Diyet sütlacınızı sabah kahvaltı olarak ya da spordan sonra tüketebilirsiniz. Bu yüksek proteinli tatlı sizi bütün gün tok tutabilir. Yüksek proteinli ve düşük kalorili olan diyet sütlaç, spor boyunca kaybettiğiniz vitamin ve mineralleri size geri verir.
Hem şeker hem de sütle hazırlandığı için özel önem verilen sütlacın adı, 15. yüzyılda tıp kitaplarında da geçiyor. Şekerin enerji verme özelliği ve sütün sağlıklı olduğunun bilinmesi nedeniyle sütlaç, bir dönem en sağlıklı yemekler listesinde adını üst sıralara yazdırmış desek yeri.
İçerisindeki bulunan pirinç ve şekerden dolayı kalorisi de yüksek bir tatlı olmaktadır. Fırında Sütlaç az miktarda tüketildiği zaman kilo aldırmamaktadır. Haftada bir kase sütlaç bir kere yendiği zaman diyet listelerini bozmamaktadır.
100 gram gelen Eker sütlaç 122 kalori değerindedir. 100 gram gelen Eker sütlacın besin değerleri ise 5,9 gram yağ (3,8 gram doymuş yağ), 23 gram karbonhidrat (17 gram şeker), 3,2 gram proteindir.
1 Porsiyon (Orta) Fındıklı Tarçınlı Sütlaç 283,51 kaloridir. Fındıklı Tarçınlı Sütlaç içeriğinde 51,01 Karbonhidrat(g), 4,47 Protein(g), 4,73 yağ(g), 0,61 lif(g), 51,32 Sodyum(mg), 185,11 potasyum(mg), 143,03 Kalsiyum(mg), 127,09 A Vitamini(ui), 1,07 C Vitamini(mg), 0,76 ve Demir barındırır.
İlgili 37 soru bulundu
250 gram gelen 1 orta porsiyon yani bir orta kase sütlaç 266 kalori değerindedir. 75 gram gelen 1 çeyrek kase sütlaç 80 kalori değerindedir. 30 gram gelen 1 yemek kaşığı sütlaç 32 kalori değerindedir.
Diyetteyken canınız sütlaç istedi, ne yapmak lazım? Beyaz pirinç yerine esmer pirinç, şeker yerine de bal ve pekmezle hazırlanan bu fit sütlaç diyette içiniz rahat tüketebileceğiniz cinsten. 6 kaseye paylaştırdığınızda 1 porsiyonu yalnızca 112 kalori değerinde!
Geleneksel bir lezzet olan sütlaç, diyet yaparken de tüketilebilir. Ancak her gün yenirse kilo artışına yol açacaktır. Haftada 1 porsiyon sütlaç yemek, diyet programınızı bozmaz. Fakat diyetteyken sütlaç yapacaksanız, yağsız süt ve kepekli pirinç kullanmanız tavsiye edilir.
Bunun yanında içerdiği şeker miktarı nedeniyle de kilo vermenizi yavaşlatmaya sebep olabilir. Bu nedenle özellikle diyet yapanların diyet sütlaç tüketmeleri önerilir.
Sütten biraz (tercihen 1 su bardağı) ayırın. Geriye kalan sütü, pekmezi, balı ve vanilyayı pişen pirincin üzerine katın. Karıştırıp kaynatın ve ayırdığınız süte pirinç ununu ekleyip erittikten sonra onu da sütlaç bazına katın. Biraz daha kaynatıp ocaktan alın ve kalıplara paylaştırın.
Diğer tatlılarla karşılaştırıldığında sütlaç daha sağlıklı bir seçimdir. Yağ, kalori ve şeker bakımından daha düşüktür. Ayrıca kolesterolü düşürmeye yardımcı olabilecek yüksek miktarda lif içerir. Lif içeriğinin de obeziteyi önlemeye yardımcı olduğuna inanılıyor.
Tabiki sütlaç sadece tarihi özellikleri ile değil, insan sağlığına faydaları ile de gönülleri fet eden bir tatlıdır. Yapılan çalışmalar özellikle sütteki B vitaminlerinin faydası, alkali olma özelliği, şekerin mutluluk üzerine etkisi gibi sebeplerle, miğde ve beyin sağlığına son derece faydalı olduğunu göstermektedir.
Geleneksel bir lezzet olan sütlaç, diyet yaparken de tüketilebilir. Ancak her gün yenirse kilo artışına yol açacaktır. Haftada 1 porsiyon sütlaç yemek, diyet programınızı bozmaz. Fakat diyetteyken sütlaç yapacaksanız, yağsız süt ve kepekli pirinç kullanmanız tavsiye edilir.
Türk mutfağında yer alan birçok sütlü tatlı içinde en yaygın yapılanlarından ve tanınanlarından biri de sütlaçtır. Başlıca malzemeleri pirinç, süt ve şekerdir.
Sütlaç içeriğinde 55,01 Karbonhidrat(g), 4,55 Protein(g), 3,47 yağ(g), 0,92 lif(g), 53,63 Sodyum(mg), 21,07 potasyum(mg), 144,03 Kalsiyum(mg), 128,54 A Vitamini(ui), 0,55 C Vitamini(mg), 0,26 ve Demir barındırır.
Yağlı ve kremalı bir tür olan 3'ü bir arada Nescafe, kilo alımına neden olur. Ayrıca yoğun krema ve şeker olduğu için göbek bölgesinde hissedilir yağlanma görülür. Gün içinde birden fazla üçü bir arada Nescafe içerseniz bir süre sonra kilo artışıyla yüzleşmek zorunda kalabilirsiniz.
Sütlacın 100 gramında 105 kalori bulunmaktadır. Sütlacın 1 porsiyonu (255 gr) 268 kaloridir. 1 tatlı kaşığı (20 gr) sütlaç 21 kaloridir.
500 gram (yarım kilo) baklava 1438 kcal içerir. 1 adet baklava kaç kalori? 1 adet (45 gr) baklava 129 kcal içerir.
Şekersiz Doğal Tatlandırıcılı Sütlaç (Sadece 110 Kalori)
1 tane lahmacun kaç kalori? İnce hamurlu lahmacunlar yaklaşık olarak 180 ile 200 kalori arasındadır. Kalın hamurlu lahmacunlar ise en fazla 240 kaloridir.
Bir tabak makarna kaç kalori var? 1 tam tabak makarna toplamda 314 kaloriye sahiptir. Çeyrek tabak makarna ise 79 kcal olarak belirlenmiştir.
1 Adet (Orta) Poğaça 242,59 kaloridir. Poğaça içeriğinde 22,33 Karbonhidrat(g), 4,91 Protein(g), 14,74 yağ(g), 1,37 lif(g), 289,42 Sodyum(mg), 81,53 potasyum(mg), 29,61 Kalsiyum(mg), 97,81 A Vitamini(ui), 0,14 C Vitamini(mg), 0,84 ve Demir barındırır. Poğaça kalorisi ve besin değerleri…
Peki, tatlı sonrası kilo almamak için ne yapmalıyız? Tatlı yedikten sonra kısa bir süre sonra acıkma hissi oluşur. Bunun önüne geçmek için sirke tüketmek gerekir. Asetik asit sayesinde, mide boşalması hemen gerçekleşmez, açlık hissi baskılanır, böylece kilo alımı azalır.
Tüketilen tatlının şerbetli, hamur ya da lokma gibi kızartılmış olmaması gerekmektedir. Ancak sütlü tatlılar diyetlerde kişilere motivasyon kaynağı olmaktadır. Diyet yapanlar en çok gün içerisinde gelen tatlı krizlerinde zorlanırlar. Ancak diyet yaparken tatlıyı tamamen hayattan çıkarmak gerekmez.
Sütlü tatlılar, tatlı tüketilecekse iyi bir alternatiftir ancak aşırı tüketim kilo vermeyi engelleyip; kilo almaya da neden olabilmektedirler. Bu nedenle dengeli ve miktarı belli biçimde tüketmek gerekmektedir. Sütlü tatlılara şeker eklemeyerek pişirmek kaloriyi düşürmede yardımcı olacaktır.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2025 Usta Yemek Tarifleri