ve mineral ihtiyacının sağlıklı karşılanmasını sağlar. Her gün 1/ 4 su bardağı lor peynirini kahvaltılarınızda veya salatalarınızda tüketmelisiniz.
Süzme peynir, içerdiği protein oranı sayesinde spor yapan kişilerin rahatlıkla tüketebileceği bir süt ürünüdür.
İlgili 29 soru bulundu
100 gram beyaz peynir 289 kalori, 22.5 gram protein, 21.6 gram yağ içerir. Kuru çökelek proteini en yüksek peynirdir ve kalsiyum değeri de oldukça yüksektir. Kalsiyum değeri en yüksek peynir türü kaşar peyniridir ancak kalorisi ve yağ içeriği de yüksek olduğu için her gün tüketmemek gerekir.
BEYAZ PEYNİR:
Bu miktar protein testosteron hormonu düzeyini yükseltir ve testosteron da kas hacminin artmasını sağlar. Yeterli protein sağlanmış beslenme planında sadece testosteron değil büyüme hormonu da artar ve etkili antrenman ile kaslar da hızla şekillenir.
1Mozzarella Peyniri
Sodyum değeri düşük olduğu için diğer peynirlere göre daha az tuzludur. Mozzarella peyniri bağırsak sağlığını iyileştirebilen ve vücudu iltihaplanmalara karşı koruyan probiyotikler içerir. Bu sayede bağışıklığın güçlenmesine de yardımcı olur.
Kas gelişimi için ihtiyacınız olan proteini karşılar ve uzun süre sizi tok tutar. Düşük yağ ve vücudunuz için yeterli miktarda karbonhidratı lor peyniri sayesinde karşılayabilirsiniz. İçerdiği karbonhidrat sayesinde vücudunuzun kolay enerji kazanmasına yardımcı olur.
Yağsız peynir türleri arasında; mozzarella, mavi küflü, süzme, beyaz peynir, parmesan, ricotta, çedar, isviçre, keçi, lor, çeçil, burgu, sepet peynirler bulunur.
Muz: Diğer meyvelere oranla şeker oranı biraz fazla olsa da muz, kas gelişimi için tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.
Tam yağlı süt ürünleri içerdiği hayvansal yağ ve beraberinde getirdiği yüksek kaloriden dolayı spor yapan bireylerin tercih ettikleri ürünler değildir. Günlük almamız gereken kaloriyi makrolara böldüğümüzde ortalama %25-30'luk bir kısmı yağdan gelmektedir.
Yüksek kalitede protein içerdiğinden kaslar için gereklidir. Kalsiyum ve D vitamini deposu yoğurt, kasların gelişimi ve sindirimin düzenlenmesi için oldukça faydalıdır.
Lor peynirinin sporcular arasında popüler olmasının sebebi kas kütlesi yapımına yarayan yüksek protein içeriği. Lordaki özel proteinler direnç antrenmanlarıyla birleştirildiğinde kas yapımına yardımcı oluyor. Lordaki protein içeriğinin %80'ini oluşturan kazein, yavaş emilen bir proteindir.
Karbonhidrat ve protein bakımından zengin içecekleri tüketerek kas gelişimini destekleyebilirsiniz. Bununla birlikte kalori yakımını hızlandırabilir, spor sonrası yorgunluğu azaltabilirsiniz. Meyve suyu, protein tozu, su ya da süt; antrenmandan hemen sonra tüketmeniz gereken içeceklerdir.
Yeterli protein sağlanmış beslenme planında sadece testosteron değil büyüme hormonu da artar ve etkili antrenman ile kaslar da hızla şekillenir. Peynir, proteini yüksek karbonhidratı düşük olan iyi sindirilebilir hayvansal protein kaynağıdır. Özetle kasın yapılanması için peynir ideal bir besindir.
LOR MU ? Yoğurt altı suyu ya da ayranın kaynatılması ile oluşan pıhtıya "çökelek"; Peynir altı suyunun kaynatılması ile elde edilen pıhtıya "lor" deniyor.
Fazla olan nişastadan arındırılan pirinç pilav yapıldığında sporcunun bağırsak hareketlerinin de düzenlenmesini sağlamaktadır. İhtiyaç duyulan enerjiyi vermektedir. Pirinçte bulunan potasyumun bol miktarda olması ile tansiyonu dengelediği de bilinmektedir.
Peynir, hücrelerdeki su dengesinin korunmasına yardımcı olan sodyum bakımından zengindir. Ancak çok fazla sodyum alımı da yüksek tansiyona neden olabilir ve ayrıca böbrek hastalıkları, kalp hastalığı ve osteoporoz ile ilişkilidir.
Peynir, içerisinde laktoz bulunduran yüksek yağlı bir süt ürünüdür. Bazı insanlar vücudumuzda laktaz ismi verilen bir enzimin eksikliğinden dolayı laktozu çok iyi sindirememektedir. Eğer laktoz intoleransınız varsa ve bunu bilmiyorsanız, çok fazla peynir gaz, şişkinlik ve kabızlığa neden olabilmektedir.
İspanya'dan yumuşak bir keçi peyniri, düzenlenen Dünya Peynir Ödülleri'nde 'en iyi peynir' ödülünü kazandı. Olavidia adlı peynir, beş kıtada 40'tan fazla ülkeden 4 bin 79 oy içerisinde 103 oy alarak alarak birinci oldu.
Kaşar loru besin değerleri bakımından oldukça zengin bir yapıya sahiptir. İçerdiği yüksek protein değeri sayesinde besleyici ve kas yapımında faydalıdır.
Yulaf kompleks karbonhidratlar ve proteinin yanı sıra kas yapıcı besin maddelerini de barındırır. Bir kâse kuru yulaf ezmesi 3.4 mg demir ve 0.9 mg niyasin yani B3 vitamini içerir. Demir oksijenin kan akımına ve kaslara taşınmasından sorumludur.
“Ortalama bir erkek ayda yaklaşık 0,5 kg ila 1 kg kas yapabilirken, bu rakam kadında 0,5 kg kadar. Bir aylık süreçte yapılabilecek maksimum kas oranı sadece kadın ve erkek arasında değil, her bireyde farklılık gösteriyor.”
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri