Ferdi Lisans Talep Formu ve Veli Beyan Belgesi.docx / Veli Beyanı Durum Bildirir Tek Hekim Sağlık Raporu (Spor Yapmasında sakınca yoktur yazacak) 2 Adet Vesikalık Fotoğraf (Güncel) Veli - Vasi izin belgesi.docx.
Gençlik ve Spor İl/İlçe Müdürlükleri'nden alınacak olan Sporcu Lisans bedeli tüm branşlarda 1,000 TL olup, bu bedel Türkiye Otomobil Sporları Federasyonu (TOSFED) banka hesabına yatırılacaktır.
Spor kulüpleri adına kayıtlı olmayan sporcular kendi adlarına il müdürlüğünden ferdi sporcu lisansı alabilirler ve her yıl bu lisanslarını il müdürlüklerine vize ettirebilirler. İlk defa ferdî sporcu lisansı çıkaran sporcular hiç beklemeksizin kulüp adına lisans çıkarabilirler.
İlgili 40 soru bulundu
MADDE 5- (1) Cimnastik spor dalında sporcu lisansı sahibi olabilmek için aşağıdaki şartlar aranır; a) 3 ile 85 yaş aralığında bulunmak, 1) Belirlenen yaş sınırını tamamlamış olmak, (2) Lisans başvurusu aşağıdaki belgelerle birlikte il ve ilçe müdürlüğüne yapılır; a) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya elverişliliğini ...
(12) Spora başlama yaşı yedi, lisans çıkartma yaşı ise sekiz yaşını doldurmuş olması şarttır. MADDE 6 - (1) Kulüpler, antrenörler, hakemler ve sporcuların müsabakalara katılabilmeleri ve spor faaliyetinde bulunabilmeleri için lisans tescil işlemi yaptırmaları şarttır.
MADDE 5 – (1) Sporcuların, spor yapabilmeleri ve yarışmalara katılabilmeleri için lisans sahibi olmaları gerekir. Lisans, sporcu lisansı veya sporcu kartı olmak üzere iki şekilde düzenlenebilir: a) Sporcu lisansı, kulüp lisansı ya da ferdi lisans olarak ikiye ayrılır ve her spor dalı için ayrı düzenlenir.
Madde 6- (1) Sporcu lisansı 5 yaşını gün, ay, yıl olarak bitirmiş kişilere çıkarılır. Sporcuların lisans numarası, sporcunun T.C. Vatandaşlık numarasıdır. (2) Lisans çıkarmak isteyen sporcunun aşağıdaki belgelerle birlikte Federasyona başvurması gereklidir.
İki adet vesikalık fotoğrafı da dosyana ekledikten sonra kendine en yakın Gençlik ve Spor Müdürlüğü'ne gidip işlemleri tamamlayabilirsin. Yoğunluğa bağlı olarak süre değişse de en geç birkaç saat içinde lisansını teslim alman mümkün. Unutma ki yeni lisansın yalnızca aldığın yılda geçerli.
4. Başvuru yapacak adayların 2023 YKS'ye başvuru yapmış olmaları ve 2023 TYT puanları; a. Spor Yöneticiliği ve Antrenörlük Eğitimi bölümü için en az 160 puan, milli sporcular için en az 140 puan ve engelli adaylar için en az 100 puan olması gerekir.
Sporcu lisans işlemleri il/ilçe müdürlüklerinden yapıldıktan sonra, Federasyon Müsabaka Otomasyon Sistemine kayıt yapılması gerekmektedir. Başvurular Federasyon Otomasyon sistemi üzerinden Kulüp Yetkilisi ya da İl Temsilcileri tarafından yapılacaktır.
Sporcu sağlık raporu için ilgili sağlık kurumuna başvurmadan önce E – Devlet üzerinden gerekli bilgilerin doldurulması gerekir. E – Devlet sistemine giriş yapıp Sağlık Raporu Sevk sekmesini açarak gerekli bilgileri doğru bir şekilde doldurmalısınız. Bilgileri kaydettikten sonra sağlık kurumuna başvurabilirsiniz.
