Somon, alabalık veya ton balığı, özellikle yüksek omega-3 içerikleri nedeniyle özellikle sağlıklı besinler olarak kabul edilir.
Kısacası “ton balığı mı, protein tozu mu?” sorusuna yanıtım net ve açıktır: Ton balığı... Bedenimizin belli ölçüde fruktozu kullanabilme yeteneği var. Bu miktar da günlük 15-20 gramla sınırlı. Fruktoz belli bir metabolik zincirle şekere dönüştürülüyor ve karaciğerde enerji olarak kullanılıyor.
İçerdiği cıva, tuz oranı ve patolojik bakterilerden dolayı konserve ton balığının zararlı olup olmadığı merak edilen konulardandır. Yüksek cıvaya maruz kalmak bitkinlik yaşamanıza, daha fazlası da sinir sisteminde bozulmaya yol açabilir. Bu yüzden tüketim miktarını iyi belirlemeniz gerekmektedir.
Daha çok balık, daha çok kas
Omega 3'ün en zengin olduğu besin ise kuşkusuz balıktır. Genel sağlık için de önemli bir besin kaynağı olan balık, kemikler için bulunmaz bir nimet. İstiridye, somon, sardalye, levrek ve ton balığında bulunan protein, fosfor ve D vitamini kas gelişimi için özellikle tercih ediliyor.
İlgili 30 soru bulundu
Ton balığı diğer protein kaynaklı yiyeceklere göre kalori bakımından da oldukça idealdir. Vücut geliştiren ve diyet yapan sporcular ton balığını sıklıkla önerirler. Ton balığı gibi yüksek protein oranına sahip düşük kalorili besin seçenekleri hayli azdır.
Muz: Diğer meyvelere oranla şeker oranı biraz fazla olsa da muz, kas gelişimi için tüketilmesi gereken besinler arasında yer alıyor.
Ton Balığı Faydaları ve Fitness
Vücut geliştirmede kas yapımını hızlandırmak için beslenme amacıyla özellikle spordan sonra yenebilir. ✓ Hem sağlıklı hem de doğal protein kaynağı olması nedeniyle kas yapımını hızlandırır.
Uskumrugiller ailesinden gelen ton balığı özellikle Omega 3 yağ asidi içeriği bakımından zengin olmasıyla bilinir. Sağlıklı beslenmeye özen gösteren insanların çok iyi bildiği gibi ton balığı kalp ve damar sağlığı için oldukça faydalı olan protein kaynaklarından biridir.
Omega 3 yağ asidi içeriği ile sağlıklı bir beslenme programlarında önerilen ton balığı kalp ve damar sağlığını korur. İyi kolesterol olarak bilinen HDL'nin kanda artışını sağlar. Ton balığı eti kanın pıhtılaşmasını önler ve kan akışını hızlandırarak felç riskini azaltır. Ton balığı protein değeri yüksek bir balıktır.
Ton Balığı neredeyse saf bir protein kaynağıdır. Çok düşük kalori ve yağ miktarına sahiptir. 85 gram taze sarıyüzgeç tonbalığının bir konservesi yaklaşık 20 gram protein içerir ve 92 kaloridir.
Ton Balığı Konservesi (Yağda) içeriğinde 42,45 Protein(g), 12,93 yağ(g), 1249,60 Sodyum(mg), 508,80 potasyum(mg), 44,80 Kalsiyum(mg), 396,80 A Vitamini(ui), 0,88 C Vitamini(mg), 1,17 ve Demir barındırır. Ton Balığı Konservesi (Yağda) kalorisi ve besin değerleri…
Dünya Sağlık Örgütü'nün önerisiyle sağlıklı bireylerde günlük protein ihtiyacı kabaca kilo başına 0,8–1 gram olarak hesaplanıyor. Yani 70 kg bir kişi için günlük protein ihtiyacı ortalama 56–70 gram olması gerekiyor.
Tuna balığı, iri cüsse ve dolgun ete sahip olan bir balık türüdür. Tuna balığı genellikle ton balığı adı ile bilinir.
Dardanel; Atlantik ve Hint Okyanusu'nun derinliklerinden, sağlık dolu sofralara uzanan, başrollerinde Yellowfin ve Skipjack türlerinin yer aldığı, civasız bir lezzet hikayesi sunar.
1 paketi 375 kkal enerji, 18,87 g protein içermektedir.
Limonu balığa da sıkabilirsiniz. Limonun içerisindeki antioksidanlar ve C vitamini balıktaki Omega-3 yağ asidinin vücutta kullanımını artırır.
Balık yağının yağlı olmasından dolayı kilo aldırdığına dair bir inanç vardır. Fakat balık yağı, kilo aldırmayan bir gıda takviyesidir.
Aslında ton balığında doymuş yağ asitleri çok az miktarda bulunur. Bünyesinde daha çok vitamin, mineral ve protein ihtiva eder. Konserve olarak tercih edildiğinde yağının süzülmesi kaydıyla çok daha az kalorili bir hal almaktadır. Ton balığını salatalarda, makarnalarda veya ana yemeklerde tercih edebilirsiniz.
Somon balığının sporcular için ne kadar yararlı bir besin olduğunu herkesçe kabul edilen bir şey. İçinde barındırdığı yüksek protein oranıyla spordan sonra tam bir kurtarıcı görevi üstlenen somon, aslında haftada 2 ya da 3 kere tüketmemiz gereken bir besin.
Spor sonrası ilk 30 dakika içerisinde protein alımı kasların beslenmesine yardımcı olacaktır. Tavuk göğsü veya hindi eti, balık, süzme peynir, barbunya, yumurta, yoğurt, yemişler (fındık, fıstık, badem, kabak çekirdeği) bu ihtiyacınızı karşılayacak besinlerdir.
ton balığı yemek kilo aldırmaz. Bu yüzden diyet programlarında oldukça fazla tercih edilen bir besin olarak bilinmektedir. Ton balığı aynı zamanda tok tutucu özelliği bulunan bir yiyecek olarak bilinmektedir.
Sporcu pilavı sporcuların ihtiyaç duydukları enerjiyi alabilmelerini sağlamaktadır. Pirincin içindeki karbonhidrat, vitamin ve mineraller ile sağlıklı beslenme sağlanmaktadır. Pirincin içindeki nişastanın atılması ve lapa olmaması için mutlaka çok iyi yıkanması tavsiye edilmektedir.
Hem büyüme (anabolik) hormonu olan insülin seviyesini artırır hem de kasları glikojenle (karbonhidratın depolanmış şekli) doldururlar ki bu iki nedenle önemlidir. İlk olarak glikojen kasları sert ve iri tutar. Glikojen kas hücrelerine su çeker ve böylece onları balon gibi şişirir.
Benzer sorularSıkça sorulan sorular
DuyuruReklam alanı
Popüler SorularSıkça sorulan sorular
© 2009-2024 Usta Yemek Tarifleri