Ergenlikte spor yapan çocuklar sporcu olmaya adım atar. Kazanma kavramından ise 18-21 yaş üstü elit sporcular için bahsedilir. Öncesi gelişim ve sporculuğa hazırlık dönemidir ve iyi bir sporcu olabilmek için 12-15 yıl sistemli ve bilimsel çalışma gerekir.
Lisans Kelimesinin Güncel Sözlük Anlamı Ne Demektir? Cevap: Sporcu veya görevlinin bir oyunda oynaması, görev alabilmesi için verilen uygunluk ve yetki belgesi.
Milli sporcu kimlik kartı tespiti Madde 7 - (1) Bu Talimatın 5 nci Maddesinde belirtildiği üzere milli sporcu belgesi bulunan sporcular, milli sporcu belgesinin ilgili olduğu müsabaka türüne mahsus milli sporcu kimlik kartı alabilir. (2) (3) Sporcu ancak bir adet milli sporcu kimlik kartına sahip olabilir.
Kulüp adına lisans çıkaran sporcular sezon sonunda kulübünden ilişkisini keserek tescil süresini beklemeksizin ferdi sporcu lisansı çıkartabilirler. Kulübün sporcuya ilişiksiz belgesi vermemesi halinde sporcu kulübünden istifa ederek ferdi lisans alabilir.
Lisans derecesi, lise eğitiminizi tamamladıktan sonra okuyabileceğiniz ilk yüksek öğrenim derecesi türüdür. Lisans dereceleri sanat, sosyal bilimler, bilim, mühendislik ve tıp gibi aklınıza gelebilecek çoğu konu ve alanı kapsar.
Öğrencilerin spor karnelerine “E-Devlet-SporBilgiSistemi-SportifYetenekTaraması-YönlendirmeSporKarnesi” menüsünden ulaşabilirsiniz.
Ülkemizde Türkiye E-Spor Federasyonu (TESFED) üzerinden espor lisansı almak mümkün. Bunun için il ve ilçe müdürlüklerine sağlık beyanı belgesi, 18 yaşından küçükler için veli/vasi izin belgesi ve iki adet vesikalık fotoğraf ile başvuru yapılabiliyor.
Hedef 8 yıl içinde bütün öğrencilerin en az bir dalda lisanslı sporcu olması. Başarılı sporcu öğrencilere okul nakillerinde kolaylık sağlanacak, LGS-TYT-AYT Sınavlarında Ek Puan ve burs teşviki verilecek. Bu kapsamda Milli Eğitim Bakanlığı ile spor bakanlığı arasında protokol imzalanacak.
Spor dallarında yetenekli ve üstün başarılı adaylar, kendi alanlarında yükseköğretim programlarına yerleştirilirken, bu adayların ağırlıklı ortaöğretim başarı puanları, Yükseköğretim Kurulunun belirleyeceği bir ek katsayı ile çarpılarak 1999-ÖSS puanlarına eklenecektir.
Bir sporcunun milli sporcu olabilmesi içini federasyonlar ile bu federasyonların üyesi olduğu uluslararası kuruluşların yıllık faaliyet programlarında yer alan uluslararası spor müsabakalarına katılması için temsil görevi verilen ve fiilen yarışan sporcuya verilen Milli Sporcu Belgesi'ne sahip olması gerekir.
Yönetmelik uyarınca bir sporcu birden fazla kulübün bünyesinde sporcu lisansı ile faaliyet gösterebilmektedir. Ancak, bunun için yapmak istediği spor dalı faaliyetleri, halihazırda kayıtlı olduğu spor kulübünde bulunmaması ve spor kulübünden izin alması gerekmektedir.
c) Spor yapmaya ve yarışmalara katılmaya engel bir durumunun olmadığına dair sağlık raporu. (4) Sporcu lisansları Bakanlık bilişim sistemi üzerinden il/ilçe müdürlükleri tarafından düzenlenir. (5) Lisans işlemlerinde bedel alınmayacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri